Wellens pakt eindzege in Polen, Dowsett wint afsluitende tijdrit
foto: Tour de Pologne
maandag 18 juli 2016 om 18:36

Wellens pakt eindzege in Polen, Dowsett wint afsluitende tijdrit

De eindzege in de Ronde van Polen is voor Tim Wellens. De Belg van Lotto Soudal wist zijn leidende positie in het algemeen klassement met succes te verdedigen in de afsluitende tijdrit. De 25 kilometer lange tijdrit in Krakau werd gewonnen door de Brit Alex Dowsett.

De eerste renner ging vandaag pas laat van start, na 16:00 uur. De zevende renner die van het startpodium rolde bleek uiteindelijk de snelste. De tijd van Dowsett (Movistar) werd eventjes beschouwd als richttijd voor de andere tijdritspecialisten. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek 28:59 minuten van de Britse tijdritkampioen de beste tijd van de dag.

LottoNL-Jumbo kwam met Primoz Roglic (derde) en Victor Campenaerts (vijfde) nog enigszins in de buurt van Dowsett. Jonathan Castroviejo maakte het feestje van Movistar compleet door tweede te worden.

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
18 juli 2016 18:43
Eerste zin loopt niet lekker.
18 juli 2016 18:50
lol dit deelnemersveld slaat echt nergens op. Armoede troef. Zegt al genoeg dat iemand als Tim Wellens iedereen op bijna 5 minuten rijdt. En dat er serieus nog mensen waren die wouden dat Tom Dumoulin zich hier zou moeten voorbereiden op Rio. Lmao
18 juli 2016 18:53
@dondersje heb je de weersomstandigheden en de lijst met opgaves gezien...
Wellens kan hier gewoon het beste tegen en dan is het niet gek dat hij ze op minutes rijdt
18 juli 2016 18:57
Net als in de Tirreno kan ik deze uitslag niet heel serieus nemen.
Jammer dat het weather protocol zoveel mooie koersen van alle geloofwaardigheid beroofd.
18 juli 2016 18:58
@dondersje
Wat een kansloze sneue reactie. Snel terug naar de caravan tour kijken met een biertje in de hand. Kenner haha
18 juli 2016 19:04
Lotto jumbo kan trouwen dit jaar wel mooie ploeg maken met TTT. Roglic, Campenaerts, van Emden, Kelderman, VanMarcke met een Keizer of Lammertink
18 juli 2016 19:05
@donderonsje

Iemand als Tim Wellens... Echte kenner jij. Of zonneslag.
18 juli 2016 19:08
Quote:
Net als in de Tirreno kan ik deze uitslag niet heel serieus nemen.
Jammer dat het weather protocol zoveel mooie koersen van alle geloofwaardigheid beroofd.

Komt goed uit, kan jouw reactie ook niet heel serieus nemen. ;)
Wou je hier renners doorsturen:

Foto 1
Foto 2
18 juli 2016 19:18
@achilles

Lijkt mij gewoon een goede training voor het NK waterfietsen, niks mis mee.
18 juli 2016 19:35
Wat een zure reacties weer. Alsof Wellens niet had gewonnen als de koninginnenetappe doorging... Hallo, hij had een voorsprong van 4 minuten. Gewoon de verdiende winnaar. Als andere renners niet goed kunnen rijden in helse omstandigheden is dat Wellens zijn probleem niet. Meer hulde aan Wellens.
18 juli 2016 20:09
@Samus
Tuurlijk wel, maar het is wel dubbel. Als je de etappe vanwege regen afgelast, had je de etappe die Wellens won ook af moeten gelasten door de helse weersomstandigheden.
18 juli 2016 20:10
En daar gaan we weer : Ulissi, Visconti, Gilbert, Stybar, Kwiatkowski, Roche, et al. Zo goed?
Trouwens, Wellens won al een Giro-rit en eentje in P-N waar er nog meer schoon volk meereed.
18 juli 2016 20:22
Wat klopt er niet aan de reactie van dondersje betreft Wellens? Jullie vinden het deelnemersveld goed ofzo? Het is denk ik met afstand het zwakste van de hele WT kalender dit jaar. Ook een Wellens-fan kan dat niet ontkennen.
@Stablinski, nee. Namen zijn van 2e rij, of rijden hier totaal niet voor de overwinning.
18 juli 2016 20:25
Wat een zure reacties. Kleinzielig. De laatste 11 maanden heeft Tim Wellens 7 World Tour wedstrijden gewonnen. En hoe. Kleine mensen die hem dit niet gunnen.
18 juli 2016 20:34
@heuvelcolombia
Op basis waarvan concludeer jij dat die renners niet voor de overwinning mee zouden doen? Het is hun werk en gebrek aan motivatie wordt keihard afgestraft op wt niveau. Met teveel renners voor weinig plek is een ritzege in polen meer dan welkom. En het niveau van wat daar rijdt is hoog genoeg. Aangezien krap eenderde van een WT ploeg meemag naar de tour is de ronde van Polen dus prima getimed voor de andere kleppers.
18 juli 2016 20:41
Wellens heeft het begrepen. Bij Kelderman moet het kwartje nog vallen. En of dat nou een Pools kwartje is, of een Canadees kwartje, of whatever. Dat maakt niet uit. Wellens spaart kwartjes. Maar geen klassementsstuivers, die niet.
18 juli 2016 20:47
Is een aanfluiting voor een WT race
18 juli 2016 20:51
Wellens is gewoon een steengoed renner, deze overwinning komt niet, net als de regen, uit de lucht vallen.
Enkele jaren geleden reed hij Dumoulin en Boom uit het wiel en won de Eneco Tour overtuigend.
Het zegt vooral iets over andere renners dat ze als schoothondjes op hun fietsen zaten te bibberen.
En voor wat betreft renners die hier niet voor de overwinning rijden..moet je vooral doen in deze tijd, voor je het weet zit je zonder werk!
18 juli 2016 21:04
@Nelson,
Ik zeg dat ik het deelnemersveld slecht vind en jij ontkent dit door te zeggen dat de reactie te zuur is? En waar lees je dat mensen hem dit noet gunnen?

@Poeskescherens, dat weet ik idd niet. Maar renners als Stybar, Roche en Visconti als grote namen noemen voor het klassement van een ronde met een parcours als dit geeft al aan wat voor deelnemersveld het is.

Wil ik ook wel even aan toevoegen dat de overwinning van Wellens in PN goed was, maar geluk had dat de grote mannen niet om de ritzege gaven. De ritzege in de Giro kreeg hij cadeau als je ziet wie er met hem mee zaten in de ontsnapping.
18 juli 2016 21:04
Met Roglič en Campenaerts heeft LottoNL er echt twee hele goede tijdrijders bij. Hopelijk kunnen ze zich de komende jaren goed blijven ontwikkelen want dan kan LottoNL aan een goede TTT ploeg werken.
18 juli 2016 21:16
Het zijn individueel goede tijdrijders, maar beide moeten hun draai nog vinden in het peloton. Roglic rijdt niet graag tussen de wielen en Campenaerts was in (ik meen) het Baskenland twee keer de aanleiding voor een valpartij van Kelderman. Dat soort brokkenpiloten moet je er in een TTT niet bijhebben.
18 juli 2016 21:19
Wellens is in het WT peloton een goede subtopper. Geschikt om ritten te kapen en kleine rondjes te winnen. Maar de kwaliteit van Wellens neemt niet weg dat de tegenstand deze ronde in de praktijk onder de maat was.
18 juli 2016 21:20
Daarnaast zit je niet bepaald uit de wind in het wiel van zulke kleine mannetjes, terwijl de kern van de WK TTT ploeg van vorig jaar bestond uit relatief grote gasten.
18 juli 2016 21:34
@koel
Hij reed ze volgens mij niet uit het wiel, maar ze kregen hem niet meer te pakken, dat klopt. Maar ik dacht dat Boom een grote prutser was, dus als je die op afstand houdt is dat toch niet zo'n prestatie? ;)

Als je zo vaak wint is het geen toeval meer, natuurlijk. In de grote koersen tegen de toppers legt hij het steevast af, maar dat zal op een gegeven moment ook wel goedkomen.
18 juli 2016 21:39
Al de tweede WT koers die door het weer zeer is beinvloedt, na TA, en weer een Belg die ervan profiteert. :-)
Niets ten nadele van klasbak Wellens trouwens.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.