Wellens: “Ik voelde dat ik superbenen had”
foto: Sirotti
woensdag 11 april 2018 om 18:17

Wellens: “Ik voelde dat ik superbenen had”

Tim Wellens heeft vandaag in de Brabantse Pijl zijn vierde zege van het seizoen geboekt. De renner van Lotto Soudal kwam solo over de finish in Overijse, nadat hij op acht kilometer zijn beslissende demarrage had geplaatst. “Ik voelde dat ik superbenen had”, zegt hij na afloop in het flashinterview over het moment van zijn aanval.

Wellens maakte deel uit van een selecte kopgroep, die in de laatste ronde ontstond. “Toen Jelle Vanendert ging in de laatste ronde was dat een ideaal scenario voor mij. Toch vond ik dat het niet snel genoeg ging, dus ben ik maar alleen gegaan”, vertelt Wellens, die eerder al de Trofeo Serra de Tramuntana, en een rit en het eindklassement won in de Ruta del Sol.

Rol spelen in de klassiekers
Met de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik op komst, is dit een teken van een goede vorm. Ploeggenoot Tiesj Benoot werd derde en bewees ook zijn vorm nadat zijn recente hoogtestage. “We hadden vier kansen om te scoren in deze koersen, en bij de eerste is het al raak. Dit is niet hetzelfde niveau als de koersen die nog komen, maar deze wedstrijd is wel belangrijk voor de ploeg. Ik ben zeker dat ik deze supervorm de komende wedstrijden ook nog wel zal hebben. Ik zeg niet dat ik nog zal winnen, maar ik zal zeker een rol spelen”, aldus Wellens.

Aan de finish wees Wellens naar boven, als eerbetoon aan Michael Goolaerts: “Ik kende die jongen niet zo goed, maar het is uiteraard een drama. Uit respect voor de familie wilde ik niet juichen.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
11 april 2018 18:41
Telkens opnieuw vind ik dit een aardig overkomende kerel. En bij temperaturen onder de twintig graden en heuvels een attractief renner.
11 april 2018 19:49
Uit principe wil deze kerel niet grijpen naar middeltjes die hem zouden kunnen helpen tegen zijn dark horse "de hitte"
@Froome "Een voorbeeld."
11 april 2018 21:08
@ambie
Helemaal akkoord, maar de term 'dark horse' gebruik je niet meteen correct. Achilleshiel zou hier beter passen.
11 april 2018 21:33
@boomcie
Sorry mij verkeerd uitgedrukt.
11 april 2018 23:56
Superbenen, is dat niet een mooie (onbedoelde) sneer naar Di Gregorio?
Verder lijkt hij met dat babyvet nogal op Kelderman.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.