Wellens in poleposition naar slotdag BinckBank Tour: “Nog niet comfortabel”

zaterdag 17 augustus 2019 om 20:54
Wellens in poleposition naar slotdag BinckBank Tour: “Nog niet comfortabel”

Tim Wellens - foto: Cor Vos

Tim Wellens gaat als leider naar de slotdag van de BinckBank Tour. In de korte individuele tijdrit was hij weliswaar niet de snelste van de drie voornaamste kanshebbers op de eindzege, maar desondanks mag hij morgen in de groene leiderstrui aantreden. De Belg van Lotto Soudal rekent zich echter nog niet rijk

In het nieuwe klassement volgen Marc Hirschi (Team Sunweb) en Laurens De Plus (Jumbo-Visma) op respectievelijk acht en twaalf seconden. De rest moet in de slotetappe met finish op De Vesten in Geraardsbergen al veertig seconden of meer goedmaken. Een prima uitgangspositie dus voor Wellens, die tevreden terugkijkt op zijn chronoproef.

“Het was een goede tijdrit”, blikt Wellens terug. “Het parcours lag me, ik houd van korte afstanden. Ik wist dat ik niet te hard mocht starten omdat ik kon terugvallen met de tegenwind op de weg terug. Ik heb twee seconden verloren op De Plus, maar ik heb er vier gewonnen op Hirschi, dus ik ben blij met mijn prestatie. Alle renners na plaats drie staan op veertig seconden of meer, dus ik kan ook niet klagen over mijn voorsprong voor aanvang van de laatste etappe.”

Wellens laat weten dat hij uitkijkt naar de slotrit. “Comfortabel voel ik ik me nog niet echt. Morgen is het nog een heel zware rit, zeker met de regen die wordt voorspeld. Ik moet rekenen op goede benen, maar ook op een goede ploeg. We hebben een ploeg met veel ervaring in de Vlaamse Ardennen, dus we hopen dat we de trui kunnen vasthouden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.