Wellens laat niets aan het toeval over: “In Dubai voorbereid op de warmte”

donderdag 4 juli 2019 om 15:08
Wellens laat niets aan het toeval over: “In Dubai voorbereid op de warmte”

foto: Cor Vos

Tim Wellens is een van de 176 renners die aankomende zaterdag zullen beginnen aan de 106e Tour de France. De renner van Lotto Soudal stond al twee keer eerder aan de start van La Grande Boucle, maar kende nog geen (persoonlijk) succes. “Maar ik ben nu voorbereid”, zo laat Wellens weten.

De 28-jarige renner won al twee etappes in de Giro d’Italia, maar in de Tour wil het vooralsnog niet lukken. In zijn eerste Tour kwam Wellens niet verder dan de 129e plaats in het klassement, terwijl hij in 2017 zelfs vroegtijdig moest opgeven. De reden voor zijn mindere presteren: de rittenkaper heeft in de Tour al snel last van de warmte.

“Ik zal ook nooit een fan worden van hele warme temperaturen, maar ik ben voorbereid”, aldus Wellens. “Zo heb ik mezelf in Dubai onderworpen aan enkele testen die hopelijk zullen lonen. In het verleden koerste ik misschien te impulsief. Ik wil nu efficiënter met mijn energie omspringen.”

Caleb Ewan
Normaal gesproken zien we Wellens geregeld in aanval, maar nu is er ook de factor Caleb Ewan. De Australiër is de man die Lotto Soudal sprintzeges moet bezorgen. “Caleb is onze kopman en iedereen gelooft in zijn kunnen”, zo vertelt Wellens, die ongetwijfeld hoopt op een persoonlijk succesje. “Ik denk dat ik dit jaar ook beter in vorm ben.”


Lees ook: Lotto Soudal tot eind 2022 in het peloton

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.