Wellens na dubbelslag: “Deze overwinning is natuurlijk voor Bjorg”

donderdag 15 augustus 2019 om 18:40
Wellens na dubbelslag: “Deze overwinning is natuurlijk voor Bjorg”

foto: Cor Vos

Tim Wellens, Marc Hirschi en Laurens De Plus vochten in de BinckBank Tour een verbeten duel uit om de ritzege, maar het was Wellens die uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken. De kopman van Lotto Soudal sloeg een dubbelslag, aangezien hij ook de leiderstrui veroverde. “Deze overwinning is natuurlijk voor Bjorg”, zo reageert Wellens in het flashinterview.

De 28-jarige Wellens was een van de hoofdrolspelers in een spectaculaire Ardennenetappe. De tweevoudig eindwinnaar bleef in de finale over met landgenoot De Plus en de jonge Zwitser Hirschi. “We wisten dat we een zware koers nodig hadden, maar het was wel een vreemde wedstrijd omdat geen enkele ploeg de koers in handen nam”, zo schetst Wellens de etappe naar Houffalize.

“Maar op een gegeven moment trok De Plus door en raakten we met z’n drieën voorop. We voelden dat Hirschi heel erg goed was, maar hij wilde niet voluit meewerken. Laurens en ik besloten dan ook om samen te werken en een beetje tegen Hirschi te koersen. Laurens en ik kennen elkaar goed. Uiteindelijk kwam het tot een sprint, die ik nipt kon winnen”, aldus Wellens.

Voor de rasaanvaller was het een emotionele zege, gezien de recente dood van zijn land- en ploeggenoot Bjorg Lambrecht. “We rijden hier met Bjorg in onze gedachten en deze overwinning is natuurlijk voor hem. We hebben sowieso lang getwijfeld met de ploeg om hier te starten. De familie van Bjorg heeft ons gesteund om het toch te doen. We zullen Bjorg altijd met ons meedragen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair