Wellens na teleurstellende Tirreno: “Nu vier weken geen competitie”
foto: Cor Vos
woensdag 20 maart 2019 om 12:28

Wellens na teleurstellende Tirreno: “Nu vier weken geen competitie”

Tim Wellens zal de komende maand niet in actie komen. De Belg kiest voor een relatieve rustperiode in aanloop naar de klimklassiekers. De renner van Lotto Soudal kon in Tirreno-Adriatico de toppers niet volgen. “Het viel tegen”, zo luidt zijn conclusie na afloop van de Italiaanse rittenkoers.

Wellens begon met klassementsambities aan Tirreno-Adriatico, maar de 27-jarige renner kwam niet in het stuk voor. De Belg finishte uiteindelijk als achttiende in het eindklassement, op vijf minuten van eindwinnaar Primož Roglič. “Het parcours lag me, maar ik had gewoon de benen niet.”

“Het is tijd voor rust”, aldus Wellens. “Vorig jaar deed ik hetzelfde en was ik goed in de Ardennenklassiekers.” Dit betekent dat Wellens definitief niet aan de start zal staan van de Ronde van Vlaanderen. “Tenzij er veel ploeggenoten uitvallen, maar dat hoop ik niet. Ik had wellicht nog Milaan-San Remo gereden, mits een goede Tirreno.”

Rentree in Brabantse Pijl 
Wellens kan desalniettemin terugkijken op een goede eerste seizoenshelft. Hij was vooral succesvol op Spaanse bodem. Zo won hij op Mallorca de Trofeo de Tramuntana en pakte hij twee etappes in de Ruta del Sol. Daarnaast werd hij derde in Omloop Het Nieuwsblad. Wellens zal zijn rentree maken op 17 april, als de Brabantse Pijl op het programma staat.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.