Wellens toont zich de sterkste in GP de Wallonie
foto: Sirotti
woensdag 13 september 2017 om 17:31

Wellens toont zich de sterkste in GP de Wallonie

Tim Wellens heeft de GP de Wallonie 2017 op zijn palmares bijgeschreven. De 26-jarige Lotto Soudal-renner verzilverde zijn goede vorm van de voorbije weken in de heuvelzone, waar hij met een splijtende demarrage zijn medevluchters achterliet. Tony Gallopin maakte het feestje voor Lotto Soudal compleet door als tweede te eindigen. Julien Simon werd derde.

Ruijgh toont zich
Kort na de start wrikten zeven renners zich los van het peloton. Daarbij zat er met Rob Ruijgh (Tarteletto-Isorex) een Nederlander mee. De overige namen waren Edward Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise), Sander Cordeel (Vérandas Willems-Crelan), Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert), Marvin Tasset (AGO-Aqua Service), Sébastien Delfosse (WB-Veranclassic-Aqua Protect) en Jérémy Leveau (Roubaix Lille Métropole). Coen Vermeltfoort (Roompot-Nederlandse Loterij) probeerde er nog naartoe te rijden, maar hij zat in de chasse patat. Jérôme Baugnies zou niet veel later uitvallen. Na een harde val werd hij met de traumahelikopter afgevoerd. Volgens Wanty-Groupe Gobert is de renner bij bewustzijn gebleven en stabiel.

Onstuimig weer laat sporen na
In het peloton maakten Lotto Soudal en Quick-Step Floors het tempo. Op 52 kilometer van de streep haalden zij de vluchters terug. Door de wind brak het peloton vervolgens in verschillende groepjes uiteen. Op de Côte de Lustin bleven acht renners over, waaronder drie coureurs van Lotto Soudal en de jonge Noors Amund Grøndahl Jansen van LottoNL-Jumbo. Op de Lustin ging Tiesj Benoot ervandoor, Dylan Teuns volgde. Enkele kilometers later gingen Wellens en Jan Bakelants op en over de twee, maar niet veel later kwamen ook de andere mannen terug. Op zestien kilometer van de meet verraste Wellens zijn kompanen, waarna iedereen moest passen. De Belg bouwde zijn voorsprong stevig uit en soleerde op indrukwekkende manier naar de zege.

RIDE Magazine
44 Reacties
Sorteer op:
13 september 2017 20:09
@Frits
Wellens-weer is heel eenvoudig, er is maar één categorie: als het killig is, en het regent dat het zeikt en alle andere renners denken: nu is het echt weer welletjes geweest
13 september 2017 20:41
Benoot moet gewoon voor de grote rondes gaan. In zijn Tour-debuut werd hij 20e en reed de beste afsluitende tijdritten van alle jongeren, voor Yates, Buchmann en Meintjens. Hij ging dit jaar voor het eerst op hoogtestage. Dat hij onlangs trainde met Dumoulin in de Italiaanse bergen, doet vermoeden dat hij inderdaad voor de rondes en de Ardennen zal gaan.

Verder viel vooral Lambrecht op, in de Belgische beloftenploeg. Als belofte een 9e plek net na Brambilla en voor Battaglin, Guillaume Martin, Thibaut Pinot etc.
13 september 2017 20:46
Toch jammer om te zien dat Roompot ook hier weer geen potten kan breken. Begint op deze manier wel een heel flets jaar te worden. Hopelijk kan Wippert volgend jaar het seizoen wat meer kleur geven en de andere zich hier aan optrekken.
13 september 2017 21:01
Leuke renner, maar voor een wereldtitel vind ik hem nog niet rijp genoeg. Misschien over een paar jaar.
13 september 2017 21:02
@Stablinsky

Lambrecht, die volgend jaar voor ... Lotto Soudal rijdt.
13 september 2017 21:32
@nederbelg . Inderdaad, en blijkbaar al vanaf januari 2018. Aanvankelijk ging hij nog tot juni 2018 bij de beloften rijden.
13 september 2017 22:22
Geweldige renner, echt iemand die rijdt om te winnen of te stranden, geen tussenwegen.
13 september 2017 23:22
JaBo >>> Zo slecht doen ze het helemaal niet. Op de CQ-ranking zijn ze dit jaar ploeg nummer 24 daar waar ze afgelopen jaar nog 30e waren. Er is dus zelfs progressie zichtbaar. Alleen de zeges blijven een beetje uit dit jaar. Alleen Pieter (rit in Noorwegen) en Taco (twee weken terug in België) wonnen. Maar een Coen reed bijv. al 17(!) keer top 10 dit jaar. Dat ze vandaag geen grote rol speelden is niet zo gek. Renners die goed op dit parcours uit de voeten zouden kunnen als Pim en Pieter rijden in Denemarken momenteel.
14 september 2017 09:21
Blakend van vorm én zelfvertrouwen:
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170914_03071799
14 september 2017 09:32
Waarom lees ik hier niets over?
https://www.nu.nl/wielrennen/4921235/belgische-renner-degand-aangereden-jurywagen-in-gp-wallonie.html
14 september 2017 10:33
Hopen op droog weer tijdens het WK. Wellens vind ik niet in het rijtje grote namen passen voor de regenboogtrui, maar omdat het waarschijnlijk regent is hij ineens grote kanshebber. Win eerst maar eens een grote koers en ook bij mooi weer.
14 september 2017 12:39
Ik denk dat zo'n Benoot eigenlijk beter andere oorden opzoekt, uit die jongen valt meer te halen, daar waar een Wellens (rekening houdend met zijn "zon-probleem") wel rendeert.
14 september 2017 12:59
@grootverzet
Even kijken. Toen Wellens de slotrit van Parijs-Nice 2016 won in de spurt voor Contador en Porte, was dat bij stralend weer. Telt dat voor jou als grote koers? Zijn ritwinst in de eerste bergrit van de Ronde van Italië een paar maand later was ook bij normale weersomstandigheden. Nu jij weer.
14 september 2017 13:38
@nederbelg: een rit winnen als overblijver van een vroege vlucht is natuurlijk nog wat anders dan rechtstreeks concurreren met de toppers in bvb. een Luik-Bastenaken-Luik. Anderzijds, als je zijn palmares bekijkt, heeft hij toch al een pak mooie overwinningen gepakt: Montréal, Eneco Tour, ritten in Parijs-Nice en Ronde van Italië. En niet te vergeten: vaak op een indrukwekkende manier. De wijze waarop hij nu weer wegreed en de voorsprong die hij nog uitbouwde, is echt wel indrukwekkend. Weinigen die dat kunnen. Ik heb trouwens de indruk dat niet zozeer mooi weer hem parten speelt, maar wel warm weer. In koud maar zonnig weer lijkt hij wel oké. Vreemd eigenlijk dat hij nog nooit echt mooie resultaten heeft neergezet in de echte klassiekers.
14 september 2017 14:44
@Elkander Klopt als een timmerman op een doodskist. Maar Van Avermaet had op zijn 26ste ook nog niks gewonnen.
14 september 2017 16:00
Prachtrenner die Wellens, trouwens, al die Belgen waren goed....
14 september 2017 17:41
Pfff, de Belgische Lotto reed idd alles op een hoop. Die waren heel sterk en heel goed vertegenwoordigd. En dan Vanendert; die wint de groepssprint achter de kopgroep .. Wat een vreemde coureur is dat.
14 september 2017 22:03
Heb bij gva tussen 24-28 ook lang het gevoel gehad dat hij overschat werd en die had een stuk kleiner palmares.
Het wordt steeds in Lbl de komende 7 jaar vast een keer klote weer. Als hij dan in vorm is...
14 september 2017 23:14
Knap van Bjorg Lambrecht. Nu hopen dat de KBWB hem niet richting klassiekers duwt. Want hier in België weet je maar nooit ...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.