Wellens: ”Wil ooit de Amstel, Waalse Pijl en Luik winnen”
donderdag 24 april 2014 om 10:14

Wellens: ”Wil ooit de Amstel, Waalse Pijl en Luik winnen”

Tim Wellens

foto: Sirotti

Tim Wellens liet zich positief opvallen in de finale van zowel de Amstel Gold Race afgelopen zondag, als woensdag in de Waalse Pijl. De 22-jarige Belg koos in beide klassiekers het offensief, maar zonder succes. Toch is Wellens zelfverzekerd: ”Ooit kom ik terug om de Waalse Pijl te winnen, net zoals in de Amstel Gold Race en in Luik-Bastenaken-Luik”, tekent Gazet van Antwerpen op.

”Jurgen Van den Broeck, Bart De Clercq en Sander Armée waren aangeduid om in het begin van de koers mee te wippen met aanvallers”, vertelt de Belg. ”Ikzelf en Tony Gallopin mochten onze krachten opsparen tot in de finale om in de laatste kilometers mee te springen met een ontsnapping. Die vroege ontsnapping vertrok zonder ons. In de finale probeerde ik het, maar zonder succes. Daarna beperkte ik mij tot het in stelling brengen van Jelle Vanendert.” Laatstgenoemde werd zesde, nadat hij in de Amstel Gold Race nog naast Philippe Gilbert op plaats twee stond.

Wellens steekt zijn eigen ambities voor de toekomst dus niet onder stoelen of banken. Realistisch is hij echter wel: ”Ik verraste mezelf in de Waalse Pijl. Ooit kom ik hier terug om te winnen. Al wordt dat op de Muur van Huy moeilijk met mijn lichaamsbouw. Ik mis explosiviteit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.