Wellens: “Winnen op Mallorca mag, maar ik voel geen druk”

woensdag 24 januari 2018 om 11:59
Wellens: “Winnen op Mallorca mag, maar ik voel geen druk”

foto: Sirotti

Voor Tim Wellens begint morgen zijn nieuwe wielerjaar op Mallorca met de gelijknamige Challenge Mallorca. De 26-jarige kopman van Lotto Soudal reed ook in 2017 zijn eerste kilometers op het Spaanse eiland, waar hij vervolgens de Trofeo Serra Tramuntana en de Trofeo Port de Andratx op zijn naam schreef.

Wellens sloot het vorige jaar af met ritwinst en de eindzege in de Tour of Guangxi, zijn vierde WorldTour-rittenkoers die hij in zijn carrière kon winnen. “Je bent maar zo goed als je laatste koers, dus dat is een goed teken. Het is uiteraard veel leuker het seizoen op die manier af te sluiten”, zegt de Belg in een persbericht van zijn ploeg. “Ik heb al jaren gehad waarin ik minder was aan het eind van het seizoen en dan is het geen fijn gevoel om zo de winter in te gaan, want zoiets brengt toch onzekerheid met zich mee. Afgelopen winter was ik heel relaxt. Die laatste overwinning bezorgde me veel rust in het hoofd.”

Wellens nam in het tussenseizoen twee weken rust en ging in die periode naar Dubai. “Na die twee weken begon ik al te lopen, te zwemmen, mountainbiken en naar de fitness te gaan. Niet volgens een bepaald schema, maar wanneer ik er zin in had. Drie weken later begon ik specifieke trainingsschema’s te volgen.”

Rafa Nadal Sports Centre
De ploeg was in zowel december als januari op trainingsstage op Mallorca. “Die stages zijn heel goed verlopen. Het is een groot pluspunt dat we in het Rafa Nadal Sports Centre verbleven. Het is volledig op topsporters gericht, ook qua voeding. We hebben minder intensief getraind dan de voorbije jaren, waardoor ik iets later op mijn top zal zijn”, aldus Wellens.

Hij vat het nieuwe wielerjaar morgen aan met de Trofeo Porreres en rijdt vervolgens ook vrijdag en zaterdag. Wellens: “Winnen op Mallorca mag, maar ik voel geen druk. Ik ben in het begin van het seizoen echter altijd goed genoeg om mee te doen voor de prijzen.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Vinyakke 24 januari 2018 om 12:36

Benieuwd waar hij zijn zinnen op heeft gezet dit seizoen. Is geen klassementsman voor in de bergen en voorlopig komt het er in de klassiekers ook niet echt uit (op Canada na misschien). Koersen als de Strade Bianchi zou hij mits wat meeval zomaar eens kunnen winnen dit seizoen. Naas de Eneco Tour natuurlijk, wat meteen ook zowat het maximale haalbare is voor een uitstekend seizoen. Tenzij een ritje in de giro ook doorweegt…

WernerFranke 24 januari 2018 om 12:40

Je kunt alleen maar hopen op kl*teweer in LBL en Lombardije voor deze beste man.

tvm 24 januari 2018 om 12:42

Wellens moet zich gewoon a la I.Izagirre en Spilak richten op de korte wt-ronden. Maar omdat hij bergop en in de tijdrit geen wereldtoppers is, zou ik in zijn gevallen op de “eenvoudige” rondjes focussen: Enecotour, Turkije, China en Polen dus. En dan klassiekers als San Sebastian en Canada.

Romāns Vainšteins 24 januari 2018 om 13:06

‘Je kunt alleen maar hopen op kl*teweer in LBL en Lombardije voor deze beste man’

Gast, dat is mijn quote ! Heerlijke renner met een prima stel hersens erin die het op 1 of andere manier voor elkaar krijgt om zowel in de spiegel te kunnen kijken als niet gefrustreerd te raken van alle oneerlijkheid blabla etc. Vind hem echt een voorbeeld.

LaurentJalabert 24 januari 2018 om 13:32

Man naar mijn hart en een van de smaakmakers van het peloton!

HoofdIsVrij 24 januari 2018 om 13:55

Gewoon alleen maar daar starten waar het regent.

De Brigadier 24 januari 2018 om 15:02

Dat neurotisch weigeren in te zien dat Wellens’ prestaties in slecht weer als een blauwdruk draperen op minder bezette koersen. Waar was Tim bijvoorbeeld in Luik-Bastenaken-Luik 2016? Wel valt het inderdaad te prijzen dat hij zich in de zijlijn als winnaar heeft ontwikkeld, maar voor hoelang duldt de ploeg het uitblijven van prestaties in grote koersen nog? Ach, je kunt ook een leuke carrière hebben ala Ulissi. Wereldtoppers om des keizers sikkepit.

Nelson 24 januari 2018 om 15:11

@De Brigadier. Wellens is 26 en heeft 13 WT overwinningen op zijn naam staan. Op die leeftijd had Van Avermaet welgeteld 1 WT zege.

Vinyakke 24 januari 2018 om 15:32

Wat Nelson zegt!
Twijfelt De Brigadier nu aan de kwaliteit van de overwinningen van Wellens?
Eneco Tour 2014: 1. Wellens 2. Boom 3. Dumoulin
Eneco Tour 2015: 1. Wellens 2. Van Avermaet 3. Kelderman
Montreal 2016: 1. Wellens 2. A. Yates 3. Rui Costa
Guanxi 2017: 1. Wellens 2. Mollema 3. N. Roche
Wat wil je eigenlijk? dat hij Froome bergop en Kittel in de sprint klopt?

MatthiasVDH 24 januari 2018 om 16:13

@de brigadier
Wellens eindigde in de laatste 4 jaar 3 keer top 25 van de WorldTour ranking. Dat is knap als je dat kan zonder te presteren in grote koersen.

Stablinksy 24 januari 2018 om 17:25

Om aan het lijstje van Vinyakke toe te voegen:
Wellens won de 6e Rit in de Giro van 2016 voor Fuglsang en Zakarin. Je moet zelf maar eens de top-10 opzoeken Brigadier. Ik denk dat er veel ploegen blij zouden zijn met een Wellens in hun ploeg.

doeme80 24 januari 2018 om 18:21

Taai, sterk en agressief. Net zoals bijna alle Vlaamse renners.

Romāns Vainšteins 24 januari 2018 om 19:44

Persoonlijk vond ik

PN de Nice etappe 1. Wellens 2. Contador 3. Porte

de mooiste, die past er ook wel bij lijkt me. Wanneer je een beetje blase denigrerend gaat lopen doen over coureurs als Wellens en Ulissi, tja, wat blijft er dan nog over helemaal ?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.