Wereldbeker Bern in onzekerheid over 2020: “We zijn al in oktober en we weten niets”

zondag 20 oktober 2019 om 19:05
Wereldbeker Bern in onzekerheid over 2020: “We zijn al in oktober en we weten niets”

De Wereldbeker van Bern in 2018 - foto: Cor Vos (archief)

Het veldrijden wordt gerenoveerd in het seizoen 2020-2021, met onder meer een uitbreiding van de Wereldbeker naar zestien wedstrijden. Organisator Christian Rocha van de Wereldbeker Bern luidt echter de noodklok, want hij heeft nog niets gehoord over volgend jaar. Hij vraagt Wereldbeker-organisatie Flanders Classics en de UCI om duidelijkheid. “We zijn al in oktober en we weten niets”, tekende Veldritkrant op uit de mond van Rocha.

“Tot nu toe hebben we nog maar één telefoongesprek gehad met Flanders Classics. Verder hebben we nog geen info van hun of de UCI”, aldus Rocha, die de organisatoren maant tot snelheid. “De deals met grote sponsors worden nu afgesloten. De UCI beloofde ons vorig jaar dat in de zomer alles duidelijk zou zijn. We zijn al in oktober en we weten niets. We willen deze wereldbeker de komende jaren naar Bern blijven brengen, maar op deze manier wordt het elke dag meer onzeker. We willen duidelijkheid.”

Rocha: “Het gaat enkel om geld en business”
Dat de Wereldbeker groeit naar zestien manches, is voor Rocha ook een onduidelijke verandering. “Ik sprak met verschillende niet-Belgische renners en zij bevestigden me allemaal dat het financieel haast onmogelijk is. De waarde van de wereldbeker daalt voor ons ook. Dit gaat niet langer meer om de sport, maar enkel en alleen om geld en business. Een dag voor de wereldbeker een UCI-wedstrijd in België? Ze maken het de renners stilaan onmogelijk”, doelt hij op de Superprestige van Boom die zaterdag gereden werd.

Rocha wil met alle liefde de Wereldbeker blijven ontvangen, maar heeft ook zijn eigen prioriteiten. “We doen het eerst en vooral ter promotie van het Zwitserse veldrijden. Willen we dan wel meer werken aan een organisatie zoals de wereldbeker die onze eigen EKZ Cross Tour dood doet?”, vraagt hij zich af. In een persbericht luidt hij nogmaals de noodklok: “Ik weet tot op heden niet welke veranderen volgend jaar plaatsvinden. Dat maakt de planning heel moeilijk. Daarom is nog altijd onduidelijk of de Wereldbeker in Bern nog een keer georganiseerd wordt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.