Wereldbeker Dendermonde breekt kijkcijferrecords

dinsdag 29 december 2020 om 08:41
Wereldbeker Dendermonde breekt kijkcijferrecords

Wout van Aert won de wereldbekermanche in Dendermonde - foto: Cor Vos

Winterstorm Bella gooide nog bijna roet in het eten, maar uiteindelijk slaagde de organisatie van de wereldbekercross in Dendermonde erin om de wedstrijden voor vrouwen en mannen veilig te laten verlopen. De ploetercross in Dendermonde brak zelfs een kijkcijferrecord.


Heel wat mensen schakelden zondag in om Wout van Aert naar de zege te zien ploeteren. Uiteindelijk keken 978.537 mensen tussen 15.00 en 16.00 uur naar de wereldbekercross voor mannen. Ook de vrouwenwedstrijd werd uitermate goed bekeken: 757.926 crossliefhebbers keken live naar het gevecht tussen winnares Lucinda Brand en wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado.

Daam Van Reeth, sporteconoom aan de KU Leuven, laat via Twitter weten dat er nog nooit zoveel mensen keken naar een ‘reguliere’ veldrit. Alleen tijdens een WK of BK schakelen meer crossliefhebbers in om naar een wedstrijd te kijken. Het oude kijkcijferrecord bij de heren dateert alweer van 2013.

Diegem 
Zeven jaar geleden keken ongeveer 900.000 mensen naar de Superprestigecross van Diegem. De avondveldrit van Diegem was ook enige tijd de best bekeken vrouwencross (met uitzondering van het WK en BK veldrijden) op televisie. Vorig jaar schakelden 677.000 mensen in voor de vrouwencross van Diegem, gewonnen door Annemarie Worst.

Afgelopen zondag keken er op het piekmoment zelfs meer dan één miljoen mensen (1.049.281 miljoen kijkers) naar de mannencross in Dendermonde. “Een bewijs dat we de juiste keuze hebben gemaakt om de wedstrijden te laten doorgaan”, reageert organisator Jurgen Mettepenningen. “Dit is een opsteker voor het hele team.”

“We hebben Dendermonde op de veldritkaart gezet”
“Hopelijk kunnen de fans volgend jaar zelf naar deze nieuwkomer afzakken voor een nieuw spektakel. Het parcours zal in de komende maanden alleen maar in positieve zin evolueren. Het gezaaide gras krijgt nu ruim de tijd om zich vast te zetten, waardoor de ondergrond alleen maar stabieler zal worden. Daarnaast zullen de huidige hindernissen verder verfraaid worden.”

“We hebben Dendermonde op de veldritkaart gezet en schrijf maar op dat dit op termijn een klassieker kan worden”, aldus Mettepenningen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.