Wereldbeker Overijse schrapt junioren- en beloftencrossen

woensdag 13 januari 2021 om 11:21
Wereldbeker Overijse schrapt junioren- en beloftencrossen

Slecht nieuws voor onder meer Thibau Nys - foto: Cor Vos

Slecht nieuws voor de junioren en beloften in het veldrijden: de UCI heeft vandaag laten weten dat de organisatie van de wereldbekercross in Overijse (24 januari) geen junioren- en beloftenwedstrijden zal organiseren.


De organisatie is vanwege de huidige coronapandemie genoodzaakt om de jeugdcrossen te schrappen. De wedstrijden voor elitevrouwen en elitemannen gaan wel gewoon door. De UCI moest eerder al een streep zetten door de wereldbekermanches voor junioren en beloften in Namen, Dendermonde en Hulst.

De UCI hoopt wel dat de junioren en beloften later deze maand kunnen meedoen aan het WK in Oostende (30-31 januari). Dat is nog niet honderd procent zeker, maar het ziet er ruim twee weken voor het WK wel goed uit.

De UCI bepaalde onlangs de quota voor het WK veldrijden in Oostende. In laatste instantie is een wijziging doorgevoerd en die levert zowel de Belgische als de Nederlandse selectie een extra plekje op bij de junioren én beloften. Die waren in eerste instantie benadeeld omdat ze er niet bij waren in de Wereldbeker in Tábor.

Dit artikel delen:

1 Reactie

johnie 14 januari 2021 om 11:03

Erg spijtig en demotiverend voor opkomend talent. Enkele beloften kunnen nog starten tussen de elite maar de juniors blijven in de kou staan (of net warm in hun zetel). Dit is echt zeer nefast voor de ontwikkeling van talent zo een seizoen met amper wedstrijden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.