Wereldbekermanche Veldrijden Wachtebeke verhuist naar Dendermonde

woensdag 12 augustus 2020 om 18:14
Wereldbekermanche Veldrijden Wachtebeke verhuist naar Dendermonde

© Cor Vos (archief - 2018)

De vijfde manche van de vernieuwde Wereldbeker Cyclocross, gepland op zondag 6 december, verhuist van het provinciale domein in Wachtebeke naar Dendermonde, meer bepaald naar deelgemeente Grembergen.


Indien de situatie rond Covid-19 het toelaat, zakt de Wereldbeker Veldrijden op zondag 6 december niet af naar Wachtebeke, maar naar Dendermonde. Een verhuis die er komt er na onvoorziene en onverwachte moeilijkheden in de samenwerking met het provinciaal domein Puyenbroeck. Daardoor hebben Flanders Classics en lokale organisator Jurgen Mettepenningen, samen met de Internationale Wielerunie UCI beslist de wedstrijd naar een nieuwe locatie over te hevelen.

“Dat het provinciaal domein in Wachtebeke, na een beslissing van de gedeputeerde van recreatiedomeinen en de directie van Puyenbroeck niet langer gratis ter beschikking wordt gesteld ter promotie van de wielersport, ligt aan de basis van de verhuis”, vertelt Jurgen Mettepenningen in een persbericht. “Een provinciaal domein afhuren vanaf het begin van de opbouw van het parcours tot en met het einde van de afbraak ervan, is simpelweg onbetaalbaar.”

75.000 vierkante meter
“In Dendermonde, op het grondgebied van deelgemeente Grembergen om precies te zijn, heb ik een locatie van maar liefst 75.000 vierkante meter ter beschikking, waarop we een attractief, overzichtelijk en zeer gevarieerd parcours kunnen uittekenen, in de hoop dat de dan geldende maatregelen rond het coronavirus het toelaten uiteraard.”

“Ik speelde al langer met het idee om in Dendermonde een veldrit te organiseren”, gaat Mettepenningen voort. “Maar door de nieuwe omstandigheden is alles in een stroomversnelling terechtgekomen. Mijn gemeende dank overigens aan de Dendermondse burgemeester en zijn schepenen voor het enthousiasme en de snelheid waarmee ze de beslissing hebben genomen om deze wedstrijd dit jaar nog te verwelkomen.”

Vorig jaar ging de overwinning in Wachtebeke, toen nog een losse cross, naar Mathieu van der Poel, voor Tim Merlier en Quinten Hermans. Yara Kastelijn was de beste dame en werd op het podium geflankeerd door Sanne Cant en Laura Verdonschot.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.