Wereldkampioen Valverde luistert rentree op met zege in Occitanie

Wereldkampioen Valverde luistert rentree op met zege in Occitanie

foto: Cor Vos

donderdag 20 juni 2019 om 16:50

Alejandro Valverde is weer terug! De wereldkampioen wist namelijk de openingsetappe te winnen van de Route d’Occitanie, zijn eerste wedstrijd sinds Luik-Bastenaken-Luik. De 39-jarige Spanjaard versloeg op de Côte d’Aubignac Eddie Dunbar en Elie Gesbert.

Het Critérium du Dauphiné en de Ronde van Zwitserland zijn niet de enige voorbereidingskoersen op de Tour de France. Zo begon in het zuiden van Frankrijk vandaag de Route D’Occitanie. Met wereldkampioen Alejandro Valverde, Rigoberto Urán, Arnaud Démare en toptalent Pavel Sivakov kon de organisatie uitpakken met enkele grote namen. Valverde, Urán en Sivakov konden we meteen verwachten, aangezien de openingsrit finishte op de steile Côte d’Aubignac (4 km aan 8,3%), die tweemaal op het menu stond.

Vroege vlucht is kansloos voor de zege 
De vroege vlucht werd gevormd door twee Fransen, één Duitser en één Tsjech. Loïc Chetout, Mickaël Delage, Nikodemus Holler en Daniel Turek werkten goed samen, waardoor de voorsprong opliep tot goed zeven minuten. De vier vluchters hadden echter wel meer voorsprong nodig om uit de greep te blijven van de klimmers, maar die kregen ze niet. Al voor de eerste passage van de Côte d’Aubignac was het over voor Chetour, Delage en Holler.

Valverde als in zijn beste dagen
Dit bleek het ideale moment voor AG2R La Mondiale om het tempo te verhogen. Het waren Alexandre Geniez en Quentin Jauregui die versnelden namens de Franse ploeg, maar Movistar – de ploeg van Valverde – wilde niemand de ruimte geven. Hierdoor begonnen we met een uitgedunde favorietengroep aan de laatste passage van de Côte d’Aubignac. Naast Valverde waren ook Dunbar, Urán, Valentin Madouas en Ivan Sosa mee.

Op de vier kilometer lange slotklim probeerden verschillende renners weg te flitsen, maar Valverde wist vrijwel alle aanvalspogingen te neutraliseren. We bleven uiteindelijk met acht klimmers over: Valverde, Urán, Gesbert, Dunbar, Sosa, Rein Taaramäe, Tony Gallopin en Alex Aranburu. In de eindsprint stond er geen maat op Valverde, die zijn tweede zege van het seizoen wist te boeken.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.