Wesley Kreder beleeft ‘mooie dag’ in kopgroep Ronde van Turkije
vrijdag 2 mei 2014 om 19:03

Wesley Kreder beleeft ‘mooie dag’ in kopgroep Ronde van Turkije

De Ronde van Turkije kende voor Wesley Kreder tot nu toe weinig memorabele momenten. De renner van Wanty Groupe Gobert reed tot nu toe vooral in dienst van zijn Belgische ploegmaat Kevin Seeldraeyers. In de rit van Bodrum naar Selcuk koos Kreder voor een dag in aanval.

De ontsnapping van de dag werd gekleurd door nog vijf andere renners: Matthias Krizek, Arman Kamyshev, Javier Aramendia, Adrian Kurek en de Duits kampioen André Greipel. Laatstgenoemde was de motor van de kopgroep. “Greipel bleef maar rijden. Normaal temporiseren ze nog een beetje in de kopgroep, maar dat was vandaag niet het geval. Maar het was een mooie dag op de fiets”, zegt Kreder.

“Ik wilde in deze ronde nog graag een dag in de aanval. Over twee weken wil ik goed zijn in Noorwegen”, verklaart Kreder zijn keuze om een dag vóór het peloton uit te rijden. “(Ploegleider Steven, red.) De Neef zei dat ik in de aanval kon, als ik goed was. Ik was nog fris, dus heb ik het geprobeerd.”

In de twee resterende ritten zal Kreder opnieuw zijn teammaten assisteren. “Wat nog rest zijn twee dagen voor de sprinters. Ik ga proberen ze zo goed mogelijk af te zetten. Voor eigen kansen ga ik niet. Ik wil niet mijn leven wagen voor een tiende plek”, lacht de 23-jarige renner.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.