Wesley Kreder hoopt op Tour de France
dinsdag 23 januari 2018 om 14:39

Wesley Kreder hoopt op Tour de France

Wesley Kreder zou dit jaar graag de Tour de France rijden. De Nederlander moet daarvoor wel geselecteerd worden door zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert, dat opnieuw een wildcard heeft ontvangen voor de drieweekse door Frankrijk.

De 27-jarige Kreder weet dat de concurrentie binnen de ploeg groot is. “Het gaat lastig worden, maar ik zou graag een keer een grote ronde rijden in mijn carrière. En als ik naar de Tour ga, ben ik de eerste Kreder die dat doet”, lacht hij.

Wesley is een van de drie actieve Kreders in het profpeloton. Zijn neven Michel en Raymond staan dit jaar onder contract bij Aqua Blue Sport en het Japanse Continentale Team UKYO. Michel stond al vier keer aan de start van de Ronde van Spanje, Raymond nam in 2012 deel aan de Vuelta. In 2015 en 2016 reden ze allen twee seizoenen in het shirt van Roompot-Oranje Peloton.

Na twee jaar in Nederlandse dienst keerde Kreder vorig jaar terug bij Wanty-Groupe Gobert, waar hij ook vóór zijn Nederlandse avontuur onder contract stond. Bij de Belgische ProContinentale-ploeg heeft hij vooral een dienende rol. “Het is mijn taak om de renners zo goed mogelijk bij te staan in de klassiekers. Ik ben dit jaar eerder begonnen met zwaardere trainingen om zo goed mogelijk aan de klassiekerperiode te beginnen.”

Een plek in de selectie voor de Tour is vanaf dit jaar nog lastiger doordat het aantal renners per ploeg is gedaald van negen naar acht. De kans dat Kreder naar de Tour gaat, hangt af van zijn vormpeil en de ambities van de ploeg. De renners die zeker zijn van een plek in de selectie van Wanty-Groupe Gobert zijn de jonge Franse klimmer Guillaume Martin en de Belgische sprinter Timothy Dupont.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
23 januari 2018 15:03
Martin, de Clercq, Minnaard, Keisbulck, Offredo, Pasqualon, Dupont...
Heb je nog 1 plekje over voor Kreder/Baugnies/Backaert/Meurisse/Speybroeck/Smith/McNally/Degand?
23 januari 2018 15:15
Backaert gaat zeker weer mee mogen denk ik. Degand was vorig jaar 2e van Wanty in klassement, dus die mogelijk ook. Al hebben ze met De Clercq (als die fit is)een betere klimmer en Minnaard een even goeie om Martin te ondersteunen. Maar de zeven die west noemt zijn ook plausibel. Voor Kreder zie ik dus geen plaats meer.
23 januari 2018 15:18
Is Dupont dan al zeker? Ze hebben ook nog Odd Eiking aangeworven in functie van onder meer de Tour
23 januari 2018 15:53
Ploegleiding in de persoon van Hillaire heeft in de Belgische media al laten weten dat Dupont al zo goed als zeker is. Ze verwachten zelfs dat hij top 10 kan rijden in sprint etappes in de Tour. Daarnaast stelden ze hij dat de nieuwe aanwinsten een goede kans maken op een plek. Dat zullen Eiking en Declercq dan zijn. Vallée is gehaald voor het voorjaar. Dan blijven er niet veel plekken over.
Martin, Dupont, Declercq, Eiking, Offredo, van Keirsbulck acht ik waarschijnlijk. Pasqualon waarschijnlijk ook omdat hij goed een klim kan overleven voor een sprinter en heuvel op kan sprinten. Dan heb je nog 1 plek over voor fan lieveling Backaert, Degand, Minnaard, Vanspeybrouck en Meurisse die er afgelopen jaar net naast greep. Zal lastig selecteren worden.
23 januari 2018 15:54
@west
Je vergeet Devriendt, één van hun meest getalenteerde renners die dit jaar 100% zeker volledig zal ontbolsteren.
23 januari 2018 16:09
Ik gok op: Martin, Dupont, Backaert (commercieel interessant figuur), Degand (het blijft een Waalse ploeg), De Clercq, Offredo, Baugnies en Devriendt
23 januari 2018 16:24
@tdcbolide
Het herstel van De Clercq gaat maanden duren. Voor hem is de Tour voorlopig nog heel ver weg.
23 januari 2018 16:56
Vanspeybrouck zou er ook weer bij kunnen zijn. Mocht zich vorig jaar er tussen gooien in de massaspurten en wist zich 7 keer in de top 20 te plaatsen waarvan 1 keer top 10. Kan in de finale een nuttige pion zijn voor Dupont.
23 januari 2018 18:19
Wanty is een vreemde ploeg: breed collectief dat goed in blok kan koersen; veel renners zouden op zich perfect in de WT passen en toch heeft de ploeg niet de kwaliteit om een WT-ploeg te zijn. Alleszins terecht dat ze andermaal een wildcard krijgen.
23 januari 2018 19:34
Ik verwacht zelf Eiking er ook wel bij eigenlijk, toch ook een getalenteerde renner. Kreder geef ik weinig kans.
23 januari 2018 19:37
Ik denk dat Minnaard wel meegaat. Hij is vaker knecht voor Martin en kan redelijk bergop.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.