Wesley Kreder naar Team Wanty, elf namen zeker van contract
dinsdag 1 oktober 2013 om 22:28

Wesley Kreder naar Team Wanty, elf namen zeker van contract

wesley kreder

foto: Sirotti

De nieuwe Belgische formatie Wanty heeft al elf renners onder contract, dat bevestigde algemeen manager Jean-François Bourlart. De Waalse hoofdsponsor krijgt nog een co-sponsor, die ook uit het Waalse deel van België zal komen. Ook maakte hij elf namen bekend die al een contract hebben getekend. Hier zit ook Wesley Kreder bij.

”Een andere Waalse firma zal haar naam aan ons wielerteam verbinden, naast hoofdsponsor Wanty. In de loop van de volgende dagen wordt de naam van dat bedrijf bekendgemaakt”, zegt Bourlart. De Belgische manager kon ook alvast een elftal aan namen prijsgeven, die volgend jaar in het shirt van de nieuwe ProContinentale ploeg zullen rijden.

Wesley Kreder is voorlopig de enige Nederlander. De 22-jarige renner komt over van Vacansoleil-DCM. Naast Kreder transfereert ook Frederik Veuchelen naar de nieuwe ploeg. Grégory Habeaux, James Vanlandschoot, Thomas Degand, Jérôme Gilbert, Tim De Troyer, Kevin Van Melsen en Roy Jans reden dit jaar voor Accent.Jobs-Wanty, en zullen ook volgend jaar samen rijden bij Wanty. Frédéric Robert maakt de overstap van Lotto-Belisol, terwijl Jérôme Baugnies, Belgisch kampioen bij de elite zonder contract, ook zijn handtekening heeft gezet onder een verbintenis bij de ploeg van ploegleider Hilaire Van der Schueren.

Eerder vandaag meldde Van der Schueren dat de ploeg, naast eerder genoemden, zo goed als rond is met Björn Leukemans, Jempy Drucker en Mirko Selvaggi. Met Johnny Hoogerland, Juan Antonio Flecha, Romain Feillu, Tomasz Marczynski is de ploeg nog in gesprek of moeten er nog gesprekken begonnen worden.

Lees ook:
Deel renners Vacansoleil-DCM gered door ploeg-Van der Schueren

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.