Westra moest fiets aanpassen bij start proloog Parijs-Nice
Foto: Sirotti
maandag 7 maart 2016 om 08:54

Westra moest fiets aanpassen bij start proloog Parijs-Nice

De fiets van Lieuwe Westra werd zondag voor de start van de proloog in Parijs-Nice afgekeurd. “Dat was erg jammer”, zegt de Fries op zijn website. “Ik begrijp nog niet waarom, want ik gebruik deze al een tijdje.”

“We moesten de afstellingen aanpassen en het zadel wat naar achter verplaatsten”, verklaart hij. “Ik zat dus wat anders op de fiets en wellicht heeft me dat nog een paar seconden gescheeld.” De Astana-renner eindigde uiteindelijk als zesde op zeven seconden van winnaar Michael Matthews. “Daar kan ik best tevreden over zijn. Bij het verkennen stond er veel wind. Gelukkig is die wind wat gaan liggen, maar ik denk dat de mannen die na mij gestart zijn er nog wat meer voordeel van hadden.”

Westra stelt dat zijn benen erg goed aanvoelden. “Ik voelde ze niet en dat is een goed teken. Ik kijk met vertrouwen uit naar de komende dagen. Ik hoef nu gelukkig niet te forceren om maar seconden terug te pakken, nee ik kan rustig volgen en kijken of ik ergens kan aanvallen.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
7 maart 2016 09:35
Het zag er al een beetje onwennig uit, dat gezwenk van links naar rechts over de weg en dat absurd vroeg gas terugnemen voor de bocht.
7 maart 2016 09:40
Beetje slordig van de ploeg om hem met die extra stress op te zadelen...die normen bestaan al jaren, en zjn helemaal niet zo moeilijk te controleren
7 maart 2016 10:34
Ik vond zijn zesde plaats al keurig. Dat resultaat krijgt extra kleur met een andere afstelling en het windnadeel. Benieuwd wat ie dit rondje nog laat zien...
7 maart 2016 12:24
Westra heeft volgens mij in tijden niet zo'n sterke tijdrit gereden, misschien was zijn afstelling niet optimaal en moet hij de controleurs van gisteren juist bedanken.
7 maart 2016 13:24
Haha Vlek! Zou grappig zijn! :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.