White (Orica-GreenEDGE): “Onze sterkste ploeg ooit voor de Ardennenklassiekers”
Foto: Sirotti
donderdag 14 april 2016 om 10:45

White (Orica-GreenEDGE): “Onze sterkste ploeg ooit voor de Ardennenklassiekers”

Orica-GreenEDGE rekent aanstaande zondag tijdens de Amstel Gold Race op Michael Matthews en Simon Gerrans. Ploegleider Matthew White ziet de Ardennenklassiekers met vertrouwen tegemoet. “Dit is de sterkste ploeg voor de heuvelklassiekers die we ooit gehad hebben”, vertelt hij aan Cyclingnews.

“We hebben het altijd goed gedaan in de heuvelklassiekers, dus dit is een spannende periode voor de ploeg. Zeker met de kopmannen die we nu hebben”, geeft hij aan. Matthews en Gerrans moeten het gaan doen voor de Australische formatie. “We staan zondag aan de start met als doel om te winnen. Met welke renner, dat maakt mij niet uit. In Amstel gaan we proberen te winnen en in de Waalse Pijl en Luik proberen we om competitief te zijn.”

Simon Yates ontbreekt in de selectie van de Australische formatie. In de komende dagen wordt beslist of hij deze maand nog in actie komt. “Simon is hard gevallen in het Baskenland”, legt White uit. “Hij heeft acht of negen hechtingen op zijn knie en heeft sindsdien niet meer op zijn fiets gezeten. Voor de Waalse Pijl rekenen we op Adam (Yates) en Albasini. In Luik hebben we Gerrans, Adam en hopelijk ook Simon. Een gezonde Simon Yates geeft ons extra opties in de finales.”

Selectie Orica-GreenEDGE voor Amstel Gold Race
flag-ch Michael Albasini
flag-au Luke Durbridge
flag-au Simon Gerrans
flag-au Mathew Hayman
flag-za Daryl Impey
flag-dk Chris Juul Jensen
flag-au Michael Matthews
flag-gb Adam Yates

RIDE Magazine
23 Reacties
Sorteer op:
14 april 2016 11:07
Zegt meer over de zwakte van vroeger dan de sterkte van nu.
Wel een paar leuke outsiders
14 april 2016 11:09
Benieuwd of Matthews en Gerrans het komende zondag, in tegenstelling tot op het afgelopen WK, eens kunnen worden in de laatste kilometers. Verder moet het wel een sterke ploeg zijn voor de finale met Yates, Impey en Albasini.

Opmerkelijk om Simon Yates in de finale van Luik te verwachten, wanneer je nu nog twijfelt of hij deze maand überhaupt nog aan fietsen toekomt.
14 april 2016 11:16
Iedere wielerkenner ken zien dat gerrans een van de topfavorieten is zondag.
14 april 2016 11:21
Ik heb het idee dat Gerrans beter is dan Matthews op het moment. Het lastige is dat ze allebei op een sprint hopen, maar Matthews zal misschien meer met "de groep" meeliften op de Cauberg terwijl Gerrans met de meest explosieve demarrages meekan en dan mag pokeren.

Maarja, wie gaat die demarrages plaatsen? Gilbert lijkt niet goed genoeg, Valverde is er niet.. Vakoc? Kwiatkowski/Henao? Rodriguez? Slagter? Alaphilippe? Wellens/Gallopin? Ik zou het niet weten.

Oh en gisteren was het team trouwens echt te zwak om te controleren zondag. De vraag is of het nodig gaat zijn, maar als er op wonder boven wonder tóch vroeg oorlog komt zijn ze te zwak.
14 april 2016 11:47
@Lyndalid
Dat zijn inderdaad grote vraagtekens. Lutsenko en Ulissi zitten in mijn achterhoofd als mannen die hier nog nooit iets noemenswaardigs gedaan hebben, maar toch een degelijke aanloop hebben gehad. Hebben zich beiden goed weggestopt de afgelopen weken. Verder zit de naam Valgren Andersen in mijn hoofd, die zou goed samen met Weening de finale kunnen openen.
14 april 2016 12:12
@albertooo
Lutsenko is op een vrijwel gelijk parkoers natuurlijk wel wereldkampioen beloften geworden.
14 april 2016 12:29
Bij Astana verwacht ik toch eerder Diego Rosa, man in vorm.
14 april 2016 13:09
Dat zagen we gister....... Neemt niet weg dat het natuurlijk wel een heel erg sterke ploeg is met grote kanshebbers. Toch denk ik dat ze het beulswerk van Weening in de voorgaande jaren wel erg gaan missen.
14 april 2016 13:26
Purito gaat zich sowieso niet laten zien in de Amstel. Die hoopt gewoon te overleven, en niet weer op zijn bakkes te gaan zoals in 2013 en 2014.
14 april 2016 13:37
Ik had Chaves er woensdag toch ook graag bijgezien
14 april 2016 14:01
Rosa verwacht ik ook helemaal en dat is een man die echt niet tot de Cauberg gaat wachten, daar is ie te dapper voor. Lutsenko goede man om daarvóór nog de koers te gaan maken.

Wat Greenedge aangaat zitten ze toch wel lichtelijk in de spagaat met 2 renners die eigenlijk hetzelfde specialisme hebben en waartussen het bijzonder lastig kiezen is, voorts mis ook ik Chaves in de selectie , waarom ? Zo ook geen Gerrans in MSR , waarom ?
14 april 2016 14:06
Ik verwacht Rosa daarentegen weer helemaal niet... op PCS staat ie namelijk niet bij de selectie van Astana.
14 april 2016 14:11
Ik zag hem nochtans op een startlijst voorbij komen afgelopen week en heb vraagtekens bij Boom zowel als Aru of die gaan starten.
14 april 2016 14:15
Chaves is waarschijnlijk kopman in de Giro.
14 april 2016 14:18
Quote:
Purito gaat zich sowieso niet laten zien in de Amstel.


Daar twijfel ik eerlijk gezegd aan. Ik denk dat ie met de afwezigheid van Valverde en de mindere vorm van Gilbert wel een kansje ruikt en zeker niet gaat zitten rusten op zijn fiets als ie onderaan de Cauberg erbij zit (waar je wel vanuit mag gaan). Als Henao gaat, die ik verwacht als een van de sterksten op de Cauberg, dan zie ik Rodriguez echt wel proberen volgen.
14 april 2016 14:48
Voor mij zijn Gerrans en Costa de te kloppen mannen zondag
14 april 2016 15:00
Rosa doet idd niet mee, laat Lutsenko maar verrassen!
14 april 2016 17:42
Zijn de heuvels in ons mooie Limburg niet net te kort voor Chavez? Dat hij het van korte pukkels moet hebben is duidelijk, maar zo kort? Hem als kopman meenemen met Gerrans EN Matthews al in de ploeg lijkt me daarbij wat overdreven en albasini kan ook prima een vrije rol innemen.
14 april 2016 17:43
Haha, ik dacht dat de Henaohype af was gelopen..
14 april 2016 19:34
@lutsenko
Waarom? Is toch gewoon een van de grote kanshebbers voor de heivelkassiekers? In de Amstel maakt hij wel de minste kans volgens mij.

Ot: ik vind dit een erg sterk team voor de Amstel. Matthews en Gerrans kun je best bij de topfavorieten rekenen, terwijl albasini, yates en in mindere mate impey toch ook geen modderfiguur hoeven te slaan. Een van de teams om rekening mee te houden.
14 april 2016 23:26
Orica moet hopen op een gesloten koers ivm zwak team om te controleren. Gerrans meespringen op de Cauberg en niet overpakken. Als groep terugkomt voor Matthews.
14 april 2016 23:28
O ja, als Rodriquez hier wint neem ik mijn hoed af en eet deze op. Dit kan hij nooit winnen.
14 april 2016 23:39
@LyndaLid
Ik twijfel over de combinatie Henao en Cauberg. Hij heeft nog nooit meegedaan om winst, of de Cauberg beklommen als een van de snelste. Normaal gesproken is die beklimming wat te makkelijk voor renners als hij.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.