Wie is de topfavoriet voor de Amstel Gold Race?
zondag 21 april 2019 om 10:04

Wie is de topfavoriet voor de Amstel Gold Race?

Advertorial ADVERTORIAL | Met de eerste heuvelklassieker van dit voorjaar in aantocht, zullen er weer andere renners strijden om de overwinningen. De topfavoriet voor de Amstel Gold Race, kennen we echter nog uit de Vlaamse klassiekers.

Volgens bookmaker Unibet is Mathieu van der Poel immers de grootste kanshebber om de tocht door de Limburgse heuvels winnend af te sluiten. Voor iedere euro die er op winst van de 24-jarige Van der Poel wordt ingezet, worden er bij een overwinning vier uitgekeerd. Dat maakt hem tot topfavoriet voor het winnen van de Amstel Gold Race.

Wie wint de Amstel Gold Race? Ontvang je inzet CASH terug wanneer jouw renner het podium haalt

Zijn voornaamste concurrenten zijn renners die hij afgelopen woensdag wist te kloppen in de Brabantse Pijl. De Fransman Julian Alaphilippe van het buitengewoon succesvolle Deceuninck-Quick Step was dit voorjaar al succesvol in Milaan-San Remo en Strade Bianche, maar moest in Overijse zijn meerdere erkennen in Van der Poel. Indien hij erin slaagt om hem in de Gold Race te kloppen, levert zijn overwinning 6,5 maal de inzet op.

Ook Michael Matthews moest in de Brabantse Pijl zijn meerdere erkennen in het Nederlandse multitalent. De kopman van Team Sunweb werd vier jaar geleden al eens derde in Limburg, wat aantoont dat hij het parcours aankan. Bij een overwinning van de Australiër wordt vijftien maal de inzet uitgekeerd.

De Brabantse Pijl wordt vaak gebruikt als referentiepunt, maar in hoeverre is de uitslag van deze wedstrijd een goede indicatie voor de Amstel Gold Race? De voorbije twintig jaar kwam het slechts twee keer voor dat een renner in hetzelfde seizoen beide wedstrijden won. De laatste renner die de dubbel wist te realiseren was Philippe Gilbert. Vijf jaar geleden won hij beide wedstrijden. Eerder lukte hem dat in zijn wonderjaar 2011. Over de winnaar van Parijs-Roubaix gesproken: de routinier staat ook hier aan de start. Een zesde overwinning van Gilbert levert zeventien maal de inzet op.

Een Belgische zege in de Amstel Gold Race? Ontvang je inzet CASH terug wanneer jouw renner het podium haalt

En de andere Belgen? Tim Wellens is na Gilbert de best genoteerde landgenoot met een notering van 23. Een zege van Wout van Aert of Greg Van Avermaet levert 34 maal de inzet op. Jelle Vanendert geldt als outsider met een quotering van 41.

RIDE Magazine