Wie weerhoudt Alaphilippe van twee op een rij in Hoei?
woensdag 24 april 2019 om 11:05

Wie weerhoudt Alaphilippe van twee op een rij in Hoei?

Advertorial ADVERTORIAL | Na de Amstel Gold Race verhuist het wielerpeloton enkele kilometers zuidelijker voor de volgende heuvelklassiekers. De komende dagen zijn de Ardennen het decor voor twee Ardennenklassiekers. De Waalse Pijl is woensdag 24 april de eerste in de rij. Met de Muur van Hoei als ultieme scherprechter, zullen in deze klassieker de puncheurs op de voorgrond treden.

[unibet title=”Wie wint de Waalse Pijl 2019?” link=”http://unibet.me/wielerflits”]

[/unibet]
Mathieu van der Poel heeft zijn voorjaar afgesloten en komt hier niet aan de start. Volgens bookmaker Unibet is titelverdediger Julian Alaphilippe topfavoriet om de Waalse Pijl te winnen. De Fransman had afgelopen zondag in de Amstel Gold Race al uitzicht op de zege, maar stuitte toen op de onstuitbare Nederlander. In de Ardennen vindt Alaphilippe een terrein dat aansluit bij zijn kwaliteiten. Vorig jaar legde hij op de Muur van Hoei Alejandro Valverde en Jelle Vanendert erop. Het vertrouwen in een overwinning van de Fransman is groot, want een nieuwe zege levert ‘slechts’ 1,9 maal de inzet op.

Een nieuwe zege voor Julian Alaphilippe? Ontvang je inzet CASH terug wanneer hij dit jaar het podium haalt

Vijfvoudig winnaar Alejandro Valverde lijkt op papier zijn voornaamste concurrent. De Spanjaard heerste tot voor kort op de Muur van Hoei, maar is tot dusver niet echt bezig aan een succesvol voorjaar. Weliswaar boekte hij al een eerste overwinning in de UAE Tour en een top 10-notering in de Ronde van Vlaanderen, maar in de Amstel Gold Race kwam hij niet verder dan een 66e plek. De geslepen routinier weet echter wat het is om te winnen in Hoei. Een gokje op de inmiddels 38-jarige Spanjaard kan met een vooruitzicht van zeven maal de inzet lucratief uitpakken. Bovendien betaalt Unibet de inzet sowieso terug wanneer hij in de top drie eindigt. De laatste keer dat hij daar niet in slaagde, was in 2013. Een gokje op een podiumplek van Valverde kan daarom ook interessant zijn. Dat levert immers 2.70 keer de inzet op.

Een podiumplek voor Alejandro Valverde? Een plek bij de beste drie lever 2,7 keer de inzet op.

Ook Adam Yates is een renner om rekening mee te houden. Een zege van de kopman van Mitchelton-Scott levert eveneens zeven keer de inzet op. Dan Martin stond hier al drie keer op het podium. Een zege van de 32-jarige Ier levert dertien maal de inzet op. Een gokje op Michael Woods (de nummer drie van het WK in Innsbruck) levert 21 keer de inzet op.

En de Belgen? Bjorg Lambrecht (zesde in de Amstel) wordt de beste kansen toegedicht. Een overwinning van de 22-jarige jongeling levert 29 maal de inzet op. Ploeggenoten bij Lotto Soudal Jelle Vanendert (vorig jaar nog derde) en Tim Wellens levert respectievelijk 34 en 36 maal de inzet op.

RIDE Magazine