Wie wint de Baloise Belgium Tour? “Het wordt all-in voor de Gouden Kilometer”
Søren Wærenskjold gaat nog altijd aan de leiding, maar de verschillen zijn zeer klein - foto: Cor Vos
zondag 16 juni 2024 om 11:01

Wie wint de Baloise Belgium Tour? “Het wordt all-in voor de Gouden Kilometer”

De Baloise Belgium Tour maakt zich op voor een zeer spannende ontknoping in en rond Brussel. Søren Wærenskjold gaat na vier van de vijf etappes nog altijd aan de leiding in het algemeen klassement, maar voelt wel de hete adem van Mathias Vacek en Jasper Philipsen in zijn nek.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het verschil tussen de nummers een en twee in het klassement, Wærenskjold en Vacek, is twee seconden in het voordeel van de Noor. De slotetappe van en naar Brussel lijkt op het eerste gezicht niet al te uitdagend, maar wie goed kijkt, ziet dat er onderweg nog heel wat bonificatieseconden voor het oprapen liggen. Er zijn in de Gouden Kilometer driemaal drie, twee en één boniseconden te verdienen.

En dat is nog niet alles, want aan de finish krijgen de nummers een, twee en drie in de daguitslag ook nog eens tien, zes en vier extra seconden. Philipsen zal het graag horen: de sprinter van Alpecin-Deceuninck maakt ook nog kans op de eindoverwinning, al moeten we allereerst kijken naar de tweestrijd tussen Wærenskjold en Vacek.

Vacek deed zaterdag op weg naar Durbuy al een gooi naar de leiderstrui – foto: Cor Vos

Vacek: “We gaan er vol voor, maar het wordt moeilijk”
“Het wordt all-in voor de Gouden Kilometer”, steekt Vacek tegenover Het Nieuwsblad zijn ambities niet onder stoelen of banken. “We gaan er vol voor, maar het wordt moeilijk. Wærenskjold is op het vlakke en in de sprint heel sterk.” De Tsjech is niet van plan om het ‘vies’ te spelen. “Ik zal niet bitchy zijn, maar ik zal het proberen op te lossen met de kracht in mijn benen. Ik hoop alleszins niet dat ik moet vechten met Wærenskjold, want hij is groter”, knipoogt hij.

Over Wærenskjold gesproken: hoe kijkt de Noor van Uno-X Mobility naar de slotrit en met name de Gouden Kilometer? “Ik denk dat ik sneller ben dan Vacek. Je moet kijken hoe de situatie is na de eerste sprint. Je moet kijken naar je concurrenten. En je mag je vooral niet vastpinnen op een vooraf afgesproken tactiek, maar durven veranderen van plan”, aldus de leider in de koers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.