Lorena Wiebes, Lizzie Deignan, Luke Rowe, Mikkel Bjerg, Mark Rutte
foto: Sirotti
dinsdag 25 september 2018 om 18:15

Lorena Wiebes, Lizzie Deignan, Luke Rowe, Mikkel Bjerg, Mark Rutte

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Lorena Wiebes, Lizzie Deignan, Luke Rowe en Mikkel Bjerg.

Wiebes lacht met misser Italiaanse Eurosport

Als een relatief onbekend Nederlands meisje wereldkampioen wordt bij de junioren, zou het zomaar kunnen dat een buitenlands medium een typfout maakt. Maar het Italiaanse Eurosport maakt het wel heel bont bij de juniorenkampioene tijdrijden. Boven de naam van Rozemarijn Ammerlaan stond namelijk een foto van profrenster Lorena Wiebes.

Wiebes zelf kan wel lachen om de fout van Eurosport Italië. Op Twitter tagde landgenote Phaedra Krol haar en schreef: “Wie had dat gedacht?” De sprintster reageerde met drie lachpoppetjes.


Lizzie Deignan bevallen van dochter Orla

Op de dag van het WK ploegentijdrit voor merkenteams is Elizabeth Deignan bevallen van haar eerste kindje. De 29-jarige renster laat haar dochter Orla een dag later enthousiast zien op Twitter. Ook haar man, Philip Deignan rijdend bij Sky, poseert met de baby.


Luke Rowe verzint oplossing op vaak gestelde vragen

Sky-renner Luke Rowe heeft een botje in zijn pols gebroken na een aanraking met een obstakel in het Europpes kampioenschap. De echte wielervolger wist dat natuurlijk al. Maar omdat hij iedere dag dezelfde vragen krijgt, heeft Rowe de antwoorden maar op zijn gips geschreven. “Dit zal me wat tijd besparen”, schrijft Rowe op Twitter.

Op de foto is te zien dat de Brit de woorden scaphoid (in het Nederlands: het scafoïde botje), 6 weeks en bike race op zijn arm heeft geschreven. Laatstgenoemde is waarschijnlijk het antwoord op de vraag waar hij de blessure heeft opgelopen. Of zes weken nu betekent dat het zes weken geleden was dat hij de blessure opliep (12 augustus) of dat hij (nog) zes weken met gips moet lopen, is niet bekend. “Ik moet nu zes tot acht weken in het gips; dat is de beste manier om te herstellen”, gaf Rowe eerder aan.


Mikkel Bjerg wil Deens uurrecord terug

Na zijn wereldtitel tijdrijden bij de beloften is Mikkel Bjerg op zoek naar nieuwe uitdagingen. Niet alleen het winnen van koersen is een richtpunt voor 2019, Bjerg zoekt zijn heil ook op de wielerbaan. De Deen wil namelijk het Deens uurrecord terug.

Bjerg deed vorig jaar een gooi naar het werelduurrecord. De renner, die ook volgend seizoen rijdt voor Axeon Hagens Berman, verbrak op de wielerbaan van Odense het 43 jaar oude Deens uurrecord van Ole Ritter. Maar daar kon Bjerg niet lang van genieten. Martin Toft Madsen kwam in januari 2018 en daarna nog eens in juli verder. Het huidige Deense record staat op 53.360 kilometer. “Dit zal mijn doel zijn aan het einde van het seizoen”, vertelt Bjerg tegen CyclingPro.


Mark Rutte feliciteert oranje dames met geheel Nederlands podium

Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Ellen van Dijk wisten Nederland een heuse ‘clean sweep’ te bezorgen bij het WK tijdrijden voor vrouwen. Een bijzondere prestatie, die ook niet onopgemerkt is gebleven in Het Torentje. Minister-president Mark Rutte heeft op Twitter namelijk zijn felicitaties geuit.


Zoccarato wint Ruota d’Oro U23

De beloftenkoers Ruota d’Oro-GP Festa del Perdono U23 heeft Samuele Zoccorato als winnaar onthaald. De 20-jarige Italiaan verschalkte de Franse klimmer Clément Champoussin (Chambéry CF) in een sprint met z’n tweeën. Filippo Rochetti eindigde als derde, op een achterstand van 23 seconden. In het verleden wisten onder meer Ben Gastauer, Mattia Cattaneo en Vincenzo Albanese deze koers te winnen. Allen schopten het tot prof.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
25 september 2018 09:21
als die baby maar niet z'n reguliere controles mist
25 september 2018 10:13
Wiebes lacht met? Dat is toch Vlaams niet Nederlands?
  25 september 2018 11:55
  Klopt. Is dat erg? Deze site is inmiddels half Vlaams.
  25 september 2018 13:47
  @tendam. Zolang het Nederlandse site is, lijkt het mij prima om gewoon Nederlands aan te houden toch? Het feit dat er veel Limburgse mensen en/of Friesche mensen meekijken betekent toch ook niet er dan maar in het Limburgs of Fries moet worden geschreven (behalve misschien als het grappig bedoeld is. Wat hier in ieder geval niet zo was).
  25 september 2018 13:57
  "Lachen met" is gewoon correct Nederlands. Vaak/alleen gebruikt in België en dus ginds standaardtaal maar daarom niet minder Nederlands.
  25 september 2018 14:18
  @Dario bron?

  Edit: Dat interesseert me trouwens ook niet. Het gaat mij erom dat we in het Nederland niet gebruiken. Er worden toch ook geen oud-Nederlansch geschreven omdat ook Nederlands is.
  25 september 2018 14:48
  En iedereen maar denken dat het internet grensoverschrijdend was, terwijl we blijkbaar heel veel belang moeten hechten aan het top level domain.
  25 september 2018 19:28
  https://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1831/lachen_met_om/

  'Lachen om' is standaardtaal in het hele taalgebied, terwijl 'lachen met' standaardtaal is in België.

  Ik zou de eerste optie prefereren.
  25 september 2018 21:11
  En ‘clean sweep’? Is dat Nederlands? Ik zou het een triplet noemen, of in dit geval een tripletta.
25 september 2018 18:04
Al was het Hongaars, het interesseert mij niet. Ik als Nederlander kijk altijd wielrennen/ veldrijden op Sporza om te luisteren naar de legendarische termen van Wuytens.
  25 september 2018 19:04
  Daarom komen dit soort verdraaiingen nogal na-aperig over.
25 september 2018 21:51
De tweet van Rutte poogt daarentegen zeer correct Nederlands te zijn. Driemaal hoera voor volk en vaderland!
25 september 2018 21:58
Wat een enorme taal puristen zijn er toch altijd op wielerflits. Communicatie is bedoeld om je gedachten over te brengen op de ander. Volgens mij is dat hier prima gelukt.
  26 september 2018 19:37
  Taalpuristen is in het Nederlands gewoon één woord. ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.