WielerFlits bestaat 10 jaar!
woensdag 4 juli 2018 om 12:00

WielerFlits bestaat 10 jaar!

We nemen je mee terug in de tijd naar vrijdag 4 juli 2008. Een dag later gaat in het Bretonse Plumelec de 95e editie van de Tour de France van start. Doordat organisator ASO ervoor kiest om vanwege dopingproblemen uit het verleden Astana niet uit te nodigen, gaat de Tour van start zonder titelverdediger Alberto Contador.

Leon Strötker publiceert die avond om vijf over tien ’s avonds een artikel op zijn nieuwe website. De 15-jarige wielerliefhebber uit Enschede heeft de site zelf gebouwd. Vrije tijd had hij genoeg, want na een polsblessure heeft hij om de verveling tegen te gaan vanuit het niets zijn eigen site met de naam WielerFlits gebouwd. Het eerste bericht krijgt de titel Cavendish: “Normaal haal ik Parijs niet”.

Mark Cavendish staat dan aan de vooravond van zijn tweede deelname aan de Tour de France. Een jaar eerder had zijn debuut geen ritzeges opgeleverd, maar de 23-jarige sprinter van Team Columbia zou die Tour vier ritten winnen. Parijs haalde hij inderdaad niet. Daar was het groen voor Oscar Freire, de Spaanse sprinter van de Rabobankploeg. Diezelfde Tour – die werd gewonnen door Carlos Sastre – werd ontsierd door dopingaffaires rond Saunier Duval en Gerolsteiner.

WielerFlits wordt een blijvertje. Gepassioneerde wielerliefhebbers doen verslag van de laatste ontwikkelingen in de wielersport en zien de site groeien. De site wordt uitgebreid met veelbezochte volg hier topics, een app, videoverslageving ter plaatse en zelfs een live online talkshow. Hiermee wordt er verslag gedaan van Nederlandse zeges in topklassiekers, op wereldkampioenschappen en zelfs een grote ronde. Anno 2018 is WielerFlits de best bezochte wielersite van Nederland.

Wat gaan we doen?
Deze verjaardag willen we uiteraard niet geruisloos voorbij laten gaan. Om onze trouwe bezoekers te bedanken, organiseren we vanaf morgen een week lang elke dag om 12:00 een nieuwe winactie waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Na het wielerseizoen willen we met een leuke wieleravond stilstaan bij dit jubileum. Daarover later meer.

RIDE Magazine
59 Reacties
Sorteer op:
4 juli 2018 13:57
Van harte gefeliciteerd! Ik heb menig pooltje uitstekend kunnen invullen door deze site te raadplegen! Ga zo door!
4 juli 2018 14:08
Heuj! Heuj! Heuj! Proficiat mannen, goed gedaan :)
4 juli 2018 14:24
Pas sinds enkele jaren bezoek ik deze site. Meerdere malen per dag check ik het laatste nieuws en de reacties erop. Ik ben een zeer enthousiast volger en wil jullie daarom bij dezen feliciteren en bedanken voor alles. Toppers!
4 juli 2018 14:30
Proficiat , dagelijks onmisbaar voor de laatste nieuwtjes voor de
wielerliefhebber. Mannen bedankt en ga zo door .
4 juli 2018 14:45
Hiep hiep hoera! Top wat jullie allemaal doen, hulde en ga zo door!!
4 juli 2018 14:54
Gefeliciteerd! Hoewel ik niet vaak reageer, lees al enkele jaren met veel plezier de artikelen op jullie website. Ga zo door, zou ik zeggen.
4 juli 2018 14:55
Dit was het tweede artikel op WielerFlits. Mooie tijd, mooie tijd.

Van harte mannen, toch een leuk stukkie internet op de rit weten te krijgen. Toch wel jaloers op de leden van het eerste uur, in de beginjaren moet het toch wel machtig geweest zijn.
4 juli 2018 15:18
Gefeliciteerd.

En alhoewel de inhoud stukken beter is geworden blijft de oude website de beste die er was. Voor de nostalgie:

https://web.archive.org/web/20080716010219/http://www.wielerflits.nl:80/
4 juli 2018 15:32
Proficiat aan een ieder die dit mede mogelijk heeft gemaakt. Dat er nog vele mogen volgen
4 juli 2018 15:37
Gefeliciteerd!!!
4 juli 2018 15:38
Gefeliciteerd... ik denk dat ik er al vanaf het begin bij ben.... had het voorheen niet een andere naam?
4 juli 2018 15:39
Van harte gefeliciteerd!
4 juli 2018 15:40
Ik wil ook alle medevolgers bedanken voor een mooie koersbeleving. We vertraagden voorheen de site als Gesink versnelde, we vierden Nederlandse successen, waren woedend op die ene autobestuurster, bibberden in afdalingen met een Nederlander in de leiderstrui, tipten elkaar op gare livestreams van obscure sites, hadden uiteengespatte en vervulde roze dromen, en daarnaast natuurlijk het bashen van Rabobank-Blanco-Belkin-TLJ, commentatoren, neutralisaties, Nederlanders, Belgen, het parcours, veranderingen aan de website, stuurmanskunsten, Lefevere, motards, woestijnen, Froome, Sky, NOS, Tour du jour, Vegni, UCI, ASO, etc.
4 juli 2018 15:46
@John Bidon,
Nu je het zegt. Die site heeft gewoon de functionaliteit die ik wens. Maarja, het moest moderner? En deels een kwestie van gewenning.
4 juli 2018 15:46
gefeliciteerd. grtz van nr25 op deze site.
4 juli 2018 15:55
@bike698,
Misschien doel je op wielerupdate ofzo? Er was een site voorafgaand aan wielerflits waar we op konden reageren. Maar toen die groeide besloten ze in al hun wijsheid om de reacties te schrappen. En dat was nou net het leukste aan die site.
Ik weet het niet meer precies, maar er moet een aankondiging van dat schrappen zijn geweest, want er werden nog snel allerlei websites gepost in de reacties, waar we verder op elkaar konden reageren. Of mensen waren sowieso al hun eigen site aan het spammen, kan ook. De site van wielerflits sprong eruit qua overzicht en reageergemak. Leuk dat John Bidon dat nog even gevonden heeft.

Dus wielerflits kwam op het perfecte moment qua schrappen reacties van die andere site en de start van de Tour van 2008. Nooit geweten dat die timing aan een polsblessure lag van een 15-jarige jongen.
4 juli 2018 16:49
Gefeliciteerd! Blij dat ik deze site gevonden. Het is namelijk een hele goede site.
4 juli 2018 17:08
Schitterend mensen! Proficiat!
4 juli 2018 17:51
Wielerland, daarop kon je ook reageren. Het had zijn eigen gegevensbank van uitslagen (feitelijk de voorloper van het huidige procyclingstats) maar ze besloten dat je daarvoor moest gaan betalen, en reageren kon na een tijdje ook niet meer, en op de achtergrond speelde nog wat dingen. En dat was de doodsteek van die webstek. Wielerflits heeft daarvan serieus geprofiteerd.
4 juli 2018 17:57
Dank jullie wel voor uren wielerplezier en keep up the good spirit!
4 juli 2018 18:17
Van harte gefeliciteerd! Ik zou niet meer zonder jullie kunnen, ga zo door!!
4 juli 2018 18:49
Gefeliciteerd! Ik post niet zo heel veel maar vind het interessant om op de hoogte te blijven van het wielernieuws en de kennis in me op te nemen van menig volger in het reactie gedeelte. Volgens mij heeft een van de talloze discussies over wie er nu een betere renner was (Nibali vs Gesink) mij er toe verleid om mijn eerste reactie te plaatsen. Ik zat in het Nibali kamp maar ik ben hier niet om mijn gelijk te halen, het is eerder een besef van hoe snel de tijd is gegaan, nu ik me realiseer hoelang dit inmiddels al weer geleden is.
4 juli 2018 19:13
Gefeliciteerd! Ik kijk dagelijks met veel plezier naar de site, en voornamelijk ook naar de reacties. Top dat jullie af en toe ook zelf reageren.
Wat ik mij alleen nog wel is afvraag, is dit nu werk of hobby voor jullie? Kan me voorstellen dat er heel wat uurtjes per dag ingaan.
4 juli 2018 19:33
@leegloper: Inderdaad, ik had toen net een paar weken een account op wat toen Wielerupdate werd en toen maakten ze bekend dat ze de reacties weg zouden laten. Leon plaatste toen een linkje naar zijn Wielerflits en toen heb ik daar een account aangemaakt en ben ik op bijna elk nieuwsbericht gaan reageren, vooral om aan te geven dat de berichten gelezen werden en de site gewaardeerd werd.
4 juli 2018 20:31
Van harte gefeliciteerd WF... niet een volger van het eerste uur maar nu toch al wat jaartjes een trouwe lezer en volger. Nog vele mooie jaren voor de boeg en blijf het medium lekker uitbouwen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.