WielerFlits BK-enquête: Concurrentie bombardeert Laurens Sweeck tot topfavoriet
© Cor Vos
dinsdag 7 januari 2020 om 15:00

WielerFlits BK-enquête: Concurrentie bombardeert Laurens Sweeck tot topfavoriet

Special Wie kan de concurrentie beter inschatten dan… de concurrentie zelf. Daarom vroeg WielerFlits.be alle deelnemers van het BK veldrijden elite om een pronostiek te wagen. En dat levert één grote constante op: Laurens Sweeck. Maar liefst 64 procent voorspelt dat de zandspecialist zondagnamiddag de tricolore pakt.

Er staan 25 renners op de deelnemerslijst van het Belgisch kampioenschap veldrijden voor eliterenners van aanstaande zondag in Antwerpen. WielerFlits contacteerde ze alle 25 met de vraag de top drie in volgorde te voorspellen. Een leuke oefening, dachten we, omdat het BK zelden zo open is geweest als dit jaar. We gaven vervolgens punten: drie, twee en één aan respectievelijk de eerste, de tweede en de derde.

De renners mochten, voor zover ze dat wilden, op zichzelf stemmen én ze kregen daarbij de garantie dat we hun persoonlijke pronostiek niet openbaar delen. De redactie beschikt uiteraard over de resultaten. Alle 25 renners die we contacteerden dienden hun top drie in en dat levert best opmerkelijke resultaten op. We zetten ze voor u op een rijtje.

Vaststellingen:

  1. Laurens Sweeck wordt door zijn collega’s/concurrenten tot absolute topfavoriet gebombardeerd. Maar liefst 16 van de 25 renners zetten de Pauwels Sauzen-Bingoalprof op één. Dat is goed voor 64 %.
  2. Voor negen anderen zijn Toon Aerts (3x), Eli Iserbyt (2x), Wout van Aert (1x) en Michael Vanthourenhout (1x) de topfavorieten.
  3. Er wordt geen enkele outsider podiumkansen toegedicht. Sweeck, Aerts, Iserbyt, Vanthourenhout, Van Aert, Merlier en Hermans zijn de verwachte zeven namen.
  4. In totaal wordt Laurens Sweeck door maar liefst 23 van de 25 renners een podiumplaats voorspeld. Amper twee concurrenten zien hem niet in de top drie eindigen.
  5. Eli Iserbyt, de laatste weken toch de beste Belg in de klassementscrossen, wordt slechts 11 keer met een topdrieplaats bedacht, dat is een minder dan Wout van Aert.
  6. Als we de pronostieken omzetten in punten (zie tabel onder), is het verschil nog duidelijker. Laurens Sweeck torent boven de rest uit met 60 punten, terwijl het duel voor de overige podiumplaatsen zich bijzonder spannend aankondigt.
  7. Conclusie: Als we onze veldrittoppers mogen geloven wordt Laurens Sweeck met overwicht Belgisch kampioen en sprinten Eli Iserbyt, Toon Aerts, Wout van Aert en Tim Merlier voor de beste ereplaatsen. Benieuwd hoe goed de renners elkaar kennen. Uitsluitsel zondag rond de klok van 16u15.

Voor de volledigheid, de renners die stemden (in alfabetische volgorde):
Jens Adams, Jim Aernouts, Toon Aerts, Thijs Aerts, Vincent Baestaens, Nicolas Cleppe, Yves Coolen, Sean De Bie, Quinten Hermans, Eli Iserbyt, Lander Loockx, Tom Meeusen, Braam Merlier, Tim Merlier, Xandro Meurisse, Yannick Peeters, Gert Smets, Daan Soete (doet zelf niet mee), Diether Sweeck, Laurens Sweeck, Ingmar Uytdewilligen, Wout van Aert, Dieter Vanthourenhout, Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.