vrijdag 4 mei 2018 om 08:30

WielerFlits’ Giro d’Italia-pooltips 2018

Vandaag start de Giro d’Italia 2018. Voor vrienden en collega’s de hoogste tijd om pooltjes tot in perfectie samen te stellen. Bezorgt het je nachtmerries? Geen probleem, want met de pooltips van WielerFlits kun je met een goede gemoedsrust op de fiets naar dromenland stappen en hoef je niet te twijfelen over je last minute veranderingen!

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

The usual suspects zijn voor de globale wielervolger geen probleem. Maar mocht je nu geen doorgewinterde wielerfreak zijn, dan kunnen de wat onbekendere jongens voor jou misschien wel het verschil maken onderaan de streep. Welke van onze tips neem jij ter harte en wie neem je op in je team? Laat het ons weten in de reacties onder dit bericht!

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!


Schrijf je nu in voor de WielerFlits-pool op Scorito

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
3 mei 2018 11:47
Heb mijn pooltjes al af, maar toch altijd leuk om Youri’s tips te vergelijken met mijn dark horses. Vind de tips dit jaar van iets mindere waarde, niet heel sterk gekozen. Wat C-sprinters, een paar knechten van renners met echte kopmannen (Oomen, Haig) en een paar dertien in een dozijn renners. Heb eigenlijk alleen Debuscchere en Mohoric ook in mijn pool.

Vond zelf bij bijvoorbeeld Scorito Hermans erg goedkoop. Is kopman en kon wel eens een aantal mooie top-10 noteringen behalen. Ryan Mullen was ook praktisch gratis en mijn zijn tijdrijders- en aanvalscapaciteiten ook een mooie keuze als je het mij vraagt. Niet echt outsiders, maar wel interessante en goedkopere renners bij Scorito zijn mijn inziens ook Konrad, LL Sanchez en Wellens
3 mei 2018 11:51
Ik speel niet meer mee met Scorito. Ik wil er niet voor betalen ...
3 mei 2018 11:54
Ik vind het wel interessante tips.

Namen als Hermans of Mullen zijn uiteraard renners die wel eens een paar top 10 klasseringen kunnen rijden, maar dat is het dan waarschijnlijk ook. Dan kun je toch beter Carapaz of Ciccone kiezen, die hetzelfde kunnen, maar misschien ook wel eens een tijd in een of ander truitje kunnen rondrijden.
3 mei 2018 11:55
@Covadonga,
10 euro per jaar voor alle sporten. Ik vind het prachtig, een leuk tijdverdrijf voor mij. Vind het het zeker waard.

Ben geen gamer, maar heb meer moeite om te begrijpen dat mensen elk jaar 60 euro neertellen voor de nieuwste FIFA of Call of Duty dan dat ze een tientje neerleggen voor uren sportvermaak. Ieder zijn ding.
3 mei 2018 11:56
@gebruikersnaam
Zou Mullen niet willen uitsluiten voor de jongerentrui na de proloog. En Hermans kan maar zo een geduchte man voor de bergtrui zijn als hij al snel uitgeschakeld is voor het klassement.
3 mei 2018 12:02
Zit ik me uren in te lezen voor deze poule, geven jullie het zomaar weg! Ba-len
3 mei 2018 12:05
Ik dacht dat ciccone onlangs nog was gevallen en dat Senni de kopman zou zijn?
3 mei 2018 12:07
Op zich allemaal te billijken keuzes, ongeveer de helft heeft ook in mijn overwegingen meegespeeld. Uitstekende toevoeging aan het einde van Youri, daarmee haal je de wind flink uit de zeilen van de criticasters van dit onderdeel!
3 mei 2018 12:10
@secondant
Ik heb zojuist 2,99 betaald. Toch wel leuk om mee te doen en de prijs is eigenlijk best redelijk.
Andere sporten interesseren me niet, dus een jaarabo hoef ik niet zo nodig.
3 mei 2018 12:11
Wat Totti zegt, Senni is de nieuwe kopman. Ciccone zal tot de eerste bergetappes kijken wat hij kan.
3 mei 2018 12:11
@Secondant

Ja, dat is het spel, hè. Wat je zegt, klopt uiteraard, maar ik acht de kans dat andere renners iets presteren nu eenmaal groter. Hun oeuvre is wat ruimer, ze hebben meer opties om iets te scoren, ze kunnen in Rome ook nog steeds hoog staan en dat zelfs in verschillende klassementen (al is dat niet bij alle spelletjes even relevant).
3 mei 2018 12:12
Zo he, dat zwwwwwiem-..!PPOPP! is echt niet harden zeg.

Geluid is echt iets waar je wat aan moet gaan doen als je dit wil doen.
3 mei 2018 14:34
Geen idee of je dit ziet Youri, maar kan het zijn dat ik je vandaag in de Coop in Hollum heb zien lopen? :D
3 mei 2018 14:45
@Nathancouw
Dat kan. Een uur geleden. Ik woon in dat dorp ;-)
3 mei 2018 14:54
Fijne plek om 'Wat dan jonguh ? Kom op dan, KOM dan !! Ja wat? ...jonguh' te zeggen .
3 mei 2018 15:15
Die tips zijn alleen handig als je de spelregels van het spel ook weet.
Scorito hanteert bv een heel andere puntentelling dan Wielerprono. Zowel in de samenstelling van je team als in de te verdienen punten.
3 mei 2018 19:26
Eindelijk eens vrij goede pooltips. Wat meer onbekende renners ertussen. Maar ik heb, zoals ieder jaar, weer 5 renners die niet genoemd zijn, maar wel gaan opvallen deze ronde:
Andrea Vendrame (Androni), zo'n typisch Italiaanse heuvelcoureur; overleeft de klimmetje en is rap aan de meet. Gaat zeker een rit winnen.
Andrea Tonelli (Bardiani), gaat iedere hellende meter in de aanval.
Jacopo Mosca (Willier), wederom zo'n specialist in het middengebergte, ideale renner om een ontsnapping met een (klein) groepje af te maken.
Krists Neilands (Israel), wordt keurig 7e, 5e en 6e in de massa sprints
Maximilian Schachmann (Quickstep), Duitser die heel hard kan rijden. Handig in tijdritten of op kop voor Viviani, maar geef hem een paar meter en hij is weg a la Postlberger.

En tot slot natuurlijk Guy Niv (Israel), toevallig ook mijn adoptierenner, maar hij zal ons de komende drie weken aangenaam verrassen met zijn vele aanvalswerk.
3 mei 2018 19:56
@verweggistan
Neilands is iemand voor het middengebergte, niet de sprints.
3 mei 2018 20:02
Pedrero, Dempster, Großschartner.
3 mei 2018 20:02
Ja, klopt, meer die sprints waar de Viviani's en de van Poppels eraf liggen. Waar ook de Battaglins top10 rijden.
3 mei 2018 20:23
Maximilian Schachmann en Jan Hirt
3 mei 2018 21:16
Leuk gedaan!
3 mei 2018 21:31
@verweggistan Leuk stukje over je adoptierenner.. :)

On topic: vrees dat je toch wel heel andere dark horse nodig hebt om met dat beetje geluk het verschil te maken. Voorpret blijft toch het leukste...
3 mei 2018 22:04
Ik doe zoals gewoonlijk weer met Sportpools mee. Geen kosten, geen prijzen.....gewoon voor de eer. Altijd leuk!
3 mei 2018 22:23
Wat een toeval haha. Ameland lijkt me wel top qua wonen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.