Geen Herfstcriterium, Tour de la Mirabelle, Wout Alleman, Xandro Meurisse

Geen Herfstcriterium, Tour de la Mirabelle, Wout Alleman, Xandro Meurisse

© Rafa Romero

dinsdag 25 mei 2021 om 13:59
Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de afgelasting van het Herftscriterium in Oostrozebeke, de Tour de la Mirabelle en Wout Alleman.

Ook in 2021 geen Herfstcriterium in Oostrozebeke

Net als vorig jaar wordt ook dit jaar het Herfstcriterium in het West-Vlaamse Oostrozebeke geschrapt. De wedstrijd was voorzien op 4 oktober, maar de organisatoren vrezen geen grote namen te kunnen lokken. Daags voordien staat immers Parijs-Roubaix op de agenda, een dag later Binche-Chimay-Binche.

“We kunnen geen criterium geven met enkel beloften en elites zonder contract”, vertelt organisator Chris De Vos aan de regionale media. “Worldtour-teams zullen geen renners afvaardigen.” In plaats van het Herfstcriterium worden we extra wedstrijden voor de jeugd georganiseerd. “De jongeren staan door de coronapandemie al anderhalf jaar in de kou.”


Bingoal-Pauwels Sauces Development Team in Tour de la Mirabelle

Louis Blouwe, Wesley Vercamst, Gil Gelders, Ivan De Ville de Goyet, Johan Meens en Jonas Castrique (Bingoal-Pauwels Sauces Development) gaan donderdag in de buurt van Nancy van start in de vierdaagse Tour de la Mirabelle (UCI 2.2).


Mountainbiker Wout Alleman wint slotetappe Andalucia Bike Race

Wout Alleman (foto boven), die sinds dit jaar uitkomt voor het Italiaanse DMT Racing Team, schreef samen met zijn Portugese ploegmakker Tiago Ferreira  de laatste etappe van de Andalucia Bike Race op zijn naam. In een wedstrijd in de buurt van het Spaanse Cordoba van 48 kilometer en 1.230 hoogtemeters haalden Alleman en Ferreira het in de sprint van Hans Becking en José Dias.

Door heel wat materiaalpech en een val van Europees kampioen Ferreira eerder in de rittenkoers, was een goed klassement helaas geen optie meer. De eindwinst ging naar Urs Huber en Simon Schneller.


Xandro Meurisse herstelt van Covid-infectie op La Plagne

Xandro Meurisse is momenteel op stage in La Plagne, samen met een aantal ploegmaats van Alpecin-Fenix, zoals Mathieu van der Poel en Jonas Rickaert. Daar herstelt hij van een infectie met Covid-19, die voor de nodige longschade zorgde. Stilaan is Meurisse aan de beterhand.

Meurisse bereidt zich in La Plagne voor op de Ronde van Zwitserland en allicht ook de Tour de France.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.