WielerFlits lanceert WielerFlits.be

Door , dinsdag 13 november 2018 om 08:00
WielerFlits lanceert WielerFlits.be

Vandaag lanceren wij een nieuw platform voor Vlaamse wielerfans. Zij kunnen op WielerFlits.be terecht voor nieuws, interviews en achtergrondinformatie over het Belgische wielrennen, en voor een overzicht van het internationale wielernieuws.

Waarom WielerFlits.be?
Geen land ter wereld dat zo verknocht is aan de wielersport als België. Met bijna tweehonderd actieve renners op UCI-niveau zijn er verhalen te over om te schrijven. WielerFlits.be gaat dat doen! Op de nieuwe website zul je uiteraard verhalen lezen over de Belgische topcoureurs als Greg Van Avermaet, Wout van Aert, Philippe Gilbert en Remco Evenepoel. Maar WielerFlits.be gaat verder en zal zich ook richten op de opkomende talenten en gevestigde waarden áchter de wereldtop. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen.

Wat gaan we doen?
WielerFlits.be moet dé plek worden voor de Vlaamse wielerfan. Het internationale wielernieuws, dat nu al op WielerFlits.nl verschijnt, zal ook op WielerFlits.be te lezen zijn. Daarnaast hebben we met Nico Dick een op en top Vlaamse wielerjournalist in huis. Zijn nieuwsberichten en verhalen lees je exclusief op WielerFlits. Op WielerFlits.be vind je voortaan ook nog meer voorbeschouwingen van Belgische koersen. Het reactiesysteem onder nieuwsberichten is gescheiden, waardoor Vlamingen een eigen plek krijgen om ‘over de koers te klappen’.

Wat verandert er voor de Nederlands gebruiker?
Bijna niets. Op WielerFlits.nl blijven we doen wat we al jaren doen, namelijk een overzicht bieden van het belangrijkste wielernieuws en het publiceren van interviews en achtergronden met hoofdrolspelers uit de wielerwereld. Op WielerFlits.nl blijft de focus op het Nederlandse profwielrennen. Het enige dat zal veranderen, is dat de column van Wout van Aert vanaf vandaag exclusief op WielerFlits.be verschijnt.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Col du Bramont 13 november 2018 om 08:20
Quote:
Op WielerFlits.be vind je voortaan ook nog meer voorbeschouwingen van Belgische koersen. Het reactiesysteem onder nieuwsberichten is gescheiden, waardoor Vlamingen een eigen plek krijgen om ‘over de koers te klappen’.

Die voorbeschouwingen vind ik niet op de Nederlandse site??? Vlamingen krijgen een eigen plek om over de koers te klappen, Nederlanders zijn daar niet welkom?
Een zeer vreemde move die veel vraagtekens oproept.

Martin van den Bosch 13 november 2018 om 12:04
Quote:
Nederlanders zijn daar niet welkom

De aanname dat Nederlanders niet welkom zijn, lees ik niet terug in ons bericht.

Ab Normaal 13 november 2018 om 08:32

Hoop in ieder geval dat het anti-supporteren van Belgen op Nederlanders en vice versa hiermee tot het verleden behoort.

Samlambeej 13 november 2018 om 09:36

@Ab Normaal
GVA, Remco Evenepoel en Victor Campenaerts worden hier bij elk nieuwsbericht beschimpt maar over welk anti-supporteren vanwege Belgen heb je het?

Mark 13 november 2018 om 11:22

Hadden we die Vlamingen eindelijk weer stiekem ingelijfd met Wielerflits.nl, gaan wij nu de breek forceren!

Voor 1830 was alles beter!

HoofdIsVrij 13 november 2018 om 12:35

Ik vind de België-Nederland discussies vaak nuancerend werken. Jammer dat men uit elkaar wordt gedreven.

Mr10B 13 november 2018 om 09:22

Waarom heeft wielerflits.be geen forum?

Maxim Horssels 13 november 2018 om 09:28

We zijn één nieuw forum aan het ontwikkelen voor zowel de Nederlandse als de Belgische site.

Birdheart 13 november 2018 om 11:23

Mag ik enkel op .nl reageren dat hier mijn reactie verwijderd wordt?

Martin van den Bosch 13 november 2018 om 11:58

Nee hoor, iedereen is welkom om hier te reageren.

EddyB1958 13 november 2018 om 12:16

Hopelijk blijven de reacties op niveau van WielerFlits.nl,dus niet genre Wielerkrant.be

Gdeleu 13 november 2018 om 12:18

Ik snap de redenering achter het opsplitsen ook niet echt, maar misschien begrijp ik het beter als de verdere toekomstplannen van de redactie duidelijk worden.

Vooralsnog vind ik het jammer dat ik twee sites moet bezoeken als ik alle nieuws-items wil lezen, en dat ik moet uitzoeken welke items al dan niet uniek zijn voor een bepaalde versie.
Daarom volgende opbouwende kritiek:
* Geef de Belgische site een andere ‘look and feel’ dan de Nederlandse, zodat je je als gebruiker duidelijker bewust bent van welke site je aan het bekijken bent. Geel in de css vervangen door een ander kleurtje volstaat. Zo blijft het ook wel duidelijk dat je een site van hetzelfde ‘merk’/branding aan het bekijken bent
* Geef de items die enkel op de Belgische of Nederlandse site verschijnen een tagje/visuele indicator mee, om lezers die graag alles meekrijgen te helpen om snel te zien welke artikels ze nog niet gelezen hebben.

Romāns Vainšteins 13 november 2018 om 13:09

Wat meest waarschijnlijk gaat gebeuren is dat het Belgische forum doodbloedt/in de knop sterft wanneer alle forumnisten op de NL site samengeklonterd blijven.

Silent Hill 13 november 2018 om 13:59

Ik denk dat WF eerder mikt op nieuwe Belgische leden, eerder dan op leden die overstappen. Terecht trouwens. In wielergek België ligt een enorm potentieel, en al zeker omdat er in België geen wielersite te vinden is genre WF.

Kosmonaut 13 november 2018 om 16:09

Waarom niet gewoon .com of .eu ervan maken? Twee sites moeten bezoeken om al het nieuws te kunnen lezen is in mijn ogen nogal omslachtig en overbodig….

dikkechaap 13 november 2018 om 22:55

Heel omslachtig inderdaad, en een gedegen onderbouwing ontbreekt. Als je zonodig de reacties wilt scheiden in een kamp Nederland en een kamp België, maak dan een kopie van de website en scheidt zo alleen de reacties.

Van wie kwam de wens om de column van Wout alleen op wielerflits.be te posten? Het lijkt nu een middel om mensen (Belgen) geforceerd de overstap te laten maken, om zo het “nieuwe” platform een succes te laten worden. Durft men het niet aan om de .be site op een natuurlijke manier te laten groeien?

Fernandi 13 november 2018 om 17:39

Dus ik moet nu op 2 sites inloggen om artikels van dezelfde site te lezen?

Wat een onnodig geneuzel, sws slaat het al op niks, de Vlamingen die wielernieuws volgen komen toch wel uit op wielerflits, of het nou .nl .be of .evenepoel heet.

vluggejapie 14 november 2018 om 03:55

Gekunstelde constructie.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.