WielerFlits mediapartner NK Wielrennen Goeree-Overflakkee
donderdag 19 mei 2016 om 10:43

WielerFlits mediapartner NK Wielrennen Goeree-Overflakkee

Met trots kunnen we melden dat WielerFlits officieel mediapartner is geworden van het NK Wielrennen Goeree-Overflakkee 2016. Door de samenwerking kunnen wij onze berichtgeving over de strijd om de nationale titels verder verbeteren en onze lezers een nog completer nieuwsaanbod bieden.

In aanloop naar het NK, dat tussen 18 en 25 juni zal plaatsvinden op het Zuid-Hollandse eiland, organiseert WielerFlits verschillende winacties voor onze lezers. Zo zijn er een aantal officiële NK wielertenues te winnen en we gaan ook VIP-kaarten verloten. Kans maken op deze prijzen? Hou dan de Facebookpagina’s van WielerFlits en de NK-organisatie in de gaten.

Historie NK Wielrennen
Het Nederlands Kampioenschap wielrennen vindt jaarlijks plaats in het weekeinde vóór de start van de Ronde van Frankrijk. Sinds 2009 wordt het NK wielrennen in opdracht van de KNWU georganiseerd door de Stichting NK Wielrennen. Tot 1927 was het NK voor alle categorieën toegankelijk, sindsdien is de titelstrijd voor beroepsrenners. Recordhouder is Jorinus van der Wiel met vijf zeges. Recente winnaars van het NK voor heren (profs) zijn Niki Terpstra in 2012, Johnny Hoogerland in 2013, Sebastian Langeveld in 2014 en opnieuw Niki Terpstra in 2015.

Nieuwe opzet: NK Wielersportweken
De Nederlandse kampioenschappen wegwielrennen kennen sinds 2015 een nieuwe opzet. Voorheen werden het NK tijdrijden en het NK op de weg doorgaans op diverse locaties in het land verreden. In 2015 vonden de nationale kampioenschappen plaats in en rondom één stad: Emmen. Deze plaats stond twee weken volledig in het teken van de wielersport. De overkoepelende naam van deze reeks NK’s, is de ‘NK Wielersportweken’. Dit jaar is Goeree-Overflakkee gastheer van de NK Wielersportweken.

UPDATE:
De wedstrijdorganisatie is hard opzoek naar vrijwilligers. Wie onderdeel wil uitmaken van dit wielerspektakel kan voor meer informatie terecht op de website. Liever zelf fietsen? Schrijf je dan in voor de NK-toertocht.

RIDE Magazine
44 Reacties
Sorteer op:
19 mei 2016 11:09
Gefeliciteerd!
19 mei 2016 11:27
ah, dit gaat over dat korte ochtendritje toch? ;)
door de afstand en het tijdstip ben ik dit jaar niet zo geinteresseerd in het NK op de weg.
19 mei 2016 11:29
Leuk voor WF. Maar dit NK slaat nergens op.
Sla maar over dit jaar.
19 mei 2016 11:45
Dit betekent dat jullie een perskaart in de post ontvangen hebben?
19 mei 2016 12:02
@8.6/oscarito
Wat is er mis met de afstand? 193 km is lang zat en als er een beetje wind staat kan het een hele mooie koers worden in Zeeland.
19 mei 2016 12:21
Proficiat. Misschien kunnen jullie de tijdrit voor elite heren live-cammen oid? Dat zou een goede verbetering zijn.
Overigens hoop ik ook dat de journalistieke toon neutraal blijft en ik dus gewoon mag vinden dat het parcours waardeloos lijkt.
19 mei 2016 12:22
@reusjen: Jij speelt met je voortanden. G-O Zeeland noemen is hetzelfde als een drol leggen op de stoep bij je buurman
19 mei 2016 12:25
Ik weet dat het daar niet bij hoort, maar qua landschap is het beter vergelijkbaar met Zeeland dan met Zuid Holland. En qua taal ook.
19 mei 2016 12:31
Ik begrijp dat er hier mensen zijn die het liever niet live op tv hadden, zoals @achtpuntzes? Ik ben in elk geval blij dat het wel live kan en dat er daarvoor een heel acceptabele oplossing is gevonden.

Eigenlijk zou een NK trouwens nooit boven de 200km hoeven te zijn, dat is eigenlijk maar onzinnig en een extra reden voor Tourrenners om niet mee te doen. En het tijdstip en de dag komen puur door de NOS. Op zondag is er de TT van Assen, zaterdagmiddag voetbal. Dus bleef alleen de zaterdagmorgen over, prima toch?
19 mei 2016 12:37
@ Hakkie2:
ik zeg dat ik dit jaar niet zo geinteresseerd ben in het NK, en niet dat ik vind dat het niet uitgezonden moet worden. wie ben ik om anderen die het wel willen zien het NK te ontzeggen?
@ reusjen:
de (normale) afstand maakt het NK een stuk selectiever en dat zie ik toch liever als straks misschien een continentale renner als NK.
19 mei 2016 12:56
@8.6: als er aan jouw wensen was voldaan (lange afstand, ander tijdstip), dan was er geen live uitzending. Dat is toch duidelijk gecommuniceerd. Als je dan toch die wens blijft hebben, hecht je blijkbaar niet veel waarde aan die uitzending.
19 mei 2016 13:01
Vooral de dag. NK hoort op zondag.

Edit redactie: Deze benaming is niet nodig
19 mei 2016 13:02
'Overigens hoop ik ook dat de journalistieke toon neutraal blijft en ik dus gewoon mag vinden dat het parcours waardeloos lijkt.'

Ook iets waarvan ik hoop dat de medewerkers van WF het zullen nastreven. De stap naar een volwassen medium, wat al gebeurd is, zou ook hand in hand moeten gaan met de stap naar volwassen journalistiek.
19 mei 2016 13:05
@oscarito: verdiep je eens, het geloof heeft er HELEMAAL NIETS mee te maken dat het niet op zondag kan. Op zondag heeft de NOS al zijn medewerkers en materiaal nodig bij de TT van Assen, waar ze de wereldwijde uitzending moeten verzorgen.

Best kans dat dit trouwens zo gaat blijven, de TT is vanaf dit jaar waarschijnlijk permanent op zondag. Dus wen maar aan een NK op zaterdag.
19 mei 2016 13:08
laten we eerst eens afwachten alvorens te oordelen.
ik heb ook zat saaie koersen in Limburg gezien.
dit jaar nog zelfs.
19 mei 2016 13:13
Bijvoorbeeld de 8 van de Hoekse Waard is trouwens wel jaarlijks op zondag. Als de SGP hier achter de verplaatsing naar de zaterdag zou zitten (wat dus niet waar is), zou de plaatselijke wielerkoers toch ook wel op zaterdag zijn?
19 mei 2016 13:20
@ Hakkie2:
tja, je gaat wel heel makkelijk mee met hoe het nu gedaan is. waarom niet op vrijdag bijvoorbeeld met de normale afstand en tijdstip. waren er nu echt geen alternatieven dan zwaar verkorten en het in de ochtend gooien?
19 mei 2016 13:22
@achtpuntzes: dat was denk ik inderdaad de afweging. Op vrijdag met vrij weinig publiek en kijkers (namelijk doordeweeks) of op zaterdagmorgen ingekort. En dan kan ik de keus voor de zaterdagmorgen goed begrijpen.
19 mei 2016 13:38
@ Hakkie2:
nou, ik heb er geen enkel begrip voor. maar goed, veel plezier met het kijken naar dit gedevalueerde NK, en daarna een of andere voetbalwedstrijd tussen Roemenië en Polen of zoiets.
19 mei 2016 13:38
@8.6
Ik vind het eerlijk dat er af en toe ook een vlak parcours is, en als je die dan 250 km maakt is de kans groot dat er een kopgroep wegrijdt die dan netjes op 4 km van de streep wordt binnengehengeld en je hebt een massasprint. Een iets kortere etappe over een winderig parcours levert denk ik veel meer spektakel op. De afstand doet er niet zo heel veel toe, als de renners maar willen rijden.
19 mei 2016 13:43
@8.6: de wielerwedstrijd zal ik waarschijnlijk wel kijken, de voetbalwedstrijd bijna zeker niet ;)

Maar je snapt toch ook wel dat een sportwedstrijd tijdens een EK wedstrijd houden niet zo handig is tegenover je sponsors?
Op vrijdag is er trouwens geen voetbal, dat was misschien toch wel een handige optie geweest.
19 mei 2016 14:00
Dat jij dat gelooft vind ik prima Hakkie2.
Dit is gewoon een drogreden. Dan zenden ze het maar niet uit.
19 mei 2016 14:07
@oscarito: zowel de wielerfan als de KNWU en haar sponsors en de sponsors van de renners zouden daar toch niets bij winnen? De reden is logisch, iedereen kan verzinnen dat de NOS een beperkte hoeveelheid materiaal en personeel heeft voor het maken van live-uitzendingen en dat al dat materiaal en personeel in Assen moet zijn zondag.

Maar jij gelooft blijkbaar liever je eigen, zelfverzonnen, reden. Een reden die nooit is gecommuniceerd.

Als deze koers in hartje Amsterdam was geweest hadden ze het ook niet op zondag kunnen houden.
19 mei 2016 14:18
@Hakkie2
Hoe graag ik je ook wil geloven, en hoe plausibel jouw argumenten ook zijn, als ik één keer google op 'goeree overflakkee zondag' kom ik allerlei dingen tegen die Oscarito1908 z'n verhaal nogal aannemelijk maken. Ik, als naïeve agnost, was me er niet van bewust dat er zelfs gemeentes zijn die een 'beleidsnota zondagsrust' uitvaardigen. Komt mij nogal middeleeuws en conservatief voor, op z'n zachtst gezegd.
19 mei 2016 14:39
Het lijkt me ook stug dat de NOS niet 2 live evenementen tegelijk kan doen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.