Wielerkalender 2020 verlengd tot 31 oktober

woensdag 25 maart 2020 om 16:26
Wielerkalender 2020 verlengd tot 31 oktober

De zomerkalender van het wielerseizoen 2020 wordt in België verlengd tot 31 oktober. Dat maakte de interfederale coördinatiecel bestaande uit Belgian Cycling, FCWB en Cycling Vlaanderen vandaag bekend. Met deze oplossing ontstaat er meer ruimte om afgelaste wedstrijden in te halen.

Het BK tijdrijden voor de jeugd in Borlo (tot en met de U23 categorie) dat gepland was voor 1 mei wordt verplaatst naar 12 juli. Het BK ploegentijdrijden vervalt. Het BK tijdrijden voor vrouwen U23 wordt verplaatst naar 18 juni in Koksijde, om ervoor te zorgen dat er geen concurrentie komt met de BeNeLadies Tour. Zij rijden nu samen met de elite rensters.

Koersen worden na 1 juli ingehaald
Organisatoren van afgelaste wedstrijden die voor 30 april op de kalender stonden, kregen de vraag of ze in aanmerking willen komen voor een andere datum in 2020. Wedstrijden worden pas op zijn vroegst vanaf 1 juli opnieuw ingepland. De rechten van de bestaande organisatoren blijven behouden.

Uiterlijk 3 april wordt er gekeken wat er met de wedstrijden in mei moet gebeuren. Belgian Cycling laat zich hierbij leiden door de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.