Wielerknowhow: Wilco Kelderman topfavoriet voor Parijs-Nice
foto: ASO/A.Broadway
zaterdag 9 maart 2019 om 16:00

Wielerknowhow: Wilco Kelderman topfavoriet voor Parijs-Nice

Advertorial Aanstaande zondag wordt er begonnen aan de 77e editie van Parijs-Nice. In onze voorbeschouwing hebben we zoals altijd de favorieten onder de loep genomen, maar in deze nieuwe reeks bekijken we de winstkansen vanuit een ander perspectief.

[unibet title=”Wie wint Parijs-Nice 2019?” link=”http://unibet.me/wielerflits”]

[/unibet]

  • Bookmaker Unibet dicht Wilco Kelderman en Michal Kwiatkowski de beste kansen toe. Bij een eindzege van de Nederlander of de Pool wordt 6,5 keer de inleg uitbetaald. Een gokje op Simon Yates levert zeven keer de inleg op. Ook de Spanjaarden Ion Izagirre en Marc Soler staan met respectievelijk 8.0 en 9.0 redelijk hoog genoteerd, terwijl een zege van Egan Bernal wordt beloond met 11 maal de inleg. De Belg met de beste winstkansen is Dylan Teuns. Een overwinning van de renner van Bahrain-Merida in Parijs-Nice levert 26 maal de inzet op.

Wie wint Parijs-Nice? Ontvang je inzet CASH terug wanneer jouw renner het podium haalt

  • In onze jaarlijkse voorbeschouwing benoemen we tien renners waarvan wij verwachten dat zij de meeste kans maken op de eindoverwinning. Daaruit blijkt dat grote verrassingen niet uitgesloten zijn. In 2014 werd Carlos Betancur vooraf niet tot de tien voornaamste kanshebbers gerekend, maar ging hij toch met de eindoverwinning aan de haal. Vorig jaar kreeg Marc Soler geen sterren, maar stond hij na afloop toch op het hoogste treetje van het podium. Het toont aan dat een gokje kan lonen.
  • Titelverdediger Soler staat dit jaar wederom aan het vertrek. De Spanjaard van Movistar staat voor de loodzware opdracht om zijn titel te prolongeren. De historie toont aan dat dit allerminst vanzelfsprekend is. In de afgelopen twintig edities slaagde slechts één renner erin om twee keer op jaar te winnen. Alexandr Vinokourov realiseerde in 2002 en 2003 de dubbel.

Zet in op Soler en krijg bij winst 9 keer je inzet terug

  • Opmerkelijk: de afgelopen jaren domineerde Team Sky Parijs-Nice. Van de laatste zeven edities ging de overwinning vijf keer naar de Britse formatie. Naast Kwiatkowski beschikt de Britse formatie in de persoon van de talentvolle Egan Bernal (11.0) ook dit jaar weer over serieuze kanshebbers voor de eindzege.
  • Een Colombiaanse eindzege dan? De Zuid-Amerikanen weten steeds beter hun weg te vinden in de ‘Koers naar de zon’. Carlos Betancur noteerde in 2014 de eerste Zuid-Amerikaanse eindzege ooit. Sergio Henao deed hem dat in 2017 na. De Colombianen Miguel Ángel López (15.0), Nairo Quintana (17.0), oud-winnaar Sergio Henao (17.00) en Daniel Felipe Martinez (26.0) mogen hier zeker niet onderschat worden.

Gokje wagen op Bernal? Ontvang 11 keer je inzet bij een eindoverwinning

RIDE Magazine