Wielerlegende Eddy Merckx in ziekenhuis na valpartij
foto: Cor Vos
maandag 14 oktober 2019 om 10:57

Wielerlegende Eddy Merckx in ziekenhuis na valpartij

Update Eddy Merckx is gisteren met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Dat melden Belgische media. Tijdens een fietstocht met vrienden kwam de vijfvoudige Tourwinnaar ten val en liep daarbij een flinke hoofdwond op.

Merckx was aan het fietsen met vrienden toen hij onderuit ging. Daarop werd de ‘Kannibaal’, de bijnaam van de inmiddels 74-jarige oud-renner, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis van Dendermonde om behandeld te worden. Omdat hij een pacemaker draagt, worden geen risico’s genomen en ondergaat hij vandaag verdere onderzoeken. Als daaruit geen complicaties worden vastgesteld, wordt Merckx overgebracht naar een ‘gewone’ verpleegafdeling.

“Ik heb gisteravond nog met zijn vrouw Claudine contact gehad”, vertelde zijn boezemvriend Paul Van Himst aan de redactie van Sporza. “Volgens haar valt het al bij al nog goed mee. Vandaag zijn er wel nog nieuwe onderzoeken gepland.” Merckx vertolkte in de afgelopen Tour de France een prominente rol, omdat hij exact vijftig jaar geleden zijn eerste van vijf eindzeges in de Franse koers behaalde. Als eerbetoon werd besloten om de ronde te laten starten in Brussel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.