Wielertenues 2020: Burgos-BH kiest voor klassiek design

donderdag 28 november 2019 om 16:15
Wielertenues 2020: Burgos-BH kiest voor klassiek design

foto: Burgos-BH

Het Spaanse Burgos-BH heeft de tenues voor komend seizoen gepresenteerd. De ProContinentale formatie van Nederlanders Jetse Bol en Alex Molenaar kiest ook in 2020 voor een karakteristiek paars shirt en zwarte koersbroek. De ploeg kwam op een speciaal belegde persconferentie ook nog met sponsornieuws.

Burgos-BH kende vorig jaar een bijzonder succesvolle Vuelta a España. De formatie van teammanager Julio Andrés Izquierdo won voor het eerst een etappe in de drieweekse rittenkoers, aangezien Angel Madrazo en Jetse Bol voor een één-tweetje zorgden op de top van de Alto de Javalambre. Ritwinnaar Madrazo droeg bovendien nog meerdere dagen de bergtrui, maar moest in dat klassement zijn meerdere erkennen in Geoffrey Bouchard.

Drie maanden na de prestigieuze zege van Madrazo, heeft Izquierdo nog meer goed nieuws te melden. Hotel Ciudad de Burgos – al sinds jaar en dag geldschieter van de Spaanse formatie – zal ook de komende drie seizoenen financiële steun verlenen. “We sponsoren de ploeg al 25 jaar, maar het is meer dan alleen sponsoring. We zijn een grote familie”, zo vertelt CEO Ana Barrio in een perscommuniqué.

Burgos-BH begint dus met hernieuwde financiële elan aan het komende wielerseizoen. Het team zal zijn wedstrijden afwerken in paars-zwarte tenues, net als de voorbije jaren. Toch zijn er wel enkele kleine veranderingen zichtbaar. Zo is de rechtermouw niet meer overwegend rood, al prijken op beide mouwen nog wel twee rode banen. Verder staan er de nodige witte logo’s op het shirt.

Een emotionele Angel Madrazo won vorig jaar een Vuelta-etappe – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.