Wielertenues 2020: Meer rood voor Total Direct Energie
foto: RV
woensdag 27 november 2019 om 14:30

Wielertenues 2020: Meer rood voor Total Direct Energie

Total Direct Energie heeft de tenues voor volgend seizoen bekendgemaakt. De belangrijkste verandering zijn de mouwen, die voortaan roodgekleurd zijn: sinds jaar en dag de huiskleur van de Franse oliemaatschappij.

Met de toevoeging van oliegigant Total in april, ging de outfit van Direct Energie al volledig op de schop. Waar de ploeg van onder anderen Niki Terpstra en Pim Ligthart het seizoen begon in een zwart shirt met gele accenten, werd vanaf Parijs-Roubaix gekoerst in een voornamelijk blauw tenue, onderbroken met een witte baan waarop hoofdsponsor Total prijkt. De formatie koos voor twee verschillende soorten blauw.

In 2020 keren namen als Total Direct Energie en La Vendée prominent terug op de tenues, die geproduceerd worden door de Italiaanse kledingmaker Nalini. Het huidige shirt is grotendeels intact gelaten, alleen is nu gekozen voor rode mouwen. “Het shirt is datgene dat de renners met hun supporters samenbrengt. Het brengt de waarden en de identiteit van ons team over. In het nieuwe seizoen willen we de zichtbaarheid van onze renners verbeteren”, aldus de ploeg.

Dries Van Gestel
Total Direct Energie neemt afscheid van een hele ris Franse renners, waarvan het grootste deel de fiets aan de wilgen hangt. De jonge sprinter Thomas Boudat verkast naar Arkéa Samsic. Daartegenover staat de komst van negen renners, en Dries Van Gestel is een van hen. Met het aantrekken van de renner uit Arendonk heeft de ploeg komend seizoen ook een Belg in de selectie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.