Wielertransfers 2011: Hunt, Movistar, Cobo, …
zaterdag 30 oktober 2010 om 23:01

Wielertransfers 2011: Hunt, Movistar, Cobo, …

Het wielerjaar 2010 ligt al achter de rug, en dus vervolledigen steeds meer ploegen hun selectie voor het aankomende seizoen.. Gevolg is dat de transfernieuwtjes en -geruchten stilaan in aantal afnemen, wat echter niet zeggen dat er helemaal geen nieuws te rapen valt. In de rubriek Wielertransfers 2011 zet WielerFlits het actuele transfernieuws op een rij.

Jeremy Hunt
Jeremy Hunt heeft een nieuwe werkgever gevonden voor het seizoen 2011. De 36-jarige Brit werd nadat wereldkundig gemaakt werd dat zijn huidige ploeg Cervélo Test Team zou stoppen veelvuldig gelinkt aan het Australische Pegasus Sports Team, maar heeft uitendelijk een contract ondertekend bij de Britse ProTour-ploeg Team Sky. Voor Sky is de klassiekerspecialist na Rigoberto Uran, Xabier Zandio, Alex Dowsett en Hunts ploegmaat Davide Appollonio de vijfde aanwinst voor 2011.

Telefonica Movistar
Telefonica Movistar heeft voor aankomend seizoen twee neo-profs vastgelegd. Het gaat om de 23-jarige Javier Iriarte en de 21-jarige Enrique Sanz. Beide Spanjaarden komen over van de Spaanse amateurformatie Lizarte. Telefonica Movistar, nu nog bekend als Caisse d’Epargne, versterkte zich in een eerder stadium al met Xavier Tondo, Benat Intxausti, Branislav Samoilav, Sergio Pardilla, Francisco Ventoso, Ignatas Konovalovas en Jésus Herrada.

Juan José Cobo
Eerder deze maand werd Juan José Cobo, die moet vertrekken bij Caisse d’Epargne, genoemd als nieuwkomer bij de opvolger van Footon-Servetto, Geox genaamd, maar deze transfer lijkt niet door te gaan. Het doorgaans goed geïnformeerde Biciciclismo meldt nu dat de Spaanse klimmer, in het verleden ritwinnaar in zowel de Tour als de Vuelta, terecht kan bij Team Type 1. Deze Amerikaanse ploeg komt in 2011 uit op het ProContinentale-niveau, en legde eerder al onder meer Alexander Efimkin en Laszlo Bodrogi vast.

Balint Szeghalmi
Een opvallende nieuwkomer bij Lampre-ISD. De 30-jarige Balint Szeghalmi maakt komend seizoen zijn profdebuut bij de Italiaanse ProTour-formatie. De onbekende Hongaar, tevens actief als veldrijder, kroonde zich in 2007 tot nationaal kampioen op de weg, maar kan verder weinig imponerende resultaten voorleggen. De afgelopen seizoen kwam Szeghalmi uit voor het Roemeense continentale Tusnad Cycling Team.

Dario Andriotto
Dario Andriotto zet een punt achter zijn actieve wielerloopbaan. Dat meldt Live Radsport. De 38-jarige Italiaan vindt het na vijftien jaar als prof genoeg geweest. Andriotto staat vooral bekend als knecht, en won dan ook niet vaak. Zijn grootste overwinning dateert van het jaar 1997, toen hij zich tot nationaal kampioen tegen de klok kroonde. De afgelopen vier seizoen kwam Andriotto uit voor Acqua & Sapone, daarvoor reed hij onder meer voor Liquigas en Saeco.

Matteo Tosatto
Als we datzelfde Live Radsport mogen geloven, volgt Matteo Tosatto wellicht het voorbeeld het Andriotto. De 36-jarige Italiaan kan na vijf seizoenen niet rekenen op een contractverlening bij Quick Step, en zou overwegen een punt achter zijn carrière te zetten. Over interesse hoeft Tosatto in ieder geval niet te klagen: de nieuwe ploeg van de Schlecks en het Deense Team Saxo Bank zouden hem een aanbieding hebben gedaan.

Enrique Mata
Enrique Mata kan niet rekenen op een plaatsje bij Geox-TMC, zoals Footon-Servetto volgend seizoen zal heten. De 25-jarige Spanjaard maakte dit seizoen zijn profdebuut bij Footon-Servetto, maar mag ondanks enkele goede resultaten niet blijven bij de formatie van Mauro Gianetti. Mata werd dit jaar onder meer achtste in de Vattenfall Cyclassics, en reed zowel in de Eneco Tour als de Ronde van Spanje top-10 in een massasprint.

Leopold Konig
Het hing als langere tijd in de lucht, maar is nu ook officieel bevestigd: Leopold Konig komt volgend jaar uit voor Team NetAPP. De 22-jarige Tsjech verlaat zo zijn huidige ploeg PSK Whirlpool. De Duitse ploeg NetAPP zal in 2011 uitkomen op het ProContinentale-niveau, en versterkte zich eerder al met onder meer Steven Cozza, Bartosz Huzarski en Jésus Del Nero.

De Rosa-Ceramica Flaminia
De Rosa-Ceramica Flaminia heeft voor volgend seizoen Matteo Fedi aan zich gebonden. De 21-jarige Italiaan komt over van de amateurformatie Hoppla, en proefde dit najaar al van het profbestaan als stagiair bij Colnago-CSF Inox. Bij De Rosa-Ceramica Flaminia, een fusieploeg tussen de ProContinentale-formaties De Rosa-Stac Plastic en Ceramica Flaminia-Bossini Docce, is hij na Fabio Piscopiello, Federico Rocchetti en Evaldas Siskevicius de vierde neo-prof die aangetrokken is.

Klik hier voor een overzicht van alle transfernieuwtjes en -geruchten

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.