Wielertransfers 2012: Nibali, Castroviejo en Nieve
donderdag 16 juni 2011 om 18:26

Wielertransfers 2012: Nibali, Castroviejo en Nieve

Nu met de Giro d’Italia de eerste grote ronde alweer achter de rug ligt en de wielerwereld zich begint voor te bereiden op de Tour de France, begint het aantal transfernieuwtjes -en geruchten weer toe te nemen. In de rubriek ‘Wielertranfers 2012’ geeft WielerFlits een overzicht van de laatste nieuwtjes en geruchten op transfergebied.

Vincenzo Nibali
Vincenzo Nibali staat in de belangstelling van het Kazachstaanse team Astana, zo weet Gazzetta dello Sport te melden. De Italiaanse klassementsrenners, die in de afgelopen Giro d’Italia derde werd, moet bij Astana de plaats van de afscheid nemende Alexandre Vinokourov innemen. Nibali’s huidige werkgever Liquigas-Cannondale is echter niet van plan hem te laten gaan. Naar verluidt heeft de Italiaanse formatie al een bod van drie miljoen euro afgewezen. “Nibali is een belangrijke renner in onze ploeg, en zal tegen geen enkele prijs vertrekken. Het gaat niet alleen om geld”, aldus Liquigas-manager Roberto Amadio.

Liquigas is niet van plan Vincenzo Nibali te laten vertrekken (foto: Sirotti)

Jonathan Castroviejo
Volgens de Spaanse krant El Correro staat Jonathan Castroviejo dicht bij een overstap naar Movistar Team. De Baskische proloogspecialist, dit jaar winnaar van de proloog in de Ronde van Romandië, komt nu nog uit voor Euskaltel-Euskadi, maar zou bij de financieel sterkere concurrent Movistar meer kunnen gaan verdienen.

Jonathan Castroviejo in actie tijdens de Ronde van Romandië (foto: Sirotti)

Mikel Nieve
Castroviejo is niet de enige belangrijke renner van Euskaltel die mogelijk de overstap naar Movistar Team maakt. Volgens El Correro wil de Spaanse WorldTour-ploeg namelijk ook klimmer Mikel Nieve losweken bij de Baskische formatie. Nieve won afgelopen jaar de konningenrit in de Vuelta a Espana, en deed dit jaar hetzeflde in de Giro d’Italia.

Mikel Nieve, hier in actie tijdens de Giro, kan naar Movistar (foto: Sirotti)

Klik hier voor een overzicht van alle transfers en transfergeruchten

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.