Wielertransfers 2012: Pozzato, Dockx, Brammeier, Lampre, ..
maandag 19 september 2011 om 17:28

Wielertransfers 2012: Pozzato, Dockx, Brammeier, Lampre, ..

foto: Sirotti

Op 1 augustus ging de transfermarkt in de wielersport officieel open, en dus draait de transfermolen op volle toeren. Ook worden in deze periode steeds meer contracten verlengd. De kleinere nieuwtjes en geruchten op transfergebied bundelt WielerFlits naar goede gewoonte in de rubriek ‘Wielertransfers 2012’.

Filippo Pozzato
De transfer van Filippo Pozzato (foto) van Katusha Team naar Farnese Vini-Neri Sottoli is definitief. Dat heeft Luca Scinto, manager van de laatstgenoemde ploeg, bevestigd. De 30-jarige Pozzato verlaat zo na negen seizoenen het hoogste niveau van het wielrennen, aangezien Farnese Vini-Neri Sottoli op het ProContinentale-circuit uitkomt. In die negen jaar won Pozzato onder meer Milaan-SanRemo en twee etappes in de Tour de France. Bij Farnese Vini-Neri Sottoli moet de klassiekerspecialist de vervanger worden van de naar Movistar vertrokken Giovanni Visconti.

Gert Dockx
Gert Dockx komt de komende twee seizoenen uit voor de nieuwe ploeg Lotto-Ridley. De 23-jarige Belg komt nu nog uit voor Omega Pharma-Lotto, dat na dit seizoen uit elkaar valt. Dockx maakte in 2009 zijn profdebuut voor HTC-HighRoad, om na twee seizoenen terug te keren naar zijn eigen land. Als prof wist hij nog nimmer een zege te boeken, maar in 2007 won hij wel de belofteneditie van de Omloop het Volk.

Matthew Brammeier
Het andere deel van Omega Pharma-Lotto, Omega Pharma, gaat volgend jaar in zee met Quick Step, en die ploeg heeft zich verzekerd van de diensten van Matthew Brammeier. De Ierse kampioen komt over van het op zijn laatste benen lopende HTC-HighRoad, en is al weer de zesde renner die de overstap maakt van de Amerikaanse formatie naar de Belgische. Peter en Martin Velits, Tony Martin, Frantisek Rabon en Bert Grabsch gingen hem namelijk al vooraf.

Alberto Ongarato
Het ziet er naar uit dat Alberto Ongarato na twee seizoenen vertrekt bij Vacansoleil-DCM. Verschillende Italiaanse media melden namelijk dat de ervaren Italiaan terugkeert aan de zijde van topsprinter Alessandro Petacchi bij Lampre-ISD. Ongarato was jarenlang een vaste waarde in de sprinttrein van Petacchi, die het vorige decennium de zeges aaneen reeg.

Lampre-ISD
Drie andere renners komen in 2012 in ieder geval uit voor Lampre-ISD. Tuttobiciweb meldt namelijk dat de Italiaanse WorldTour-formatie de contracten van Marco Marzano, Matteo Bono (beiden t/m 2012) en Grega Bole (t/m 2013 heeft verlengd. Vooral Bole is belangrijk voor de ploeg. De Sloveense kampioen won dit seizoen namelijk de WorldTour-koers GP Ouest France-Plouay. Verwacht wordt dat ook Daniele Pietropolli binnenkort bij gaat tekenen.

Sergio Paulinho
De Deense WorldTour-formatie Saxo Bank-SunGard heeft Sergio Paulinho voor komend seizoen aangetrokken. De 31-jarige Portugese klimmer keert zo terug aan de zijde van Girowinnaar Alberto Contador. “Paulinho is veelzijdig en een knecht van wereldklasse. Bovendien heeft hij enorm veel ervarig”, aldus een tevreden ploegmanager Bjarne Riis.

Nicola Boem
Nicola Boem maakt komend jaar zijn profdebuut niet voor Farnese Vini, zoals eerder gemeld, maar voor Colnago-CSF Inox. Dat meldt SpazioCiclismo. De jonge Italiaan zal dat echter pas halverwege het seizoen doen. Tot die tijd komt Boem, die dit seizoen de Giro del Belvedere op zijn naam schreef, uit voor zijn huidige werkgever Zalf Desiree-Fior.

Contractverlengingen
Tot slot zijn er nog twee contractverlengingen te vermelden. De ervaren Duitse kasseienvreter Andreas Klier heeft zijn contract bij het Amerikaanse Garmin-Cervélo namelijk met twee seizoenen verlengd. Daarnaast blijft de 35-jarige Fransman Arnaud Labbe in ieder geval één seizoen langer bij het ProContinentale Cofidis.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.