Wielertransfers 2014: Marcato, Gatto, Golas,…
zaterdag 5 oktober 2013 om 09:29

Wielertransfers 2014: Marcato, Gatto, Golas,…

peloton

foto: Sirotti

De laatste grote wedstrijden van het jaar zijn niet meer ver weg, en nog steeds hebben talloze renners geen ploeg voor het komende seizoen gevonden. Toch draait de transfercarrousel op volle toeren. In de rubriek ‘Wielertransfers 2014’ bundelt WielerFlits regelmatig de laatste nieuwtjes op transfergebied.

Marco Marcato & Oscar Gatto
De kans is groot dat Marco Marcato volgend jaar in de kleuren van Cannondale Pro Cycling rijdt. Eerder gaf Hilaire Van der Schueren in een interview al aan dat voor de Italiaan een contract klaarligt bij de formatie, maar recent pakte ook La Gazzetta dello Sport uit met het nieuws. Volgens diezelfde bron zou ook Dwars door Vlaanderen-winnaar Oscar Gatto dicht bij een overstap naar Cannondale staan.

Maciej Paterski
Van de Italiaanse nieuwkomers bij Cannondale worden mogelijk enkele mindere goden het slachtoffer. Maciej Paterski is één van hen. De Pool kreeg volgens Radsport News van zijn werkgever te horen dat er in 2014 geen plaats meer is voor hem. In de koninginnerit van de Eneco Tour reed Paterski zijn beste uitslag van het seizoen, door als tweede te eindigen na David Lopez Garcia.

Michal Golas

Michal Golas
Een Poolse landgenoot van Paterski, Michal Golas, kreeg beter nieuws van Omega Pharma-Quickstep. De ex-nationaal kampioen mag twee jaar langer blijven bij de Belgische superformatie, waar hij het Pools toptalent Michal Kwiatkowski mag ondersteunen. Dat Golas ook zijn eigen kans kan gaan, bewees hij in de meest recente editie van de Tour of Britain. Daar moest de 29-jarige allrounder in etappe 5 enkel Sam Bennett laten voorgaan.

Thierry Hupond & Thomas Damuseau
Dat Argos-Shimano aan een sterke ploeg voor de komende seizoenen bouwt, was al duidelijk na de contractverlengingen van kopmannen Marcel Kittel, John Degenkolb en Tom Dumoulin. De Nederlandse WorldTour-ploeg maakte echter recent bekend ook Thierry Hupond en Thomas Damuseau trouw te blijven. De Fransmannen waren respectievelijk al sinds 2008 en 2010 actief voor Argos-Shimano.

Topsport Vlaanderen-Baloise
Terwijl Crelan-Euphony en Accent.Jobs-Wanty noodgedwongen een tal van renners op straat zetten, komt de derde Belgische Procontinentale ploeg, Topsport Vlaanderen-Baloise, met twee nieuwe aanwinsten op de proppen. Victor Campenaerts is als Europees beloftenkampioen tegen de klok de grootste naam, maar ook baanrenner Moreno De Pauw kan zijn mannetje staan.

Sebastien Delfosse

Christophe Prémont & Sebastien Delfosse
Ook de Waalse renners Christophe Prémont en Sebastien Delfosse werden het slachtoffer van het ophouden van Crelan-Euphony. Beide renners vonden volgens DirectVélo met Wallonie-Bruxelles echter snel een nieuwe werkgever. Delfosse boekte het voorbije jaar met de Rund um Köln zijn mooiste zege als prof, maar moet zich toch tevreden stellen met een plaats in het continentaal circuit.

Caja Rural
Caja Rural toonde zich de voorbije week bijzonder actief op de transfermarkt. Nadat de Spaanse formatie de contracten van David Arroyo, Javier Aramendia, Ramon Domene, Ruben Fernandez, Fabricio Ferrari, Francesco Lasca en Antonio Piedra verlengd had, legde het team met Antonio Molina en Fernando Grijalba twee talenten van haar opleidingsploeg vast. De selectie wordt gecompleteerd met de komst van Enrique Sanz, die de overstap van Movistar maakt.

Maxime Daniel
AG2R La Mondiale heeft Maxime Daniel voorgesteld als haar nieuwste aanwinst. De 22-jarige Fransman maakte in 2012 zijn profdebuut bij Sojasun, en won in dat tricot in augustus nog de zesde etappe van de Ronde van Portugal. Daniel, die ook in de Ronde van de Middellandse Zee het podium mocht beklimmen, tekende een contract voor drie jaar.

Update 9:30

Ista

Kevin Ista
Kevin Ista, die sinds begin dit jaar voor IAM rijdt, heeft zijn contract met één jaar verlengd, zo meldde de Zwitserse wielerformatie vrijdag. Ista is sinds 2008 profrenner. Eerder droeg hij de truitjes van de Franse ploegen Agritubel (2008-2009) en Cofidis (2010-2011), om in 2012 naar het Belgische Accent Jobs-Willems Verandas te trekken.

In zijn eerste koers van 2013, de eerste etappe van de Ronde van de Middellandse Zee, kwam hij zwaar ten val. Ista liep daarbij verschillende breuken op. Na een lange revalidatie maakte hij zijn rentree in de Grote Prijs van Plumenec in het Franse Bretagne.

Wanty
Belgen Ben Hermans en Bjorn Leukemans praatten volgens de krant Het Nieuwsblad met team Wanty, de nieuwe ploeg van Van der Schueren. Hermans moet op zoek naar een nieuwe ploeg want de Belg past niet in de plannen van Trek, de opvolger van zijn huidige ploeg RadioShack-Leopard.

Sebastian Rosseler
Nog een Belg moet weg bij zijn huidige ploeg Garmin-Sharp. Sébastien Rosseler moet op zoek naar een nieuwe ploeg voor volgend seizoen. De 32-jarige Waalse Stier van Stoumont reed twee seizoenen voor de ploeg van Vaugthers maar liet daar maar heel weinig zien.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.