Wielertransfers 2015: Samuel Sánchez, Nuyens, Bora-Argon 18, SEG Racing
donderdag 9 oktober 2014 om 13:03

Wielertransfers 2015: Samuel Sánchez, Nuyens, Bora-Argon 18, SEG Racing

Samhel Sanchez

foto: Sirotti

De transfermarkt draait dit najaar op volle toeren. In de aanloop naar het nieuwe wielerseizoen proberen de ploegen het rennersbestand voor 2015 op orde te krijgen. WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rijtje.

Samuel Sánchez
Samuel Sánchez lijkt BMC na één jaar alweer te gaan verlaten. De 36-jarige Spanjaard is volgens zijn zaakwaarnemer Michel Gros dichtbij een éénjarig contract bij Lampre-Merida. Gros vertelt aan L’Equipe dat ook BMC in afwachting van nieuwe UCI-regels zijn aantal renners naar beneden brengt.

Nick Nuyens
Nick Nuyens zal niet de overstap maken naar Wanty-Groupe Gobert. Dat vertelde ploegleider Hilaire Van der Schueren aan La Dernière Heure. De oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen is nog steeds op zoek naar een ploeg voor 2015, nadat hij moest vertrekken bij Garmin-Sharp. De ploeg is nog in onderhandeling met Gert Steegmans.

Bora-Argon 18
Christoph Pfingsten rijdt volgend seizoen voor Bora-Argon 18, de opvolger van NetApp-Endura. Het team meldt dat de 26-jarige Duitser de overstap maakt van Cyclingteam De Rijke. Daarnaast verlengt het de contracten van Rafal Matzka (25) en Michael Schwarzmann (23).

Joe Dombrowski

Joe Dombrowski
Joe Dombrowki komt volgend seizoen uit voor Cannondale. De 23-jarige Amerikaan rijdt nu nog voor Team Sky, maar maakte via Twitter bekend dat hij volgend seizoen gaat rijden voor de nieuwe fusieploeg van Jonathan Vaughters.

Evan Huffman
Evan Huffman vertrekt na twee seizoenen bij Astana. Dat vertelt hij aan Cyclingnews. De 24-jarige Amerikaan komt volgend seizoen uit voor Team SmartStop, een Amerikaanse ploeg die uitkomt op een continentale licentie. Huffman – die dankzij een ritzege in de Tour of Gilia in 2012 een profcontract verdiende – wist tijdens zijn twee seizoenen in Kazachstaanse loondienst geen potten te breken.

Rusvelo
De Russen Petr Ignatenko, Alexander Rybakov en Alexander Foliforov zullen in 2015 uitkomen voor Rusvelo. Ignatenko en Rybakov maken de overstap van Team Katusha, terwijl Foliforov momenteel nog rijdt voor Itera-Katusha. De Russische opleidingsploeg verlengde daarnaast de contracten van Ivan Balykin, Sergey Firsanov, Artem Ovechkin, Kirill Pozdnyakov en Andrey Solomennikov (allen 1 jaar) en Artur Ershov, Roman Maikin en Alexander Serov (twee jaar).

SEG Racing
Jasper Bovenhuis gaat naar SEG Racing. De 23-jarige renner maakt de overstap van het Koga Cycling Team. Bovenhuis kwam tussen 2010 en 2013 nog uit voor de opleidingsploeg van Rabobank. Ook de 20-jarige Koen Bouwman komt de gelederen van SEG Racing versterken. Bouwman komt over van Cyclingteam Jo Piels. De ploeg ziet in hem een klassementsrenner met klimmerskwaliteiten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.