Wielertransfers 2016: Amets Txurruka, Luis Leon Sanchez, Brian Kamstra…
Amets Txurruka - foto: Sirotti, archief
zondag 2 augustus 2015 om 22:00

Wielertransfers 2016: Amets Txurruka, Luis Leon Sanchez, Brian Kamstra…

De transfermarkt is open en de eerste handtekeningen mogen officieel gezet worden. Toch gaan er nog steeds geruchten rond over wie waar naartoe gaat. Verlengt een renner zijn contract, of zoekt hij andere oorden op? WielerFlits zet de laatste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje in het transferoverzicht.

Amets Txurruka
Op zijn 32e maakt Amets Txurruka een terugkeer in de WorldTour. Volgens Biciciclismo is de Bask niet ver verwijderd van een handtekening bij Orica-GreenEDGE. Rasaanvaller Txurruka reed van 2009 tot en met 2012 voor Euskaltel in de hoogste wielerdivisie, maar na het afhaken van de Baskische ploeg verhuisde hij naar Caja Rural-Seguros RGA.  Daar heeft hij zich de afgelopen drie seizoenen in de kijker gereden bij de Australische formatie. Txurruka moet voor ervaring zorgen.

Pello Bilbao kon ook rekenen op belangstelling van Orica-GreenEDGE. De 25-jarige ploeggenoot van Txurruka bij Caja Rural-Seguros RGA heeft nog een contract voor 2016, dus is een overstap niet mogelijk. Eerder al legde Orica-GreenEDGE de talenten Robert Power, Jack Haig en Alex Edmondson vast.

Luis Leon Sanchez

Luis Leon Sanchez – foto: Marcel Koch

Luis Leon Sanchez
Hetzelfde Biciciclismo weet te melden dat Luis Leon Sanchez twee jaar langer blijft bij Astana. De 31-jarige Spanjaard zal ook in 2016 en 2017 in het blauw blijven rijden. Begin dit seizoen werd hij door de ploeg van Alexandre Vinokourov opgepikt bij Caja Rural-Seguros RGA. In dienst van de Kazachstaanse ploeg heeft LLS nog niet weten te winnen, al wist de ex-coureur van Rabobank wel de eerste editie van de Europese Spelen te winnen namens Spanje.

Giovanni Visconti
De geruchten gingen de ronde dat Giovanni Visconti zou verkassen naar Astana. De Italiaan van Movistar verwijst dit verhaal naar het rijk der fabelen. “Iedereen zegt dat ik bij Astana rijd in 2016, maar ik ben gelukkig bij Movistar! Ik blijf zelfs in 2016!”, schrijft hij op zijn Twitter. Sinds 2012 staat Visconti al onder contract bij de Spaanse formatie. Sindsdien heeft hij vier overwinningen geboekt, waaronder twee ritzeges in de Giro van 2013.

Brian Kamstra
Novo Nordisk is de ploeg die enkel koerst met renners die suikerziekte hebben. De Amerikaanse ProContinentale ploeg heeft ook een opleiding op poten gezet, en daar probeert men nu de vruchten van te plukken. Volgens de UCI-website is onze landgenoot Brian Kamstra (22) de komende periode stagiair bij de hoofdmacht van Novo Nordisk. Normaliter komt hij uit voor de Development-ploeg. Kamstra komt drie landgenoten tegen: Martijn Verschoor, Ruud Cremers en Gerd de Keijzer.

Steven Tronet is gewild - foto: Sirotti, archief

Steven Tronet is gewild – foto: Sirotti, archief

Steven Tronet
De laatste tijd zingt de naam van Frans kampioen Steven Tronet veel rond in de wandelgangen. Veel profploegen willen graag de handtekening van de 28-jarige sprinter van het continentale Auber 93. Le Parisien weet te melden dat hij kan kiezen uit aanbiedingen van AG2R La Mondiale en Fortuneo-Vital Concept (de opvolger van Bretagne-Séché Environnement).

Emma Johansson
Een transfer in het vrouwenwielrennen. De Zweedse Emma Johansson verlaat Orica-AIS voor Wiggle Honda. Bij haar nieuwe Britse werkgever tekent ze voor twee jaar en kan de 31-jarige Johansson ook naast de fiets werk verrichten, vertelt ze aan CyclingTips. Daarnaast bevestigde de Zweedse kampioene op de weg en in het tijdrijden dat ze na de Olympische Spelen van Rio 2016 zal stoppen met – zoals ze het zelf zegt – profwielrennen, ondanks haar contract voor twee seizoenen.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
2 augustus 2015 22:04
Ik dacht op PCS te zien dat Johansson voor twee jaar bij Wiggle had getekend, maar nu zou ze er na Rio mee stoppen.
2 augustus 2015 22:08
@moker
Dat is inderdaad het rare aan het hele verhaal. Zie de link bij CyclingTips voor het hele verhaal.
2 augustus 2015 22:51
Waarom staat profwielrennen tussen aanhalingstekens bij Emma Johansson?
2 augustus 2015 22:52
Waarom staat profwielrennen tussen aanhalingstekens?
2 augustus 2015 22:58
@Mark96 en @SolitaryShell
Deze quote staat in het CyclingTips-artikel.
Quote:
While Johansson can confirm she plans to step down from what she calls “elite racing” following the 2016 Olympics, she speaks with less clarity about her post-Olympics plans.
2 augustus 2015 23:03
Ja dus? Dus moet je dat dan maar gedachteloos overnemen?

Ik denk dat het daar als quote bedoeld is, hier is het niet meer dan denigrerend zoals het er nu staat (en ik hoop dat dat zo niet bedoeld is in ieder geval)
2 augustus 2015 23:07
@SS
Je hebt gelijk. Ik heb het aangepast!
3 augustus 2015 00:46
Vreemde constructie van Johansson. Toch het boegbeeld een beetje van Orica de laatste jaren.

Wiggle wordt zo wel steeds sterker blok naast Rabobank met Jolien d'Hoore, Johansson en Longo Borghini. En dan kunnen ze ook nog rekenen op een Bronzini en prima renners als Fahlin en Edmondson.
3 augustus 2015 12:26
heel interresant:
Mr Tinkoff
3 augustus 2015 15:20
Jasper Stuyven kondigt op Twitter aan dat zijn contract is verlengt.
3 augustus 2015 15:25
@ el cyclisto: Oleg is gek. Maar goed, dan weten we wel weer waar Kwiat en Landa heen gaan
3 augustus 2015 17:38
Opvallende transfer van Txurruka. Je zou verwachten dat hij als aanvaller toch op z'n plek zat bij Caja Rural, waar hij altijd voor eigen aanvalskans kon rijden.
3 augustus 2015 17:48
El Cyclisto, is het eigenlijk wel 100% dat dit ook echt de account van Tinkov is?

Alleen in die thread al beledigt ie al zowat iedereen die ter sprake komt. Maar vooral ook mensen die reageren op twitter.
4 augustus 2015 10:39
Het stond tussen aanhalingstekens omdat het haar citaat was.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.