Wielertransfers 2016: Astana, SEG Racing, Romain Feillu…
dinsdag 13 oktober 2015 om 13:31

Wielertransfers 2016: Astana, SEG Racing, Romain Feillu…

Met het Europese wegseizoen zo goed als over, zijn de diverse wielerploegen nog altijd bezig met de laatste aankopen en transfers. Zowel gevestigde namen als talentvolle jongelingen hebben in de afgelopen dagen hun krabbel onder een nieuw contract gezet. Een overzicht.

Astana
Astana heeft met Eros Capecchi en Gatis Smukulis twee nieuwe aanwinsten binnengehaald voor volgend seizoen. Capecchi, nu nog in dienst van Movistar, is een oude bekende van kopman Vincenzo Nibali – hij diende voor de Italiaan in diens tijd bij Liquigas – en Smukulis reed de afgelopen jaren als knecht bij de ploeg van Katusha.

Eros Capecchi

Eros Capecchi – Foto : Sirotti

SEG Racing
Marten Kooistra, die bij de junioren in Emmen zowel de nationale titel bij het tijdrijden als op de weg won, heeft in de Nederlandse opleidingsploeg SEG Racing een nieuwe werkgever, zo meldt de Leeuwarder Courant. SEG Racing heeft overigens meer nieuwe rekruten binnengehaald; de Amerikaan Jack Maddux zal in 2016 voor het team rijden. Maddux (18) verzamelde dit jaar een mooie rits overwinningen in België. Volgens de ploeg zal hij in 2016 moeten onderzoeken waar zijn specialiteiten liggen. En het blijft niet bij deze aanwinst alleen; ook de Nederlander Tim Ariesen, de afgelopen twee seizoenen koersend voor Cyclingteam Jo Piels, maakt de overstap.

Adam Stachowiak
Adam Stachowiak heeft voor volgend jaar een plekje bij de ploeg van ActiveJet. De Pool reed de afgelopen twee seizoenen voor BDC en heeft in eigen land meerdere keren van zich doen spreken. “Een kans die ik volledig moet benutten”, sprak Stachowiak over zijn transfer. “We rijden in de belangrijkste koersen met de beste renners en dat geeft een enorme motivatie.”

Romain Feillu
Romain Feillu flirtte even met het einde van zijn loopbaan, maar gaat toch nog even door. Niet bij het eerder door hem gewenste Wanty-Groupe Gobert, maar bij het Franse Auber 93. “Een keuze die ik maak met het hart”, zo liet de voormalige renner van Vacansoleil-DCM weten.

Romain Feillu

Romain Feillu – Foto: Sirotti

Cult Energy
Russell Downing keert Cult Energy de rug toe en vertrekt naar JLT-Condor, maar zijn oude ploeg heeft de lege plek al snel weer opgevuld. De negentienjarige Jonas Tenbrock heeft getekend bij de ploeg, die ondertussen een jaarcontract verstrekte aan Alex Kirsch.

Guillaume Martin
Guillaume Martin, winnaar van Luik-Bastenaken-Luik bij de beloften, vertrekt naar Wanty-Groupe Gobert, zo meldt DirectVelo. Martin won eveneens de vijfde etappe in de Tour de l’Avenir en zou getekend hebben voor twee jaar.

Bob Schoonbroodt
Tenslotte meldt De Limburger nog dat Bob Schoonbroodt al na één jaar weer vertrekt bij Parkhotel Valkenburg. Zijn keuze viel op de Belgische formatie van 3M.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
13 oktober 2015 13:34
Guillaume Martin naar Wanty
13 oktober 2015 14:12
Marten Kooistra lijkt samen met Bram Welten en Pascal Eenkhoorn het grote talent van zijn lichting. Kooistra won zoals hier boven al werd geschreven zowel de nationale titel bij het tijdrijden als op de weg maar Eenkhoorn presteerde op beide onderdelen beter op de Europese Kampioenschappen.
13 oktober 2015 14:16
Opvallend Ariesen naar SEG. Hij is toch al 26 ofzo?
13 oktober 2015 14:18
@horsm, je bent in de war met johim ;)
13 oktober 2015 14:42
SEG blijft de talentenhandel doorzetten dmv van hun team. Benieuwd wanneer de UCI eens in gaat grijpen.
13 oktober 2015 15:03
Die Maddux is een beest. Heeft twee jaar lang heel Belgie op een hoop gereden bij de juniors
13 oktober 2015 15:12
@DMenchov

Heb er een keer alleen met hem in de aanval mee gezeten, gene gewone
13 oktober 2015 15:53
@Iljokeissefan
Wat doen ze fout dan? Ben niet zo bekend met de SEG ploeg
13 oktober 2015 16:38
James Van Landschoot (Topsport Vl) naar verluid naar Quick Step
13 oktober 2015 17:01
@ah-ja

Als buschauffeur. Hij reed vandaag zijn laatste koers als renner.
13 oktober 2015 19:10
Hoewel ik geen fan ben van dat SEG met hun praatjes bedrijven ze natuurlijk gewoon legitieme handel. Ze halen leuken talenten binnen, steken er tijd in en proberen ze daarna al dan niet terecht en tegen een mooie fee bij een ander team binnen te lobbyen/lullen.
13 oktober 2015 23:23
Ga nu aub niet met dat gelul (want dat is het) komen. Ik ken de broertjes Berkhout vanaf het moment dat ze nog niet zo lang waren begonnen met Metavolante (hun eigen bedrijfje voordat ze opgingen in SEG).. toen ze net met Dekker waren begonnen. Je kunt geen twee andere mensen vinden met zoveel passie voor talent en die ook écht het beste met hun renners voorhebben.

Makkelijk praten vanaf de zijlijn zonder die mensen te kennen. Vind ik jammer.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.