Wielertransfers 2016: Ballan, Pozzato, Gatto, Kump, Capecchi, Keukeleire
Foto: Sirotti
vrijdag 25 september 2015 om 18:25

Wielertransfers 2016: Ballan, Pozzato, Gatto, Kump, Capecchi, Keukeleire

Met het einde van het wielerseizoen in aantocht, worden de profcontracten bij de teams steeds schaarser. Wie maakt er in 2016 nog deel uit van het profpeloton en wie valt er buiten de boot? WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rijtje.

Alessandro Ballan
Alessandro Ballan wil in 2016 zijn rentree maken bij Roth Skoda. Volgens La Gazzetta dello Sport wil de Zwitserse continentale formatie volgend jaar verder als ProContinental team. De 35-jarige Ballan was tot 15 augustus geschorst vanwege zijn betrokkenheid in de Mantova-zaak, waarna BMC de wereldkampioen van Varese op staat zette. Ballan, die zijn laatste wedstrijdkilometers maakte in juli 2013, werd eerder gelinkt aan UnitedHealthcare. Ook Andrea Zordan (Androni Giocattoli) zou in beeld zijn bij de ploeg.

Filippo Pozzato

Filippo Pozzato – Foto: Sirotti

Filippo Pozzato
Oud-ploeggenoot Filippo Pozzato wordt door La Gazzetta gelinkt aan Trek Factory Racing. De 34-jarige Italiaan moet noodgedwongen vertrekken bij Lampre-Merida en zit nog altijd zonder ploeg. Bij de Amerikaanse formatie is landgenoot Luca Guercilena manager. Pozzato werd eerder in verband gebracht met Tinkoff-Saxo, maar tot een contract kwam het vooralsnog niet.

Oscar Gatto
Volgens dezelfde Italiaanse sportkrant keert Oscar Gatto volgend seizoen wellicht terug in de WorldTour. De 30-jarige renner vertrekt bij Androni Giocatolli en heeft aanbiedingen ontvangen van Tinkoff-Saxo en het Procontinentale Nippo-Vini Fantini. Gatto reed in 2014 voor Cannondale, waar hij ploeggenoot was van Peter Sagan.

Marko Kump
Marko Kump rijdt de komende twee jaar voor Lampre-Merida. De 27-jarige Sloveense sprinter maakt de overstap van Adria Mobil. Dat maakte zijn nieuwe werkgever vandaag bekend. Kump (die eerder uitkwam voor Geox en Tinkoff-Saxo) is dit seizoen al goed voor 18 overwinningen. Hij won onder meer vijf ritten in de Tour of Qinghai Lake.

Eros Capecchi

Eros Capecchi – Foto : Sirotti

Eros Capecchi
Eros Capecchi maakt volgens Biciciclismo de overstap naar Astana. De Italiaan komt nu nog uit voor Movistar. De 29-jarige Capecchi was in 2011 en 2012 bij Liquigas teamngenoot van Vincenzo Nibali.

Jens Keukeleire
Jens Keukeleire blijft twee jaar langer bij Orica-GreenEDGE. De 26-jarige Belg heeft zijn contract met twee seizoenen verlengd, zo laat zijn werkgever vandaag weten. Keukeleire hoopt zich in Australische dienst verder te kunnen ontwikkelen voor de voorjaarsklassiekers.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
25 september 2015 18:27
Lampre heeft nu al 4 Slovenen volgend jaar
25 september 2015 18:34
Pozzato heeft toch al lang voor één jaar getekend bij Tinkoff?
25 september 2015 19:20
Ze hebben naar me geluisterd. :)
Quote van 123poetertjes - 13 september 2015 om 16:49:

Een herkansing op WT-niveau verdient deze gast wel. Misschien Lampre? (...) in principe rijdt Lampre een passend programma voor zo’n jongen. Die startten dit jaar ook in Slovenië, Qinghai, Japan en de Italiaanse eendagskoersen waarvan er ook een paar op het vlakke eindigden (Costa degli Etruschi, Matteotti). Dat zijn rondjes op zijn maat. Ze zouden hem dan ook nog mee kunnen nemen naar Catalunya, waar het sprintersgilde niet zo dik is. Misschien ook nog de Vuelta.

Vind de paarsroze brigade inmiddels één van de meest sympathieke ploegen met leuke renners.

Beñat helaas naar Sky.
25 september 2015 23:12
RothSkoda proconti? Zullen ze serieus wat versterkingen moeten halen. Blijft die Pasqualon?
25 september 2015 23:18
Ballan...brr ik moet hem echt niet. Zo'n boevenfiguur.
26 september 2015 16:39
Wordt nog druk in bij de Proconti's...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.