Wielertransfers 2016: Bouhanni en Bouhanni, Lotto Soudal, Albasini, Moscon…
foto: Sirotti
donderdag 24 september 2015 om 18:00

Wielertransfers 2016: Bouhanni en Bouhanni, Lotto Soudal, Albasini, Moscon…

Met slechts nog een maand wedstrijden in Europa, begint het wielerseizoen langzaam op zijn einde te lopen. De transfermarkt is echter nog lang niet gesloten. Wat zijn de laatste mutaties? WielerFlits zet het verse nieuws op een rijtje.

Bouhanni en Bouhanni
Nacer Bouhanni (25) heeft zijn contract bij Cofidis verlengd tot het einde van 2017. De razendsnelle spurter ziet zijn broertje Rayane (19) de overstap maken naar de Franse ProContinentale ploeg. Daarnaast kon Cofidis de komst van Borut Bozic en Hugo Hofstetter melden. Dani Navarro en Geoffrey Soupe verlengen hun contract met één jaar.

PIC531081313

Nacer Bouhanni – foto: Sirotti

Michael Albasini
Orica-GreenEDGE is blij met het werk van Michael Albasini. De Australische ploeg heeft de Zwitser daarom een nieuw, tweejarige verbintenis aangeboden. De 34-jarige Albasini heeft dat ondertekend. Hij wist de voorbije twee seizoenen vijf etappes in de Ronde van Romandië te winnen. In 2012 maakte hij zijn debuut namens de WorldTour-ploeg.

Nelson Oliveira
De transfer van Nelson Oliveira van Lampre-Merida naar Movistar is bevestigd door laatstgenoemde ploeg. De drievoudig Portugees kampioen tijdrijden wist in de afgelopen Vuelta a España een etappeoverwinning te boeken. Hij tekent een contract voor twee jaar bij de Spaanse formatie.

Gianni Moscon - Foto: Sirotti

Gianni Moscon – Foto: Sirotti

Gianni Moscon
Sky maakte in een eerder stadium de komst van Alex Peters (SEG Racing) al bekend, en daar is nu de naam van Gianni Moscon bijgekomen. De 21-jarige beloftenkampioen van Italië maakt de overstap van het kleine Zalf-Euromobil. De komende dagen zal de Britse ploeg nog vijf nieuwkomers officieel bevestigen. De namen van Danny van Poppel en Michal Kwiatkowski worden al lange tijd gelinkt aan Sky.

Lotto Soudal
Tomasz Marczynski keert terug op het hoogste niveau. De Poolse kampioen reed in 2012 en 2013 voor Vacansoleil-DCM, waarna hij afzakte naar CCC uit zijn eigen land. Daar was dit seizoen ook geen plaats voor hem, waarna hij onderdak kreeg bij Torku Sekerspor. Lotto Soudal pikt de 31-jarige renner op bij de Turkse continentale formatie, meldt Biciciclismo.

Nathan Haas
Cannondale-Garmin neemt afscheid van Nathan Haas. Dat schrijft CyclingNews. De Australiër van 26 kwam al sinds 2012 uit voor de ploeg van Jonathan Vaughters. Naar verluidt heeft MTN-Qhubeka interesse in de diensten van Haas. Ook LottoNL-Jumbo wordt gelinkt aan de ‘Aussie’.

PIC494080206

Jesús Hernández – foto: Sirotti

Jesús Hernández
Al vanaf 2011 is Jesús Hernández te zien in de kleuren van Tinkoff-Saxo en haar voorgangers. En daar komt nog een seizoen bij. De 33-jarige rechterhand van Alberto Contador heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij de Russische formatie. Het zal Hernández’ laatste profjaar worden; hij zal – net als Contador – zijn fiets aan de wilgen hangen na 2016.

Caja Rural-Seguros RGA
Jonathan Lastra krijgt de kans bij Caja Rural-Seguros RGA, aldus Biciciclismo. De 22-jarige Spanjaard komt over van de amateurtak van de ProContinentale formatie. Hij werd dit jaar zesde in de belofteneditie van de Ronde van Portugal, de zogenaamde Volta a Portugal do Futuro.

ONE
Het Britse ONE is ambitieus en wordt in 2016 ProContinentaal. Om op dat niveau een rol van betekenis te spelen, hebben zij een drietal Nieuw-Zeelanders aangetrokken. Dion Smith (22), James Oram (22) en Hayden McCormick (21) zullen volgend jaar te bewonderen zijn in de kleuren van ONE. Smith verlaat de Hincapie-ploeg, Oram stapt over van Axeon, terwijl Lotto Soudal U23 McCormick ziet vertrekken. ONE heeft tot nu toe twaalf renners op de loonlijst staan voor 2016.

Nederlandse continentale teams
Rick Ottema maakt komend seizoen de overstap naar Baby Dump. De 23-jarige renner komt over van Colba-Superano Ham uit België. In het verleden koerste hij twee jaar voor De Rijke-Shanks. Parkhotel Valkenburg verwelkomt twee nieuwkomers, namelijk Remco te Brake (26) en Sven van Luijk (25). Te Brake maakt de overstap van Metec-TKH, Van Luijk verlaat Jo Piels.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
24 september 2015 18:03
Jammer dat Moscon naar sky gaat. Puccio kwam ook met veel adelbrieven maar heeft het nooit kunnen waarmaken. Jeugd is niet het sterkste punt van Sky.
24 september 2015 18:05
Van Poppel?
24 september 2015 18:21
Smith en Oram zeer talentvol. Vooral van Smith verwacht ik veel. Bijzondere transfers van Marczynski. Op zich geen verkeerde renner, maar hij is een beetje het type VDB/Monfort.

Cofidis spits zich volledig op de trein van Bouhanni met Soupe, Bouhanni, Hofstetter en Bozic.
24 september 2015 18:23
Albasini nog 'maar' 34, dacht dat hij al dik 40 was. Die man fietste al voor de prehistorie.
24 september 2015 18:23
Marczynski zal zeker niet minder doen dan Van den Broeck de afgelopen 2-3 jaar en zal supergemotiveerd zijn dus goeie aanwinst lijkt mij. Trouwens Rayane Bouhanni is dat een talent of gewoon het broertje van zoals Juraj Sagan?
24 september 2015 18:35
Golas is de volgende die Sky net bekend heeft gemaakt.
24 september 2015 18:42
Met Oram en Smith haalt ONE 2 goede renners binnen.
Hernandez reed dit jaar geen grote ronde, maar ik kon mij al niet voorstellen dat hij niet zou blijven.
CajaRural blijft maar renners binnenhalen, ik ben benieuwd wie er weg moeten. Voorlopig alleen Txurruka.
24 september 2015 18:52
Tomasz Marczynski had van mij niet gehoeven bij Lotto-Soudal. Echt voor puur ondersteunen van Bart de Clercq, is het voldoende.

Maar ik had veel liever Kevin Seeldraeyers gezien, of Francis de Greef.
24 september 2015 18:53
Mooi dat Marczynski terug op een hoger niveau terecht kan, al weet ik niet of WT het juiste niveau is

Edit redactie: Dit is niet nodig

edit op de edit : ok , het was maar een grapje
24 september 2015 20:38
Marczynski is een vreemde keuze van Lotto. Er rijdt genoeg Belgisch talent rond toch? Misschien heeft Soudal belangen in Polen...
24 september 2015 21:00
Soudal heeft inderdaad belangen in Polen, en dan is de Poolse kampioen publicitair een enorme meerwaarde.
25 september 2015 00:41
Benieuwd of Dion Smith zijn goede prestaties ook hier kan doorzetten.
28 september 2015 22:44
@Dayer Quintana
Ik denk dat de vergelijking met de gebroeders Sagan niet helemaal opgaat. Als ik het me goed herinner, was Rayane vorig jaar toch één van de betere junioren. Een ander type ook dan zijn oudere broer, meen ik. Al is het altijd moeilijk om je te baseren op resultaten bij de junioren natuurlijk om in te schatten hoever een renner kan komen en was zijn eerste jaar als belofte toch behoorlijk anoniem. Wait and see, I guess.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.