Wielertransfers 2016: Broers Izagirre, Cavendish, Dan Martin, Clarke, Pozzato…
foto: Sirotti
zaterdag 1 augustus 2015 om 08:00

Wielertransfers 2016: Broers Izagirre, Cavendish, Dan Martin, Clarke, Pozzato…

Vandaag gaat de transfermarkt bij de wielrenners dan toch echt open. De voorbije weken zijn renners en ploegen aan elkaar gelinkt, en zo ook de afgelopen dagen. Wat zijn de heetste geruchten vlak voor de handtekeningen officieel gezet mogen worden? WielerFlits zet ze op een rijtje.  Daarnaast kregen veel coureurs te horen dat zij op stage mogen bij profploegen.

Ion en Gorka Izagirre
Vanaf 2011 rijden ze al samen: Ion en Gorka Izagirre. Eerst drie seizoenen bij Euskaltel, daarna twee jaar bij Movistar. Nu lijken de wegen van de broers toch te gaan scheiden. Werden ze eerder allebei gelinkt aan Sky, lijkt het er nu op dat slechts één van de twee Izagirre’s naar de Britse ploeg vertrekt. Gorka gaat volgens El Diario Vasco zijn heil zoeken bij de zwart-blauwe ploeg, terwijl zijn broertje Ion in de vertrouwde omgeving bij Movistar blijft.

Gorka Izagirre verhuist mogelijk naar Sky - foto: Sirotti

Gorka Izagirre verhuist mogelijk naar Sky – foto: Sirotti (archief)

Rigoberto Uran
Eerder al werd gemeld dat Uran in gesprek is met zijn huidige werkgever, Etixx-Quick-Step, maar dat ook Colombia en Cannondale-Garmin de klassementsrenners willen hebben. Volgens CyclingNews is de Colombiaan ook in onderhandeling met Movistar.

Daniel Martin
Het aflopende contract van Daniel Martin zorgt voor veel interessie in de Ier. Hij heeft al een aanbod gekregen van Cannondale-Garmin, de ploeg waar hij nu voor rijdt. Daarnaast zijn ook Trek Factory Racing, Etixx-Quick-Step en Sky geïnteresseerd in de diensten van de coureur die twee keer tweede werd in een etappe van de afgelopen Tour de France. Dit meldt CyclingNews.

Ryder Hesjedal
Een ploegmaat van Martin is Ryder Hesjedal. Ook hij loopt uit contract, en CyclingNews weet te melden dat zijn manager al contact heeft gehad met meerdere ploegen, waaronder Lampre-Merida. De Italiaanse formatie lijkt echter niet toe te happen, zij leggen de prioriteit bij het behoud van hun talenten.

'Pipo' Pozzato gaat weg bij Lampre-Merida - foto: Sirotti

‘Pipo’ Pozzato gaat weg bij Lampre-Merida – foto: Sirotti (archie)

Filippo Pozzato
Good old ‘Pipo’ Pozzato vertrekt op zijn beurt dan wel bij Lampre-Merida. Ploegmanager Brent Copeland heeft tegen CyclingNews het volgende verteld: “Ik weet niet waar hij naartoe gaat, maar ik kan bevestigen dat hij niet bij ons blijft.” Tinkoff-Saxo lijkt de grootste gegadigde als het gaat om de handtekening van de Italiaan, maar ook Trek Factory Racing en Katusha lonken daarnaar.

Lampre-Merida
De Italiaanse ploeg laat Pozzato dan vertrekken, maar wil Sacha Modolo, Rafael Valls en Niccolo Bonifazio koste wat kost behouden. Echter, Modolo is gewild op de transfermarkt, en dus is zijn waarde gestegen. Dit weet CyclingNews te melden. Mochten Modolo en zijn sprintmaatje Bonifazio toch naar andere oorden vertrekken, dan heeft de roze-blauwe ploeg al hengels uitgegooid naar Bryan Coquard en Andrea Guardini. De Fransman schijnt ook een aanbieding te hebben van IAM Cycling. Daarnaast was Lampre-Merida geïnteresseerd in Steven Lammertink, maar die zal voor twee jaar tekenen bij LottoNL-Jumbo.

Yuri Trofimov en Ryder Hesjedal verlaten allebei hun ploeg - foto: Sirotti (archief)

Yuri Trofimov en Ryder Hesjedal verlaten allebei hun ploeg – foto: Sirotti (archief)

Yuri Trofimov
Een hete transfer in Rusland. Tinkoff-Saxo neemt Yuri Trofimov namelijk over van Katusha, meldt Het Nieuwsblad. De Russisch kampioen op de weg komt al sinds 2011 uit voor de ploeg die gefinancierd wordt door de nationale staat, maar hij kiest nu eieren voor zijn geld en verhuist naar de formatie van Oleg Tinkov.

Sky
Een groot Brits talent heeft zich verbonden aan Sky. Alex Peters (21) komt over van SEG Racing en zal voor twee jaar tekenen. Hij wist in de Tour de Bretagne een ritzege te boeken, en werd tweede in het eindklassement van de Tour de Normandie. Vanaf vandaag is hij ook stagiair, evenals Tao Geoghegan Hart. De 20-jarige Brit komt van Axeon, de Amerikaanse continentale formatie van Axel Merckx. Hij heeft enkel een stagecontract bij Sky gekregen.

Naast Peters zal Sky binnen afzienbare tijd de contracten van Luke Rowe en Peter Kennaugh verlengen. Ook is Philip Deignan volgens CyclingNews dicht bij een nieuwe verbintenis. Eerder al werden Michal Kwiatkowski, Michal Golas en Mikel Landa gelinkt aan Sky.

Ryan Mullen
In navolging van Jasper Bovenhuis zal ook Ryan Mullen (20) als stagiair voor Cannondale-Garmin gaan rijden vanaf vandaag. De Ierse kampioen tijdrijden rijdt normaliter voor An Post-Chain Reaction. CyclingWeekly meldt dat de nummer drie van de An Post Rás (2.2) ook dicht bij een profcontract is bij de Amerikaanse WorldTour-formatie. Ook Sky wilde Mullen graag aan zich binden. “Hij is al een world class tijdrijder”, vertelde Dave Brailsford afgelopen jaar. Mullen staat op de startlijst van de Tour of Utah namens Cannondale-Garmin.

Cavendish en Renshaw lijken elkaar trouw te blijven - foto: Sirotti, archief

Cavendish en Renshaw lijken elkaar trouw te blijven – foto: Sirotti, archief

Mark Cavendish
De toekomst van Mark Cavendish bij Etixx-Quick-Step is nog steeds onzeker. Trek Factory Racing meldde al interesse te hebben, en ploegmanager Luca Guercilena heeft nu meer uitgelaten tegen CyclingNews. Er is volgens de Italiaan 35 procent kans dat de Britse sprinter naar de Amerikaanse formatie trekt. MTN-Qhubeka heeft zich teruggetrokken uit de strijd om Cav, dat wegens het afhaken van MTN als hoofdsponsor.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Mark Renshaw (ook einde contract) Cavendish volgt naar zijn nieuwe ploeg. Daarnaast wordt de mogelijkheid bekeken om Bernhard Eisel mee te nemen als locomotief van de Manx Express.

Orica-GreenEDGE
Orica-GreenEDGE wil de ervaring in de selectie behouden. Jens Keukeleire, de enige Belg bij de Australische ploeg, krijgt hoogstwaarschijnlijk een contractverlenging. Dit meldt CyclingNews. Ook Mathew Hayman en Christian Meyer zullen binnenkort hun handtekening onder een nieuwe verbintenis zetten. Svein Tuft en Michael Albasini zijn nog in gesprek met de ploegleiding. Ivan Santaromita moet het team verlaten na dit seizoen.

De bandenwissel in de Giro. Iedereen kent het voorval tussen Richie Porte en Simon Clarke nog. Omdat beide renners niet bij dezelfde ploeg reden, kregen ze een straf. Om vanaf volgend seizoen geen straf te krijgen, zal Clarke de gelederen van Orica-GreenEDGE verlaten. Volgens CyclingNews zal hij Porte volgen naar BMC.

Simon Clarke volgt Richie Porte naar BMC - foto: Sirotti, archief

Simon Clarke volgt Richie Porte naar BMC – foto: Sirotti, archief

Stagiairs
Er zijn de laatste dagen veel stagecontracten getekend. De stagiairs mogen vanaf vandaag wedstrijden rijden voor de profteams. Wij zetten hier de namen op een rijtje die wij nog niet gemeld hadden.

WorldTour
AG2R La Mondiale: François Bidard, Romain Campistrou, Florent Pereira
Etixx-Quick-Step: Rodrigo Contreras, Fernando Gaviria
FDJ: Fabien Doubey, Marc Fournier
Katusha: Niss Politt, Jhonatan Restrepo
Lampre-Merida: Filippo Ganna, Luca Pacioni, Edward Ravasi
Orica-GreenEDGE: Jack Haig
Trek Factory Racing: Leonardo Basso, Julien Bernard

ProContinental
Androni Giocattoli-Sidermec: Massimiliano Barbero
Bretagne-Séché Environnement: Franck Bonnamour, Valentin Madouas, Caio Godoy-Ormense
Caja Rural-Seguros RGA: Carlos Jimenez, Kyle Murphy, Jaime Roson
Colombia: Felix Baron
Drapac: Brad Evans
Europcar: Romain Guyot, Taruia Krainer, Simon Sellier
MTN-Qhubeka: Jayden Julius

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
1 augustus 2015 08:08
Dat er überhaupt nog een WT-ploeg geïnteresseerd is in Pozzato, dat snap ik niet
1 augustus 2015 08:27
@ redactie even nalezen op spelling
1 augustus 2015 08:42
mooie opsomming wederom. Ongelooflijk, de willekeur in het transferbeleid van EQST.
1 augustus 2015 09:04
Wat/ wie bedoel je dan, Wim? Hier lijkt het me vooral toch Sky dat willekeurig te werk gaat (Izagirre, Martin, Peters, Hart). Wat betreft Etixx wordt toch enkel bericht over Martin? En dat lijkt me juist een heel logische vervanging voor Kwiatkowski.
Of moeten we je bericht ironisch opvatten? Of valt het gewoon in de ik-moet-dat-team-niet-categorie, dus ik zeg maar wat??
1 augustus 2015 09:09
@miguelon
Met CTRL-F kun je checken of je bewering klopt. Ik tel er sowieso drie, dus niet alleen Martin. En dan tel ik de stagiaires niet mee.
1 augustus 2015 10:07
Pozzato heeft een grote naam maar dat komt meer door zijn uitstraling. Opvallende verschijning in zijn ferrari en met zijn pozzierlijke tattoo's. Het is nooit een veelwinnaar geweest die veel mensen wel in hem zagen toen hij MSR won. Rijdt sporadisch een goede uitslag maar het beste is er duidelijk vanaf.
1 augustus 2015 10:08
@miguelon
Moeten we jouw bericht ironisch opvatten? Of valt het gewoon in de ik-moet-dat-team-niet-categorie, dus ik zeg maar wat??
1 augustus 2015 10:56
Clarke naar BMC zou ik jammer vinden, heerlijke vrijbuiter bij Orica.
1 augustus 2015 11:18
Edit redactie: Dank
1 augustus 2015 11:22
Bedankt voor de vertaling van het bericht van Cyclingnews..
1 augustus 2015 11:31
1 augustus 2015 11:44
Mooi overzicht. Toch behoorlijk wat verschuivingen op de transfermarkt.
Cannondale-Garmin kan wel eens zwakker het volgend seizoen beginnen zonder Martin en Hesjedal.
1 augustus 2015 11:52
@miguelon, Sky?
Nee dat lijkt me juist niet willekeurig. Peters en Geoghean Hart zijn twee van de meest talenvolle Britten (lijkt me logisch dat Sky de ploeg is die ze die kans geeft) en Sky staat bekend om zijn sterke team in de bergen in grote rondes, dus Landa, Izagirre, Martin en Kwiatkowski zijn ook logische versterkingen, zeker als je na gaat dat Sky vaak niet sterk is in heuvelklassiekers en dat die twee laatstgenoemde daar verandering in kunnen brengen.
1 augustus 2015 12:06
Ik weet niet of iemand het gemerkt heeft maar in 2015 was er bij Katusha zelf geen plaats meer voor Michail Ignatiev. (olympisch kampioen puntenkoers & Wereldkampioen tijdrijden bij beloften) Ontzettend jammer dat zo'n renners verdwijnen door zal ik maar zeggen de "geld"crisis die er leeft in het peleton. Khoop dat hij volgend seizoen terug word opgepikt, want dit is een renner die bij iedere ploeg van waarde kan zijn. Bevoorbeeld bij Lotto-jumbo ze kunnen daar verdorie wel wat versterking gebruiken.
1 augustus 2015 12:15
Wat wordt sky sterk landa kwiatkoski en Dan mischien ook nog martin dat wordt overmacht volgend jaar
1 augustus 2015 14:02
Europcar is dit jaar geen W.T.ploeg meer (zie stagiairs)
1 augustus 2015 20:36
wat zijn trek en garmin druk bezig, zijn de niet tevreden met de nederlands kopmannen? :p

Om te reageren moet je ingelogd zijn.