Wielertransfers 2016: Debusschere, Frans kampioen Tronet, Bouhanni…
Jens Debusschere - foto: Sirotti, archief
zondag 19 juli 2015 om 10:30

Wielertransfers 2016: Debusschere, Frans kampioen Tronet, Bouhanni…

De Tour de France nadert inmiddels al de tweede rustdag en dat betekent ook dat de transfermarkt op gang komt. De geruchtenmolen maalt dan ook op volle toeren: welke renners blijven waar ze nu zitten en wie wisselt van ploeg? WielerFlits zet de heetste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje. Ook krijgen sommige renners vanaf 1 augustus de kans zich te bewijzen via een stageperiode.

Jens Debusschere
Lotto Soudal is tevreden over Jens Debusschere, en dat laat de formatie merken. De Belgische ploeg heeft de nationale kampioen van 2014 namelijk voor drie extra jaren vastgelegd. De sprinter is nu tot eind 2018 verbonden aan zijn ploeg. Momenteel rijdt Debusschere zijn eerste Tour de France.


Steven Tronet
Dé verrassing van het Frans kampioenschap was Steven Tronet. De spurter van Auber 93 verbaasde vriend en vijand met zijn overwinning. Aangezien de 28-jarige coureur op continentaal niveau actief is, lonken veel profploegen naar de diensten van de nationale kampioen. Volgens Le Telegramme hebben meerdere ploegen een contract klaarliggen, waaronder Bretagne-Séché Environnement.

Daniele Colli - foto: Sirotti

Daniele Colli – foto: Sirotti

Daniele Colli
De beelden na de valpartij van Daniele Colli staan bij vele wielervolgers in het geheugen gegrift. De Italiaan van Nippo-Vini Fantini brak in de Giro zijn linkerarm en is momenteel herstellende. Hij is al op hoogtestage geweest en hoopt snel zijn rentree te maken. Zijn ploeg heeft de 33-jarige sprinter in ieder geval een nieuw contract aangeboden tot eind 2016, dat Colli ondertekend heeft.


Lotto Soudal
De vruchten plukken van je eigen opleidingsploeg, dat is wat Lotto Soudal doet. Zij gunnen drie renners van Lotto Soudal U23 een stage bij de WorldTour-tak. Dries Van Gestel (20), Frederik Frison (22) en Kenneth Van Rooy (21) zijn de gelukkigen, meldt de ploeg vol trots op haar website.

Florian Senechal - foto: Sirotti

Florian Senechal – foto: Sirotti

Cofidis
Het contract van Florian Senechal bij Cofidis is opengebroken en verlengd tot en met eind 2017. De 22-jarige Fransman rijdt sinds 2014 voor de rode équipe en debuteert dit jaar in de Tour de France. In het verleden won hij al de junioreneditie van Parijs-Roubaix.

Cofidis heeft daarnaast drie jonge renners uitgenodigd voor een proefperiode. Vanaf 1 augustus zijn Rayane Bouhanni (19), Hugo Hofstetter (21) en Xabier San Sebastian (19) actief namens de Franse ProContinentale-ploeg. Rayane is het kleine broertje van Nacer. Hij heeft dit jaar nog niet gewonnen, maar reed in de Paris-Arras Tour (2.2) wel naar enkele top tien-plaatsen. Hofstetter, een Fransman, werd dit jaar derde in de belofteneditie van Parijs-Roubaix. De Spanjaard San Sebastian won dit jaar al een rit in de Ronde de l’Isard (2.2U).


Wanty-Groupe Gobert
Drie stageplekken worden opgevuld bij de Belgische ProContinentale ploeg, aldus DirectVelo. De Belgen Robin Stenuit en Kevin Callebaut, en de Fransman Romain Barasso mogen zich bewijzen. Stenuit (25) is een sprinter en heeft dit jaar al drie UCI-zeges geboekt namens Veranclassic-Ekoi. Callebaut (23) koerst bij Cibel en reed vooral in kleinere koersen goede uitslagen, terwijl de 22-jarige Barasso zich onlangs regionaal kampioen kroonde.

Gregor Mühlberger - foto: Sirotti, archief

Gregor Mühlberger – foto: Sirotti, archief

Bora-Argon 18
Het Duitse Bora-Argon 18 verwelkomt eind dit seizoen twee Oostenrijkers. Gregor Mühlberger (21) en Lukas Pöstlberger (23) hebben een stageperiode afgedwongen bij de ProContinentale formatie.

Mühlberger rijdt voor Felbermayr – Simplon Wels en was vorig jaar ook al stagiair bij NetApp-Endura, de voorganger van Bora-Argon 18. Hij wist dit jaar al de GP Izola (1.2), de Course de la Paix (2.NCup) en de Oberösterreichrundfahrt (2.2) te winnen. Pöstlberger koerst voor Tirol en won dit jaar al de An Post Ras (2.2) en een etappe in de voorbije Ronde van Oostenrijk (2.HC).


AG2R La Mondiale
Ook het Franse AG2R La Mondiale geeft twee coureurs een stageplek. François Bidard (23) mag – net als vorig jaar – weer zijn kwaliteiten laten zien aan de ploegleiding van de WorldTour-formatie. Hij werd onder meer vierde in het eindklassement van de Rhône Alpes Isère Tour (2.2). Zijn leeftijdsgenoot Romain Campistrous reed dit jaar naar een achtste plek in de Tour des Pays de Savoie (2.2) en is ook uitgenodigd. Een derde stagiair is nog niet bekend.


Androni Giocattoli
Gianni Savio kijkt ook naar jong talent, volgens TuttobiciWeb. De baas van Androni Giocattoli laat Mattia Viel ruiken aan het koersen als prof. De 20-jarige Italiaan rijdt normaliter voor Chambery CF, de opleidingsploeg van AG2R La Mondiale. Hier is hij ploegmaat van de Nederlander Jaap de Jong. Viel debuteert op 2 augustus in de Prudential RideLondon & Surrey Classic.


Jim Aernouts
Veldrijden. Het is hoogzomer, maar ook voor de veldrijders begint zo langzamerhand de voorbereiding op hun winter. Jim Aernouts heeft een nieuwe werkgever gevonden. De Belg is 24 juni j.l. overgestapt van Sunweb-Napoleon Games naar Telenet-Fidea.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
19 juli 2015 10:33
Lotto Soudal is erg goed bezig om Belgische renners een kans te geven. Één van de ploegen waarvan ik het meest heb genoten dit seizoen. In het voorjaar lekker aanvallend gereden en ook in de Tour onderscheiden ze zich.
19 juli 2015 10:40
Edit redactie: Merci. Is aangepast
19 juli 2015 10:49
Hopen dat die San Sebastian ook de Baskische klassieker wint...
Toch wel handig dat je veel renners kent van PCM haha
19 juli 2015 10:53
Jim Aernouts is al per direct overgestapt: bron
Edit redactie: Ah oke! Wordt aangepast
19 juli 2015 11:03
Weten jullie per renner ook de startdatum van de proefperiode? "Eind dit seizoen" is nogal vaag. Alvast bedankt!
19 juli 2015 11:08
@Wielario
De stageperiode gaat in vanaf 1 augustus, en duurt tot het einde van het jaar. (Is ook toegevoegd aan de inleiding)
19 juli 2015 11:16
Worden de teams gecompenseerd voor het afstaan van de renners? Zo ja, hoe?
19 juli 2015 11:19
Nee. En er zijn ook continentale ploegen die weigeren hun renners 'uit te lenen', Bora wilde eigenlijk ook nog een Duitse renner een stageplaats geven maar het team weigerde medewerking. Maar een renner mag gedurende de stageperiode zowel voor het eigen als het stageteam uitkomen (niet in dezelfde wedstrijd, dat is wat lastig :)).
19 juli 2015 11:28
Tronet zou volgens mij best naar Europcar gaan, de sponsor houdt er mee op en met de franse kampioen in je ploeg kan de zoektocht naar een sponsor wel beter gaan
19 juli 2015 12:11
Mühlberger is op dit moment het grootste talent in de hele CT, met de mogelijke uitzondering van Oomen en Petilli. Daar heeft Bora een hele goeie aan.
19 juli 2015 12:14
Leuk dat Bora ook 'in de buurt' blijft kijken. 2 zeer aardige Oostenrijkse renners. Ook benieuwd naar het jongere broertje van Nacer. Lotto-Soudal inderdaad sympathiek en goed bezig.
19 juli 2015 12:24
Bouhanni was vorig jaar een van de betere junioren. San Sebastian is ook een talentvolle Baskische snelle man die al eens stage liep bij (volgens mij) Euskadi/Murias.
19 juli 2015 12:57
Jammer dat er bij Lotto geen ruimte is voor Laurens De Plus, won toch eerder deze week een bergrit in de Valle d'aosta, maar is mss nog net iets te jong voor het profpeloton!
Van Rooy is de beste van de U23 ploeg op dit moment en Frison is een goeie tijdrijder!
20 juli 2015 08:32
@Woutie
Voor wie is dat goed? Ik denk dat als je op je 28e eindelijk prof wordt, dat het dan misschien een idee is om voor zekerheid te kiezen? Dat je tenminste 1 of 2 seizoentjes kan laten zien wat je kan?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.