Wielertransfers 2016: Jens Mouris, Sacha Modolo, Tinkoff-Saxo, Astana…
Jens Mouris - foto: Sirotti
donderdag 13 augustus 2015 om 14:00

Wielertransfers 2016: Jens Mouris, Sacha Modolo, Tinkoff-Saxo, Astana…

De transfermarkt is open en de eerste handtekeningen mogen officieel gezet worden. Toch gaan er nog steeds geruchten rond over wie waar naartoe gaat. Verlengt een renner zijn contract, of zoekt hij andere oorden op? WielerFlits zet de laatste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje in het transferoverzicht.

Jens Mouris
Nadat bekend werd dat Jens Mouris komend seizoen niet rijdt bij Orica-GreenEDGE, werd zijn naam direct genoemd bij Roompot Oranje Peloton. Bij de Nederlandse ploeg heeft Pieter Weening, zijn ploegmaat in Australië, wel een contract voor 2016 getekend. Mouris’ management, SEG Cycling, meldde dat er al een overeenkomst is met een ploeg. Ploegleider Erik Breukink maakte op L1 bekend dat het in ieder geval niet om zijn Roompot Oranje Peloton gaat.

Sacha Modolo
De naam van Sacha Modolo is al vaak voorbijgekomen in deze rubriek. De Italiaan is einde contract bij Lampre-Merida en heeft met zijn twee sprintzeges in de Giro veel interesse gekregen van buitenlandse ploegen. Tegen CyclingNews zegt Modolo graag bij zijn huidige werkgever te willen blijven, “maar ik heb twee andere interessante aanbiedingen. In de nabije toekomst zal ik een keuze maken.” Eerder al werd Etixx-Quick-Step gelinkt aan de spurter.

foto: ANSA/DANIEL DAL  ZENNARO

Sacha Modolo – foto: ANSA/DANIEL DAL ZENNARO

Tinkoff-Saxo
Zes renners van de huidige selectie zullen ook in 2016 de kleuren van Tinkoff-Saxo verdedigen. Het gaat hierbij om Jesper Hansen, Michael Kolar, Pawel Poljanski, Ivan Rovny, Nikolay Trusov and Jay McCarthy. De Russische formatie had al veertien coureurs onder contract staan voor 2016 (met een doorlopende verbintenis), waaronder Alberto Contador, Peter Sagan en Ivan Basso. In de tweede helft van augustus zal men nog meer contractverlengingen openbaren. Ook gaan de komende weken nieuwkomers gepresenteerd worden.

Astana
Laurens De Vreese mag langer blijven bij Astana. De Belg debuteerde dit jaar bij de Kazachstaanse formatie en had nog geen duidelijkheid voor het komende seizoen. Hij krijgt een nieuw eenjarig contract, evenals de Oekraïner Andrey Grivko en Dmitriy Gruzdev uit Kazachstan. Het trio blijft tot eind 2016 in het lichtblauw koersen.

Lucinda Brand werd Nederlands kampioen in Emmen - foto: Rudie Ottens

Lucinda Brand werd Nederlands kampioen in Emmen – foto: Rudie Ottens

Lucinda Brand
Rabo-Liv heeft de Nederlandse kampioene in haar gelederen, en wil dat graag zo houden in 2016. Lucinda Brand heeft haar contract namelijk verlengd met één seizoen, waardoor ze nog minimaal een jaar aan haar huidige ploeg verbonden zal blijven. De 26-jarige renster had interesse van meerdere ploegen, maar was vastbesloten om in eigen land te blijven. “Ik heb hier al mooie jaren meegemaakt en zit lekker in mijn vel. Moet je dan vertrekken?” Naast de NK-titel wist Brand ook twee etappes in de Giro Rosa te winnen.

Jo Piels
Twee nieuwkomers voor de continentale ploeg van Jo Piels. Jelle Wolsink maakt de overstap van Metec-TKH. De 19-jarige renner uit Hengelo droeg in het begin van de Topcompetitie nog de jongerentrui, maar is in dat klassement afgezakt naar plaats vijf. Naast Wolsink verwelkomt de ploeg ook Gijs Verdick. Deze renner uit Laren is 21 jaar oud en rijdt dit seizoen voor Sensa Kanjers voor Kanjers.

Cyclingteam Jo Piels versterkt zich volgend jaar ook met belofte Maikel Bos. De man uit Oldebroek koerst nu nog voor eliteploeg Lotto-Jumbo de Jonge Renner. Bos was in 2011 op het NK baanwielrennen bij de junioren goed voor zilver op de puntenkoers, waarna hij overstapte naar de beloften. Grote overwinningen zaten er nog niet in, maar tweede plaatsen in de Grote Omloop van de Veenkoloniën en de Molenomloop van Schermer komen niet uit de lucht vallen.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
13 augustus 2015 14:09
Edit redactie: Thanks, is aangepast
13 augustus 2015 14:27
Waar zal Mouris heen gaan? Kan me niet voorstellen dat het een WT ploeg is, geen Roompot, wat dan?
13 augustus 2015 14:32
Mouris is heel erg ingeburgerd in het Australische, dus mijn gok is Drapac of UHC.
(Al hebben ze er bij Tinkov of Trek ook een handje van om iets oudere knechten aan te trekken (+ een aantal Aussies/Kiwis in de gelederen))
13 augustus 2015 14:43
@west

UHC is Amerikaans, maar ik denk ook Drapac. Ik verwacht ook geen WT-ploeg.
13 augustus 2015 15:04
Drapac lijkt me de meest logische optie voor Mouris. Een WT-ploeg zou me zeer verbazen.
13 augustus 2015 15:21
@Topgear
UHC is een Engelstalige ploeg met meerdere Australische renners en een verleden met Nederlandse Renners. Vandaar.
13 augustus 2015 15:51
Schijnt dat Mouris ook wordt gelinkt aan MTN vanwege Cornelisse.
13 augustus 2015 17:39
Lang geen gekke gedachte Arema PCT. Denk dat we snel uitsluitsel krijgen.
13 augustus 2015 18:36
er zijn wel nog niet veel transfers gebeurd :s
13 augustus 2015 19:43
Sacha Modolo zou echt wel een slechte transfer zijn voor etixx
Gewoon Cavendish houden lijkt mij voor hen de beste optie
13 augustus 2015 19:53
Ik denk ook mouris naar Drapac
13 augustus 2015 20:11
D Martin schijnt contract verlenging gewijgerd te hebben ......
etixx??
trek??
13 augustus 2015 20:43
@billi
Raar dat ze hem dan wel opstellen in de Vuelta.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.