Wielertransfers 2016: Meyer, Amador, Oliveira, Fraile
zaterdag 5 september 2015 om 20:30

Wielertransfers 2016: Meyer, Amador, Oliveira, Fraile

De transfermarkt is open en de handtekeningen mogen officieel gezet worden. Langzaam worden plekjes opgevuld bij ploegen, of wordt de knoop doorgehakt of er wel of niet verlengd gaat worden. Moet een renner andere oorden opzoeken? WielerFlits zet de laatste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje in het transferoverzicht.

Cameron Meyer
Cameron Meyer vertrekt na vier jaar bij Orica-GreenEDGE. De 27-jarige Australiër kan kiezen uit aanbiedingen van diverse ploegen. Volgens Cyclingnews zijn er momenteel gesprekken met Giant-Alpecin, Team Sky, MTN-Qhubeka, BMC, IAM Cycling, Etixx-Quick Step en Cannondale-Garmin. Damien Howson heeft zijn contract met de Australische formatie met één seizoen verlengd.

Andrey Amador

Andrey Amador – Foto: Sirotti

Movistar
Het Spaanse Movistar heeft bekend gemaakt dat het de contracten van vier van zijn renners heeft verlengd. De Costa Ricaan Andrey Amador, de Italiaan Adriano Malori en de Spaanse broers José and Jesús Herrada rijden ook in 2016 voor de formatie van Eusebio Unzué. Amador werd in mei nog vierde in het eindklassement van de Giro d’Italia.  Malori werd dit seizoen Italiaans kampioen tijdrijden en won de proloog in Tirreno-Adriatico.

Nelson Oliveira
Nelson Oliveira boekte gisteren in Tarazona de belangrijkste overwinning van zijn seizoen. De 26-jarige Portugees heeft een aflopend contract bij Lampre-Merida, waarmee hij nog in gesprek is over een verlenging. Volgens Biciccilismo hoeft Oliveira niet bang te zijn dat hij volgend seizoen zonder ploeg zit. Er zouden al meerdere teams uit de WorldTour geïnformeerd hebben naar zijn diensten.

Omar Fraile

Omar Fraile – Foto: Sirotti

Omar Fraile
Omar Fraile is bezig aan een opvallende Vuelta. De 25-jarige Spanjaard draagt al enige tijd de bergtrui en rijdt zich daarmee in de kijker van diverse ploegen. Volgens Biciciclismo is hij dicht bij een overstap naar MTN-Qhubeka. Caja Rural-RGA raakt met het vertrek van Fraile een tweede belangrijke renner kwijt. Eerder maakte Amets Txurruka bekend volgend seizoen voor Orica-GreenEDGE te rijden.

Manuele Boaro
Manuele Boaro rijdt ook in 2016 voor Tinkoff-Saxo. De 28-jarige Italiaan komt al sinds 2010 uit voor de ploeg, die destijds nog Saxo Bank-Sungard heette. Dit jaar had hij een belangrijk aandeel in de overwinning van Alberto Contador in de Giro d’Italia. Daarnaast won Boaro een etappe in de Franse rittenkoers Circuit Cycliste Sarthe.

Ronan van Zandbeek
Ronan van Zandbeek verlaat Join-S|De Rijke. De 26-jarige Brabander liet via Twitter weten dat hij volgend seizoen voor een andere ploeg rijdt. Welke ploeg dat zal zijn, is nog niet bekend.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
5 september 2015 21:19
Geen idee waarom zoveel ploegen interesse hebben in Meyer? Zo'n goed seizoen heeft hij ook niet gehad. Giant heeft volgens mij als enige ploeg nog geen nieuwe renner gehaald?
5 september 2015 21:34
Txurruka naar Orica om het vertrek van Meyer op te vangen?
5 september 2015 21:34
Giant zou interesse hebben in Hoelgaard, maar die heeft nog niet getekent. Astana heeft nog niemand aangetrokken voor volgend jaar.
5 september 2015 21:39
@TeamNL Meyer heeft wel al twee ritten in de Ronde van Zwitserland gewonnen en de Tour Down Under. Daarnaast kan hij klassementen rijden in kleine rondes en hij is 27 jaar (nog potentie en beste jaren breken aan).
5 september 2015 21:53
Van Zandbeek naar Roompot dan neem ik aan?
5 september 2015 22:08
Rond Lotto-Soudal blijft het toch ook wel stil dit jaar, buiten wat verleningen en geruchten over Topsport-Vlaanderen renners en die Pool Bernas. Opvallend want zonder Jurgen Van den Broeck (en wat met Vanendert?) komt er toch wel wat budget vrij zou je denken.
5 september 2015 22:11
@Neilstrung, ik neem aan dat ze wel wat bonussen aan Greipel hebben moeten uitdelen :p.
Maar inderdaad opvallend!
6 september 2015 00:34
Ik mag er toch vanuit gaan dat Van Zandbeek inderdaad volgend jaar in het oranje van roompot rijdt!
6 september 2015 10:07
Wel vreemd dat Meier weggaat bij OGE, net nu die een Rondeploeg aan het bouwen zijn. En Weening ook al, zo verliezen ze toch heel wat ervaring.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.