Wielertransfers 2016: Mezgec, Mohoric, Breschel, Katusha, FDJ
Foto: Sirotti
vrijdag 11 september 2015 om 12:00

Wielertransfers 2016: Mezgec, Mohoric, Breschel, Katusha, FDJ

Het einde van het wielerseizoen komt in zicht, maar de transfermarkt is nog in volle gang. Langzaam worden plekjes opgevuld bij de wielerploegen. WielerFlits zet de laatste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje in het transferoverzicht.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Luka Mezgec
Luka Mezgec verlaat na drie seizoenen Giant-Alpecin. De snelle Sloveen zet zijn loopbaan voort bij Orica-GreenEDGE. De 27-jarige Mezgec tekent een contract voor twee jaar. Mezgec won vorig jaar een etappe in de Giro d’Italia en drie ritten in de Ronde van Catalonië.

Matej Mohoric

Matej Mohoric – Foto: Sirotti

Matej Mohoric
Zijn landgenoot Matej Mohoric verruilt Cannondale-Garmin voor Lampre-Merida. Dat bevestigde manager Giuseppe Saronni op de Italiaanse radio. De 20-jarige Mohoric (in 2013 wereldkampioen bij de beloften) tekent een contract voor twee jaar. Hij wordt er ploeggenoot van het Italiaanse sprinttalent Simone Consonni. De 20-jarige renner maakt volgend seizoen zijn profdebuut. Consonni komt over van Colpack, dat satellietploeg wordt van Lampre-Merida.

Katusha
Katusha heeft de komst van Jurgen Van den Broeck bevestigd. De 32-jarige Belg tekende een contract voor één seizoen. Daarnaast versterkte de Russische formatie zich met het Duitse talent Nils Politt. De 21-jarige renner maakt de overstap van Team Stölting en is regerend Duits kampioen bij de beloften. Politt, die reeds als stagiair actief is voor Katusha, tekende voor twee seizoenen. Eerder dit jaar maakte hij indruk met een zesde plaats in de Bayern Rundfahrt. Volgens Nuestro Ciclismo rijdt ook Jhonatan Restrepo de komende twee jaar voor Katusha. De 20-jarige Colombiaan is momenteel eveneens als stagiar aan de ploeg verbonden.

Matti Breschel - Foto: Sirotti

Matti Breschel – Foto: Sirotti

Matti Breschel
Matti Breschel vertrekt aan het einde van het seizoen bij Tinkoff-Saxo. De 31-jarige Deen vertelde aan de Deense krant BT al een aanbieding van een ander WorldTour-team op zak te hebben. Naar verluidt gaat het om Cannondale-Garmin.

Haimar Zubeldia
Haimar Zubeldia plakt nog een jaartje aan zijn carrière vast. De 38-jarige Bask heeft zijn contract bij Trek Factory Racing met één seizoen verlengd. Zubeldia begon in 1998 als profrenner bij Euskaltel. Na elf seizoenen maakte hij de overstap naar Astana, waarna een jaar later RadioShack zijn nieuwe werkgever werd. De ploeg maakte bekend dat ook Boy van Poppel nog een jaar aan de ploeg verbonden blijft.

FDJ
Daniel Hoelgaard maakt volgens Procycling.no volgend jaar zijn profdebuut bij FDJ. De Franse formatie heeft de 22-jarige Noor voor twee seizoenen vastgelegd. Hij maakt de overstap van het continentale Team Joker. Eerder kwam hij uit voor de opleidingsploeg van Etixx-Quick Step. Hoelgaard werd vorig weekend nog zesde in de Kernen Omloop Echt-Susteren. Eerder werd al bekend dat zijn landgenoot Odd Christian Eiking de komende seizoenen bij FDJ onder contract staat. FDJ trok voor volgend seizoen al Ignatas Konovalovas (Marseille 13-KTM), Jérémy Maison (neo-prof) en Sébastien Reichenbach (IAM Cycling) aan. De ploeg van Marc Madiot ziet na dit jaar Anthony Geslin (stopt) en Arnold Jeannesson (Cofidis) niet terugkeren.

Romain Feillu

Romain Feillu – Foto: Sirotti

Bora-Argon 18
Bora-Argon 18 heeft enkele belangrijke renners uit zijn sprinttrein langer vastgelegd. Shane Archbold, Ralf Matzka, Christoph Pfingsten en Michael Schwarzmann blijven in 2016 Sam Bennett ondersteunen, zo meldt de Duitse ProContinentale formatie op zijn website. De ploeg maakte eerder al bekend dat het Oostenrijkse talent Gregor Mühlberger de komende twee jaar voor de ploeg rijdt. De 21-jarige renner werd vorige maand elfde in de Ronde van de Toekomst.

Romain Feillu
Romain Feillu staat volgens het Franse Velopro in de belangstelling van Wanty-Groupe Gobert. De 31-jarige sprinter moet vertrekken bij Bretagne – Séché Environnement, dat volgend jaar als Fortuneo-Vital Concept verder gaat. Een overstap naar Wanty-Groupe Gobert zou een hereniging met ploegleider Hilaire Vanderschueren betekenen. De twee werkten eerder samen bij Vacansoleil.

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
11 september 2015 10:48
Mohoric toch al aan zijn tweede seizoen toe bij de prof maar nog weinig laten zien. Wel nog maar twintig uiteraard. Wordt bij Lampre herenigd met de runner-up van Firenze, Meintjes
11 september 2015 10:49
@redactie Hoelgaard en FDJ hebben de transfer op Twitter ook bevestigd. Hoelgaard tweet over FDJ als ploeg voor 2016 en FDJ citeert.
11 september 2015 10:58
Goede deal van Lampre, met Colpack haal je gelijk de helft van alle Italiaanse talenten binnen (de andere helft zit bij Zalf).

Mohoric komt nu wel zo onderhand op de leeftijd dat toch wat resultaten moet neerzetten. Hopelijk gaan ze bij Lampre wat zorgvuldiger met hem om door hem geen allround-rooster te geven zoals Cannondale deed. Ik zou hem laten pieken richting rondjes als Slovenië en de Settimana Coppi.

Politt zie ik wel wereldkampioen tijdrijden bij de beloften worden. In dat geval is Katusha er weer snel bij, net als Bystrom vorig jaar.
11 september 2015 11:02
Mohoric had waarschijnlijk twee jaar al geleden gekozen voor een Italiaanse ploeg en werd toen geconfronteerd met de fusie met Vaughters. Hij is niet de enige uit de Cannandale stal die daar niet echt uit de verf kwam. Lampre lijkt me een goede stap voor hem.
11 september 2015 11:03
Zoon van Eddy Bouwmans (Dylan) heeft getekend bij Rabo Dev Team.
11 september 2015 11:09
Mohori was een van de grootste talenten in Valkenburg, sindsdien valt hij bij de profs iets tegen. De ene groeit verder door, de ander blijkt bij de beloften al op z'n piek te zitten. Lijkt zijn probleem te zijn.

Mezgec valt tegen dit jaar. Vorig jaar was een prima jaar.

En VDB...tsja. We zullen wel zien..
11 september 2015 11:55
edit redactie: niet doen

Mohoric, dat zou toch een van de grotere talenten in het peloton zijn. Benieuwd of het er bij Lampre uit gaat komen, achter Ulissi en Costa de heuvelklassiekers rijden lijkt me?
11 september 2015 12:43
Mohoric is gewoon te vroeg prof geworden. Die reed nog maar 1 jaar bij de beloften, en werd toch wel enigszins verrassend wereldkampioen (behoorde toch niet echt tot de favorieten). Die jongen had nog gewoon een jaar langer bij de beloften moeten blijven. Hij was namelijk echt nog te groen voor de WT.

Ik hoop niet dat hij al opgebrand is.
11 september 2015 13:50
Met het vertrek van Mezgec begint de sprintersbrigade bij Giant-Alpecin wel aardig uit te dunnen. Vorig jaar al Janse van Rensburg en Ahlstrand. En met Degenkolb die te veel allrounder is geworden, Arndt die niet doorbreekt en Kittel waarvan ik de toekomst onzeker vind lijkt de basis wel smal te worden.

Ben ik trouwens de enige die vind dat de successen van Degenkolb in het voorjaar en Dumoulin in de Vuelta aardig verhullen dat de meeste renners bij Giant een dramatisch seizoen doormaken.
Kittel virus/burn-out, Veelers hele jaar in de lappenmand, de doorbraak van Barguil die uitblijft, Mezgec die zijn snelle benen kwijt lijkt te zijn, Olivier die gedemotiveerd afhaakt. Talenten als Arndt, de Ludvigssons, Craddock, Haga en Preidler waar geen progessie meer in zit.
Oké, nog lichtpunten als de prachtzege van Geschke in de Tour en het voorjaar van Zico Waeytens maar over de hele linie zijn er teveel renners die falen en is de basis dus te smal. Ook op de transfermarkt is het nog muisstil rond de ploeg.
11 september 2015 14:03
@Tutu888 Arndt doet het best goed dit jaar hoor.
11 september 2015 14:26
@Team Amsterdam
Omdat hij net een etappe in Alberta gewonnen heeft? Arndt is in de Giro, Tour de Suisse, Polen en Eneco gestart als (mede)sprinter van dienst bij Giant en nergens heeft hij een rol kunnen spelen. Best goed is in deze nog wat anders dan progressie.
11 september 2015 14:43
Giant mist vooral Kittel. verder is Barguil gewoon op schema, die jongen is 23 en reed prima mee met de top in de Tour.
Preidler en Craddock zit wel degelijk progressie in.

Mezgec inderdaad wat minder. Daartegenover een veel sterkere Degenkolb die het team twee enorme overwinningen schenkt en natuurlijk de fenomenale Tom Dumoulin. Het is een kwestie van hoe je er naar kijkt, ik denk dat de sponsor dit jaar meer exposure heeft dan vorig jaar.
11 september 2015 15:07
@Christian
Sponsor en ploegleiding zullen zeker zeer tevreden zijn. En er zijn meer ploegen die leunen op 1 of 2 renners maar ik vind dat er achter die successen toch ook het nodige misgaat bij Giant.
11 september 2015 15:37
Er is wel een kleine exodus van Denen gaande bij Tinkoff-Saxo. Toch jammer eigenlijk.
11 september 2015 15:50
@Tutu888; doorbraak van Barguill die uitblijft? Tour niet gezien?
11 september 2015 16:03
@Arema
Deels wel, deels op vakantie. Barguil reed inderdaad verrassend sterk in de eerste twee weken maar zakte er daarna toch wat door. Maar voor een renner die twee jaar geleden heel indrukwekkend twee etappes in de Vuelta won (vooral die zege tegen Uran) heb ik hem geen stappen zien maken.
11 september 2015 16:48
Niet helemaal eens Tutu....preidler ontwikkelt zich wel degelijk, Geschke wordt steeds beter, Arndt wellicht geen reuze stappen, maar die komt er wel, Sinkeldam aardig, Craddock beter....maar er moet inderdaad wel veel van Degenkolb en Dumoulin komen.

Maar dat ze afscheid nemen van wat sprinters lijkt me prima. Ze willen immers meer allround worden, dan heb je geen 8 sprinters nodig.
11 september 2015 18:30
Opzich wel opmerkelijk dat Cannondale Garmin nu opeens 2 sprinters heeft, met Mezgec en Wippert. Hopelijk spelen ze dit goed uit.
11 september 2015 18:34
Beste nieuws van de dag: Zubeldia tekent nog een jaartje bij.
11 september 2015 19:39
@MME
Mezgec tekent bij Orica, niet bij Cannondale. Met Matthews en Ewan hebben ze daar overigens al twee sprinters.
13 september 2015 17:35
Een aantal leuke transfers.
Mohoric: goed dat hij naar Lampre kan, hoe hij eruit werd gereden in de Vuelta was wel niet goed maar hier zou hij toch wat meer in de luwte moeten kunnen werken.
Mezgec: eindelijk! In de vlakke sprints lijkt hij mij de kopman voor GreenEdge, ik zie hem veel winnen.
Breschel: goed seizoen gereden, hopelijk kan hij nog eens pieken richting voorjaar.
Feillu: haalde bij Vanderschueren het hoogste rendement dus een terugkeer lijkt mij ideaal voor hem.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.