Wielertransfers 2016: Movistar, Stuyven, Martinelli, Blythe, Eisel…
Jasper Stuyven - foto: Sirotti
dinsdag 4 augustus 2015 om 17:45

Wielertransfers 2016: Movistar, Stuyven, Martinelli, Blythe, Eisel…

De transfermarkt is open en de eerste handtekeningen mogen officieel gezet worden. Toch gaan er nog steeds geruchten rond over wie waar naartoe gaat. Verlengt een renner zijn contract, of zoekt hij andere oorden op? WielerFlits zet de laatste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje in het transferoverzicht.

Movistar
Jorge Arcas is de eerste aanwinst van Movistar voor 2016. De 23-jarige Spanjaard komt over van de amateurploeg Lizarte. Hij tekent voor twee seizoenen bij de WorldTour-formatie. Movistar ziet in Arcas een sterke, constante klimmer.

Daarnaast meldt Eusebio Unzue tegenover Diario de Navarra dat Movistar afscheid neemt van een viertal renners, te weten Gorka Izagirre, Beñat Intxausti, Pablo Lastras en John Gadret. Izagirre en Intxausti staan in de nadrukkelijke belangstelling van Sky.

Davide Martinelli
Etixx-Quick-Step heeft zich versterkt met Davide Martinelli. De jonge Italiaan van Colpack zet zijn handtekening onder een contract van twee jaar. In 2012 reed hij als stagiair bij Sky rond, maar nu is het Patrick Lefevere die hem binnenhengelt. Davide is de zoon van oud-prof Giuseppe Martinelli, die tegenwoordig directeur is bij Astana. Lefevere: “We denken dat hij kan een belangrijke rijder voor ons team kan worden, vooral in de klassiekers. Davide is een goede renner en een sterke tijdrijder, maar hij kan zich ook redden in sprints in een kleine groep, zoals zijn resultaten laten zien.”

Davide Martinelli - foto: Sirotti, archief

Davide Martinelli wordt prof bij Etixx-Quick-Step – foto: Sirotti, archief

Trek Factory Racing
De contractverlenging van Fabio Felline bij Trek Factory Racing hing al in de lucht nadat de Italiaan zelf een Twitter-bericht retweette, en dit nieuws is nu ook bevestigd door de Amerikaanse ploeg. De 25-jarige Felline won dit jaar al etappes in het Critérium International en de Ronde van Baskenland.

Ook Jasper Stuyven heeft zijn contract verlengd bij de ploeg van Bauke Mollema. De 23-jarige Belg werd vorig jaar prof bij Trek Factory Racing en rijdt zeker een derde seizoen bij Trek Factory Racing. Stuyven hoopt nog veel te leren van Fabian Cancellara. “Racen met hem is alles wat ik kan wensen”, zegt hij in het persbericht.

Adam Blythe
Orica-GreenEDGE neemt na een jaar alweer afscheid van Adam Blythe, aldus CyclingWeekly. De Brit was, nadat hij eind 2013 geen contract kreeg bij BMC, via het continentale NFTO teruggekeerd op het hoogste niveau. Orica-GreenEDGE gaf hem een eenjarig contract, en bij dat ene seizoen blijft het. Tinkoff-Saxo schijnt interesse te hebben in Blythe, mede door de aanwezigheid van Sean Yates. De Britse ploegleider werkte in 2014 samen met Blythe bij NFTO.

Bernhard Eisel bekijkt de mogelijkheden voor 2016 - foto: Sirotti, archief

Bernhard Eisel bekijkt de mogelijkheden voor 2016 – foto: Sirotti, archief

Bernhard Eisel
Bij Sky loopt hij uit zijn contract, Bernhard Eisel. Tegen CyclingNews vertelt de Oostenrijker dat hij meerdere opties heeft voor komend seizoen. De eerste mogelijkheid is een verlenging bij Sky, maar ook een overstap naar een Franse ploeg of mee verhuizen met Mark Cavendish zijn opties voor de 34-jarige coureur. Daarnaast zijn er gesprekken geweest met Trek Factory Racing. Zelf geeft Eisel, die overigens geen manager heeft en alle zaken zelf doet, de voorkeur aan een langer verblijf bij Sky, al wil hij wel een contract voor twee seizoenen.

Christopher Juul-Jensen
Het gerucht ging al een tijdje rond, maar nu is de transfer bevestigd: Christopher Juul-Jensen stapt over naar Orica-GreenEDGE. De 26-jarige Deen verlaat Tinkoff-Saxo, de ploeg waar hij in 2012 prof werd. De regerend nationale kampioen tijdrijden heeft voor twee seizoenen getekend bij zijn nieuwe Australische werkgever. Bij Orica-GreenEDGE komt hij met Magnus Cort Nielsen één landgenoot tegen. Juul-Jensen zal een belangrijke rol gaan spelen in de klassiekers.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
4 augustus 2015 19:05
Blythe maakte dit jaar inderdaad niet heel veel indruk. Het is een renner die beter een PCT ploeg kan vinden, op WT niveau komt hij net te kort, maar hij is eigenlijk te goed om weer voor zo'n klein Brits ploegje te gaan rijden.
4 augustus 2015 21:43
Ik zou die blythe nog wel wat voor een ploeg als Wanty vinden, zij missen toch wel een afwerker eigenlijk, en in de kleinere belgische wedstrijden moet hij toch mee kunnen doen voor de zeges lijkt me. En ook qua budget lijkt hij me niet een te dure renner voor zo'n ploegje. Maar dat vind ik trouwens ook van Aidis Kruopis die zou bij Wanty ook niet misstaan.
4 augustus 2015 22:14
"Bij Sky loopt hij uit zijn contract, Bernhard Eisel"

Is dit wel een correcte Nederlandse zin? Waarom niet gewoon: "Bij Sky loop Bernhard Eisel uit zijn contract"?
4 augustus 2015 22:44
Het stuk van Eisel is wel interessant. Er wordt namelijk gesuggereerd dat Cavendish sowieso gaat verhuizen.
4 augustus 2015 22:50
Wat een heerlijk stel talentvolle jonkies wordt dat daar bij Orica: Ewan, Cort Nielsen, Yates broers, Power.
4 augustus 2015 23:19
@ petros
'loop' is ook niet correct ;-)
Misschien moet TLJ eens even gaan polsen. Bernard is toch van het betere duw- en smijtwerk in de sprint en zou een goede leadout kunnen zijn voor Hofland/Van Asbroeck.
5 augustus 2015 07:27
Jasper Stuyven the next big thing,de nieuwe Musseeuw...kwestie van tijd natuurlijk.
5 augustus 2015 07:29
En Etixx dat 'nauwe familiebanden' onderhoud met Astana? Uitzonderlijk merkwaardig deze move.
5 augustus 2015 08:06
Uitzonderlijk merkwaardig? Lol :P
5 augustus 2015 08:48
@ti-Raleigh
Echt schitterende beschrijving van Eisel. Ook bij Cofidis zou hij niet misstaan om Nacer te helpen.
5 augustus 2015 09:21
Eisel is wel een van de meest ervaren specialisten in het besturen van de bus in bergritten, dus ik denk idd dat het een perfecte aankoop gaat zijn voor LottoNL Jumbo.

Wel opvallend dat Movistar geen stagiaires aanneemt, maar meteen een renner contracteert die nog niks bewezen heeft in grotere wedstrijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.