Wielertransfers 2016: Nieve, Dehaes, Astana, Hepburn, Jo Piels…
Mikel Nieve - foto: Sirotti
vrijdag 18 september 2015 om 19:15

Wielertransfers 2016: Nieve, Dehaes, Astana, Hepburn, Jo Piels…

Met slechts nog een maand wedstrijden in Europa, begint het wielerseizoen langzaam op zijn einde te lopen. De transfermarkt komt de laatste week op gang. Wat zijn de laatste mutaties? WielerFlits zet het laatste nieuws op een rijtje.

Mikel Nieve
Tinkoff-Saxo hengelde naar de diensten van Mikel Nieve, maar de Baskische klimmer blijft bij Sky. De 31-jarige renner is bezig aan zijn tweede jaar bij de Britse ploeg, en daar plakt hij nog twee seizoenen aan vast. Dit schrijft hij op zijn Twitter.

Astana
Michele Scarponi (35) en Davide Malacarne (28) zullen ook komend seizoen in het hemelsblauw te zien zijn. De Italianen hebben hun handtekening gezet onder een nieuw, eenjarig contract bij Astana.

PIC524783790

Michele Scarponi – foto: Sirotti

Michael Hepburn
Orica-GreenEDGE houdt Michael Hepburn nog twee jaar binnenboord. De Australiër, die in 2014 nationaal kampioen tijdrijden werd, heeft zijn contract verlengd. In die nieuwe verbintenis staat ook dat hij komend seizoen terug zal keren op de baan, daar waar Hepburns oorsprong ligt. Dit alles om in de zomer van 2016 deel te nemen aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Kristijan Durasek
Lampre-Merida zal ook in 2016 en 2017 Kristijan Durasek zien koersen in het herkenbare roze-blauw. De Kroatische eindwinnaar van de Ronde van Turkije en ritwinnaar in de Ronde van Zwitserland is zeer blij met zijn contractverlenging. Ook ploegmanager Brent Copeland is tevreden met de 28-jarige renner: “Je kan altijd op Kristijan rekenen. Zijn rol in de toekomst zal belangrijk zijn.”

Kenny Dehaes

Kenny Dehaes – foto: Sirotti

Kenny Dehaes
Dat de toekomst van Kenny Dehaes niet bij Lotto Soudal zou liggen, leek voor de hand te liggen. De laureaat van de GP Stad Zottegem van 2015 gaat voor 99,9 procent naar Wanty-Groupe Gobert, zegt de Belg tegen Het Nieuwsblad. “Diverse teams hadden interesse maar bij Wanty-Groupe Gobert bleek die net iets groter te zijn dan bij de rest. Daarom zal ik volgende week mijn handtekening zetten onder het door hen aangeboden contract”, aldus Dehaes, die sinds 2009 al deel uitmaakt van de selectie van Lotto Soudal (en diens voorgangers).

Larry Warbasse
IAM Cycling laat Larry Warbasse na één seizoen alweer gaan. De 25-jarige Amerikaan vertelt tegen VeloNews dat hij wel in de WorldTour zal koersen volgend jaar. “Ik zie mijzelf een goede knecht in de bergen worden, waar dat ook zal zijn”, zegt hij. Voor Warbasse in Zwitserse dienst reed, kwam hij twee seizoenen uit voor BMC.

Katusha
Jhonatan Restrepo wordt prof bij Katusha. De 20-jarige Colombiaan was al actief als stagiair bij de Russische formatie, en heeft tijdens die stage een contract afgedwongen. Omdat hij zijn debuut maakt als professioneel wielrenner, is de ploeg van Joaquim Rodriguez en Alexander Kristoff verplicht Restrepo een tweejarig contract aan te bieden.

Francis Mourey
FDJ neemt afscheid van Francis Mourey, vertelt hij tegen Vosges Matin. De 34-jarige Fransman komt al zijn hele carrière uit voor de Franse formatie. In 2004 maakte hij zijn debuut. De laatste overwinning van Mourey op de weg – hij rijdt ook in het veld – dateert van april 2013, toen hij de Tro Bro Leon op zijn naam schreef.

Tour de Luxembourg

Oliver Naesen – foto: Sirotti

Oliver Naesen
Topsport Vlaanderen-Baloise ziet Oliver Naesen een nieuwe stap maken in zijn carrière. De winnaar van La Poly Normande 2015 maakt zo goed als zeker een transfer naar IAM Cycling, meldt het Belgische TV Oost. De handtekeningen zijn nog niet gezet, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

Fortuneo-Vital Concept
Matthieu Boulo en Florian Guillou maken niet de overstap van Bretagne-Séché Environnement naar Fortuneo-Vital Concept. Dat melden Franse media. Eerder werd ook al bekendgemaakt dat Romain Feillu uit mag kijken naar een nieuwe werkgever.

Jo Piels - Foto: Marcel Koch

Jo Piels – Foto: Marcel Koch

Jo Piels
Veel contractverlengingen bij Jo Piels. De Nederlandse continentale formatie, die zich afgelopen weekend kroonde tot beste ploeg van de Topcompetitie, heeft Jeff Vermeulen, Elmar Reinders, Joey van Rhee, Rens te Stroet, Stefan Poutsma, Gert-Jan Bosman, Twan Brusselman, Adriaan Janssen, Tim Rodenburg, Stephan Bakker, Patrick van der Duin en Arvid de Kleijn langer aan zich weten te binden. Of Jochem Hoekstra blijft, is nog niet bekend.

Tweeling Gonçalves
José Gonçalves kennen we al. De 26-jarige Portugees heeft in zijn eerste seizoen bij Caja Rural-Seguros RGA zijn neus aan het venster gestoken. In de Boucles de la Mayenne werd hij vierde, en in de Ronde van Portugal wist hij één rit te winnen. Zijn debuut in een grote ronde maakte hij in de Vuelta. In vier etappes eindigde hij in de top vijf van een etappe. Zijn contract is verlengd met één jaar, en José krijgt in 2016 gezelschap van een goede bekende. Zijn eeneiige tweelingbroer Domingos Gonçalves maakt de overstap van Efapel.

Foto: Sirotti

José Goncalves – foto: Sirotti

Baptiste Planckaert
Wallonie-Bruxelles neemt Baptiste Planckaert over van Roubaix-Lille Métropole. De 26-jarige Belg kon rekenen op interesse van enkele profploegen, maar kiest dus voor een overstap naar de continentale ploeg uit eigen land. Florent Delfosse komt de gelederen van de geel-rode formatie ook versterken. Kevyn Ista en Thomas Wertz verlengen hun contract bij Wallonie-Bruxelles.

Antoine Démoitié
Naast bovengenoemde nieuwkomers, ziet Wallonie-Bruxelles ook iemand vertrekken. Antoine Démoitié wordt prof bij Wanty-Groupe Gobert, meldt zijn huidige werkgever. De renner van 24 jaar werd dit seizoen al tweede in de GP Stad Zottegem en de Handzame Classic.

Sebastian Lander
Oud-BMC-renner Sebastian Lander wordt weer prof. De Deen, die nog maar 24 lentes jong is, deed begin dit jaar twee stapjes terug. Na twee zeizoenen BMC reed hij zich bij Trefor-Blue Water in de kijker bij ONE, een Britse continentale ploeg die volgend jaar een ProContinentale sticker opgeplakt krijgt. Dit meldt ONE in een persbericht.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
18 september 2015 19:27
Mooie bloemlezing, top!
18 september 2015 19:27
Jo Piels met pupil van de week ?
18 september 2015 19:29
Warbasse: Giant of TLJ?
18 september 2015 19:31
De Wantyploeg word ook een erg sterke ploeg in de Belgische koersen hoor
18 september 2015 19:41
@Mooiman.
TLJ denk ik door het mislopen van Craddock (Weer een middelmatige knecht).
18 september 2015 20:07
Een colombiaan met denaam Rest-epo naar Katjoesja.... :-)
18 september 2015 20:07
@Redactie:
Bij het stukje over Lander:
Na twee zeizoenen BMC
18 september 2015 20:19
Het zou me niets verbazen als we Warbasse ook bij garmin zien straks.
18 september 2015 22:25
Wanty is goed bezig met Degand, Dehaes en Demoitie. Het werd ook wel eens tijd dat Demoitie de overstap naar de profs maakte.
Lander maakte dit seizoen niet echt indruk, verrassend dat hij weer terug naar de profs gaat.
Wel jammer dat Nieve blijft bij Sky.
19 september 2015 00:07
Leuk voor Caja-Rural dat ze Gonçalves kunnen behouden en er een tweede bij krijgen. Je zou toch denken dat er wel meer interesse voor hem zou zijn geweest na zijn goede optreden in de Vuelta.
19 september 2015 09:05
Wanty krijgt een leuk team, nu nog Romain Feillu erbij :) . Planckaert en Demoitie waren al 2 seizoen klaar voor deze stap.
19 september 2015 11:09
Gaétan Bille --> Wanty, zet het zelf op Facebook!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.